Hopp til hovedinnholdet
BSU for barn og fondskonto for barn

la pengene vokse sammen med barna

Spare til barn og barnebarn

Sparer du riktig kan små beløp bli store over tid, og du kan bidra til at barnet får en god økonomisk start på voksenlivet.  

Fondssparing til barna

Sparing til barn er ofte over mange år, og ved sparing med lang tidshorisont kan fondssparing være et gunstig alternativ. Sparer du i fond får du med deg både oppturer og nedturer, og historisk sett har dette økt sannsynligheten for å gå i pluss. 

 

Fondssparing passer altså for deg som vil spare langsiktig til barnet og som ønsker en høyere forventet avkastning på pengene. Å spare i fond er veldig enkelt. Hos oss kan du enkelt velge en sparepakke som er ferdig sammensatt eller så kan du velge fond helt selv fra fondslisten vår.

 

Hvor mye du vil spare er helt opp til deg. Du kan enten sette inn pengene når du selv måtte ønske det eller opprette en spareavtale slik at du trekkes en fast sum hver måned.  

 

Bør jeg spare i barnet sitt navn eller mitt eget? Les mer her


BSU for barn

Ønsker du å hjelpe barna i gang med boligsparing? Foreldre kan opprette BSU for barn fra de fyller 13 år. Fra 15 år kan barnet selv opprette kontoen i mobilbanken. 

På en BSU-konto kan man spare 27.500 kroner i året i 12 år, eller frem til man er 34 år. Sparing i BSU gir en svært fordelaktig rente på pengene, og eier av kontoen får redusert skatten med 10 % (2.250 ved 27.000) av det oppsparte beløpet inneværende år. For å få skattefradrag må du ha skattbar inntekt.  

TIPS! Vi ser at det kan være vanskelig for mange å fylle opp BSU-kontoen. Studenter har gjerne lav inntekt, og klarer ikke å spare maksbeløpet hvert år i hele perioden. Derfor kan det være lurt å ha BSU-kontoen klar allerede fra 15-årsalderen. 

Les mer om BSU her. 

 

Gi smarte gaver

Vi vet at mange unge fremdeles ofte får kontanter i gave, selv om unge som regel foretrekker å betale med kort.  

I stedet for å gå i minibanken og ta ut kontanter, anbefaler vi å gi et gaveinnskudd i fond eller på BSU-konto. Kontanter er tungvint både for den som gir og får gaven. 

Noen vil kanskje mene at det er upersonlig å overføre penger til en konto eller et fond. Men et håndskrevet kort med en fin personlig hilsen, vil være vel så trivelig som kontanter i en konvolutt. Gjør fonds- og gaveinnskudd like gøy som kontanter! 

Les mer om hvordan du kan gi fond i gave. 

Personlig rådgiver

Kontakt oss

ringellerchat

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man - søn 07-23

radgiver

Snakk med oss

Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.

Avtal møte
FinnDittlokolkontor

Finn ditt lokalkontor

Vi er størst på Vestlandet. Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.

Finn ditt kontor