Hopp til hovedinnholdet
Bli kunde
sparing til bolig

Spare til bolig

De aller fleste må spare for å komme seg inn på boligmarkedet. Tar du deg av sparingen, skal vi hjelpe deg helt i mål med boligkjøpet. 

Hovedregelen er at du må ha spart 15 prosent av boligens verdi, det kan derfor være smart å sette seg inn i smarte spareformer.

Kjøpe din første leilighet? 

BSU

Visste du at BSU står for boligsparing for unge? BSU gir god rente på sparepengene dine, og i tillegg får du skattelette fra staten på 10 % (2.250 ved 27.000) av det oppsparte beløpet inneværende år. 

Når du skal kjøpe din første bolig er hovedregelen at du skal ha oppspart 15% i egenkapital som sikkerhet, med mindre du har en kausjonist eller skal kjøpe sammen med noen. For en bolig på 2 millioner kroner tilsvarer 15 % i egenkapital 300.000 kroner i BSU.  

Vi ser at det kan være vanskelig for mange å fylle opp BSU-kontoen. Når de studerer har de gjerne lav inntekt, og klarer ikke å spare maksbeløpet hele perioden. Derfor kan det være lurt å ha BSU-kontoen klar allerede fra 15-årsalderen. 

Spare til egenkapital 

Er du over 34 år kan du ikke benytte deg av BSU-konto når du sparer til bolig. Som en hovedregel kan du ikke låne mer enn 85 % av kjøpesummen på boligen. Det betyr at du må ha minimum 15 % egenkapital som sikkerhet. Banken gjør likevel alltid en individuell vurdering av hvor mye egenkapital du må ha. 

Før du bestemmer deg for hvordan du skal spare, bør du finne ut hvor mye du trenger å spare og når du ønsker å kjøpe bolig.  

Dersom du ser for deg at du skal spare i lengre enn 5 år, gir fondssparing deg en forventet høyere avkastning enn om pengene står på en sparekonto. Fondssparing kan derfor være et godt alternativ for deg som ønsker å spare langsiktig til egenkapital for bolig. Å spare i fond er veldig enkelt. Hos oss kan du enkelt velge en sparepakke som er ferdig sammensatt eller så kan du velge fond helt selv fra fondslisten vår. Hvor mye du vil spare er helt opp til deg. Du kan enten sette inn pengene når du selv måtte ønske det ellers så kan du opprette en spareavtale, da blir du trukket en fast sum hver måned. 

Klar for neste steg? 

Etter noen år på boligmarkedet er du kanskje klar for noe nytt? Eller kanskje du ønsker å pusse opp det du allerede har?  

Sparing i fond

På tide med et hus med stor hage, eller er du mer typen som ønsker en toppleilighet midt i sentrum? Ofte er ikke dette typiske førstegangsboliger, men en langsiktig boligdrøm. Sparer du et fast beløp i fond hver måned, kan dette bli til store summer over tid. Se våre fondspakker med ulike sparehorisonter.  

Sparing på konto

Dersom du sparer til å pusse opp, vil sparepenger på konto i tillegg til en refinansiering være en god løsning for å komme i mål. Sparing på sparekonto er med andre ord en god løsning dersom pengene skal brukes ganske snart. 

Trenger du råd om sparing?

 Snakk med en dyktig rådgiver.

Avtal et møte her

Personlig rådgiver

Kontakt oss

ringellerchat

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man - søn 07-23

radgiver

Snakk med oss

Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.

FinnDittlokolkontor

Finn ditt lokalkontor

Vi er størst på Vestlandet. Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.