Bedrift
Farge
Desktop padlere
padlere mobil

Bli tryggere på pensjon

Enkelt sagt er det pensjonen vi skal leve av når vi slutter å jobbe. Her får du noen enkle tips til hva du kan gjøre for å få oversikt, slik at du kan vurdere om det er riktig for deg å spare ekstra til egen pensjon.
Bilde 1

Når bør jeg begynne å spare til pensjon?

Mange unge hører at de vil få lavere pensjon enn foreldre og besteforeldre – og tenker at de bør begynne å spare til pensjon nå. Er du ung, er det viktigere å komme seg inn i boligmarkedet enn å spare til pensjon. Vi har derfor samlet våre beste tips ut fra din alder, fra attenårsdagen til pensjonisttilværelsen.

Slik sparer mange på din alder

 

Pensjon

Pensjonen din består av tre deler

Det du skal leve av når du ikke jobber mer er folketrygden, tjenestepensjon fra arbeidsgiver og det du selv har spart. Pensjonen du får fra folketrygden varer livet ut, tjenestepensjon fra arbeidsgiver må utbetales i minst 10 år og minimum utbetales til du fyller 77 år.  Du vil ikke angre på at du har satt av litt ekstra til livet som pensjonist. 

Du får god informasjon om pensjonen din ved å logge inn på NAV Din pensjon.

 
Bilde 4

Finn ut hva arbeidsgiver sparer til deg

To av fem nordmenn har ikke oversikt over arbeidsgivers pensjonssparing, ifølge forskning.no.

Du kan finne ut hvor arbeidsgiveren din sparer ved å gå inn på norskpensjon.no. Her kan du også undersøke hva du kan forvente å få i pensjon. Det kan være ganske store forskjeller, og dersom du har den laveste spareordningen, blir det viktigere å tenke på sparing til egen pensjon. 

Bilde 5

Slik kommer du i gang med sparingen

Individuell pensjonssparing, ofte kalt IPS, er et spareprodukt som er øremerket pensjonisttilværelsen din. Det er viktig å merke seg at beløpet er bundet – det betyr at du tidligst kan ta ut de oppsparte pengene fra du fyller 62 år. 

Dersom du ønsker å bestemme over sparepengene dine selv, kan du starte en fast spareavtale i fond i en av våre sparepakker. Du kan også starte en spareavtale i selvvalgte fond i nettbanken eller i appen.

Bilde 6

Bli tryggere på fondssparing

Vi har laget en artikkelserie kalt Fondsskolen. Her kan du lære mer og se hva andre nybegynnere lurer på. 
Bilde 7

Få bedre oversikt ved å samle sparingen din

Hos oss får du god oversikt over forbruket ved å bruke Min økonomi i appen – og det beste av alt? Du får også oversikt over hvor mye du sparer. Dersom du har en aksjesparekonto et annet sted, kan du flytte fondene dine til oss her, uten at det utløser skatt. 

Prøv den prisvinnende appen!

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Våre kontorer

Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.

Finn ditt kontor