Bedrift
Farge

BSU - boligsparing for unge

BSU gir deg god rente på pengene som du sparer til boligkjøp. Fyller du opp før nyttår får du også skattefradrag!

Verdt å vite om boligsparing for ungdom

  • Du kan få 20 % skattefradrag på årets innskudd - opptil kr 5 000 hvert år.
  • Spare maksimalt kr 25 000 per år.
  • Totalt sparebeløp kr 300 000 (eksklusiv renter).
  • God rente på beløpet du sparer.

Du kan spare til og med det året du fyller 33 år. Du kan bruke pengene til å kjøpe bolig, eller til å nedbetale lån på en bolig du har kjøpt og flyttet inn i etter at du startet sparingen.

Det er viktig å vite at du må ha skattbar inntekt for å få glede av skattefradraget. Du kan få gode renter på BSU-sparing selv om du ikke har skattbar inntekt, men da får du altså ikke skattefradraget i tillegg.

Har du allerede BSU i Sparebanken Vest?

Da er det lettvint å fylle opp, enten i mobilbank eller nettbank! Et smart tips er å sette opp en spareavtale på din BSU - slik kan du spare du jevnt over hele året.

Jeg har BSU i annen bank

Hvis du allerede har en BSU-konto i en annen bank, kan kontoen flyttes. Ring oss på telefon 915 05555 for å komme i gang!

Jeg er ikke kunde i Sparebanken Vest

Det er enkelt å bli kunde på nett med BankID fra annen bank. Bli kunde her. Etterpå kan du selv åpne BSU på 1-2-3 i nettbanken eller mobilbanken!

Psst! Visste du at:

  • Du må ha en egenkapital på 15 % når du skal låne til kjøp av bolig.
  • Kravene til egenkapital gjør det viktig å spare.

Bankens beste boliglånsrente

For deg under 34 år.

Ofte stilte spørsmål om BSU

Nei, uansett om du har brukt pengene til boligformål eller valgt å bryte kontrakten, vil du ikke ha mulighet til å opprette ny BSU.

Man må ha fylt 13 år for å opprette en BSU, men det er likevel lurt å vente med å spare i BSU til du begynner å betale skatt, slik at du får utnyttet skattefordelen. Du kan spare og kreve skattefradrag til og med det året du fyller 33 år, eller til du begynner å bruke de oppsparte midlene.

Ja, det kan du. Om du har mulighet til å fortsette BSU-sparingen, så kan det være lurt. Du vil fremdeles få bankes beste innskuddsrente og skattefradrag. Dersom du har tatt ut en del av det oppsparte beløpet kan du ikke fortsette å spare.

Ja, men de må ha egen skattbar inntekt for å oppnå skattefradrag og sparebeløpet er begrenset til totalt kr. 300.000 + renter.

BSU - Den lønnsomme veien til nok egenkapital

En av grunnsteinene som må være på plass når du skal kjøpe egen bolig er egenkapital. Egenkapital er rett og slett den delen du må stille med selv. Som hovedregel er dette 15 % av kjøpesummen. Resten kan du låne av banken.

Les hele innlegget

Ring oss - 915 05555

Åpent man-søn 07-23.

Våre kontorer

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send e-post