Hopp til hovedinnholdet
Tildeling fra Agenda Vestlandet til Ålesundregionens innovasjonsselskap

Agenda Vestlandet

– Dette prosjektet sikrer at regionen sitter igjen med flere konkurransedyktige bedrifter

Ålesundsregionens innovasjonsselskap, ÅKP, har inngått samarbeid med IMD Business School. Sparebanken Vest sin stiftelse Agenda Vestlandet støtter med 2,5 millioner kroner over tre år.

Gjennom dette samarbeidet bringer ÅKP en av verdens topprankede business-skoler til Campus Ålesund.


– Bedriftene her trenger noen som kan bringe de globale trendene til bordet. Noen som kan se på oss og evaluere oss utenfra og, forhåpentligvis, gi inspirasjon, kunnskap og nye tanker, sier Per Erik Dalen, CEO i ÅKP. 


Lederutvikling på internasjonalt nivå

Han forteller at samarbeidet med IMD har blitt til etter et ønske om å få et «utenfor-inn blikk» på næringslivet i regionen.

Bedriftene her trenger noen som kan bringe de globale trendene til bordet, noen som kan se på oss og evaluere oss utenfra og, forhåpentligvis, gi inspirasjon, kunnskap og nye tanker.

-

Per Erik Dalen, CEO i ÅKP.

– Det at vi nå etablerer et partnerskap med IMD vil gjøre ÅKP i stand til å levere lederutviklingsaktiviteter på topp internasjonalt nivå til det regionale næringsliv, uavhengig av bransje. Utvikling av programmer og aktiviteter vil skje i tett samarbeid mellom bedriftene, ÅKP og IMD. Avtalen med IMD vil styrke ÅKP sitt arbeid med å tiltrekke, utvikle og beholde ledere i regionen vår, sier Dalen.


Han legger til at samarbeidet med IMD kommer i tillegg til de gode relasjonene ÅKP har til andre utdanningsinstitusjoner: 

– Det gjelder flere norske universiteter, men spesielt NTNU. Utenfor Norge kan ÅKP vise til årelange samarbeid med Massachusetts Institute of Technology i USA og Copenhagen Institute for Future Studies i Danmark. Disse holder fram som før. IMD er et supplement, ikke en erstatning, sier Dalen. 

Støtte fra Agenda Vestlandet

Samarbeidet med IMD har fått gehør hos Agenda Vestlandet. De liker at ÅKP knytter enda en kunnskapsinstitusjon til seg, og da særlig IMD, som går for å være en av verdens beste business-skoler, særlig innen ledelse. 

– Ålesundregionen og Vestlandet er inne i en spennende omstilling. Vi har stor tro på dette prosjektet fordi kan det kan sikre at regionen sitter igjen med en eller flere nye, gode, ledere og flere konkurransedyktige bedrifter, sier Frode Nergaard Fjeldstad, daglig leder i Agenda Vestlandet.


For å kunne fremme vellykket innovasjon er det avgjørende å være tett på kunnskap fra de beste hodene. Samtidig må man ha hendene på rattet på de siste globale trendene. 

-

Frode Nergaard Fjellstad, daglig leder i Agenda Vestlandet

– ÅKP er et innovasjonsselskap. For å kunne få fram vellykket innovasjon er det helt avgjørende å være tett på kunnskap fra de beste hodene. Samtidig må man ha hendene på rattet på de siste globale trendene. Et samarbeid med IMD sikrer begge deler, legger Nergaard Fjelstad til.


Lang tradisjon

Partnerskapet mellom IMD og ÅKP forventes å styrke Ålesunds attraktivitet som forretnings- og talentdestinasjon, og skape langsiktige fordeler for samfunnet og dets økonomi. Per Erik Dalen understreker at ÅKP har lang tradisjon for å jobbe sammen med ulike banker til beste for næringslivet.

 – Vi har jobbet med så å si alle bankene i regionen opp gjennom, og gjør det fortsatt. Det er gledelig at Sparebanken Vest, som ny aktør i vår landsdel, følger opp denne tradisjonen. Vi er svært takknemlige for sponsingen fra banken på IMD-prosjektet, og tror dette vil komme bedriftene i regionen til gode.

 

Forsterket posisjon

Dalen mener at ÅKP forsterker sin posisjon som et av landets mest komplette innovasjonsselskap ved å inngå samarbeid med IMD Business School. IMD er én av bare to business-skoler over hele verden som har blitt rangert som topp fem av Financial Times Executive Education Rankings i mer enn 15 år på rad.


Vi tror dette kan levere ekte læring og reell innvirkning for selskaper i regionen. Sammen kan vi skape slagkraftige talent- og lederutviklingsinitiativer.

-

Knut Haanæs, norsk professor i strategi og professor i bærekraft hos IMD

IMD ser frem til samarbeidet: 

– Vi tror dette kan levere ekte læring og reell innvirkning for selskaper i regionen. Sammen kan vi skape slagkraftige talent- og lederutviklingsinitiativer. Regionen er verdensledende innen flere segmenter, og samarbeidet er en mulighet for oss til å utvikle et spennende initiativ som ikke bare støtter individene i regionen, men på lengre sikt kan ha enda større samfunnsinnvirkning, sier Knut Haanæs, norsk professor i strategi og professor i bærekraft hos IMD. 

For mange er nok Haanæs kjent fra World Economic Forum og Forskningsrådet, i tillegg til å være en kjent TED-talker.

Frode Nergaard Fjellstad

Ta kontakt med Direktør for tildelinger Frode Nergaard Fjeldstad.                            

Agenda vestlandet

Våre initiativ

vestlandsmeldingen ikon

Vestlandsmeldinga

Trendar, utfordringar og tiltak som Vestlandet skal komma i møte

Prognose for fremtida
Vestlandsindeksen ikon

Vestlandsindeksen

Ein kvartalsvis temperaturmålar av næringslivet på Vestlandet

Dei nyaste trendene
Vestlandskonferansen ikon

Vestlandskonferansen

Vestlandets viktigaste møteplass for næringsliv, politikk og akademia

Finn ut meir