Bedrift
Farge
Flytt aksjefondene dine på en aksjesparekonto og få skattefordeler.
Mange fordeler med aksjesparekonto: Har du aksjesparekonto andre steder, kan du flytte fondene dine til oss skattefritt.

Aksjesparekonto

Skal du spare i aksjefond, er det ingen gode grunner til å ikke ha en aksjesparekonto.

Aksjesparekonto for enkeltaksjer og egenkapitalbevis må åpnes på Norne.no.

Med en aksjesparekonto kan du handle aksjer og aksjefond fritt, uten å betale skatt før du tar mer ut av kontoen enn du har satt inn. Kontoen er gratis og gir en skattegunstig oppbevaring av fondsplasseringene dine. 

Du kan når som helst opprette aksjesparekonto selv eller gjennom rådgiveren din. 

Fordeler med aksjesparekonto hos oss:

  • Du kan kjøpe og selge aksjefond skattefritt. Skatt betaler du først når du tar gevinsten ut fra kontoen.
  • Du kan bytte fond og aksjer innad i kontoen uten at det utløser skatt. Slik blir det enklere for deg å endre sparingen i aksjefond hvis du ønsker det.
  • Du kan ta ut hele beløpet du har satt inn på kontoen, uten å betale skatt.
  • Du får fortsatt skjermingsfradrag.

  • Du kan få god hjelp av en rådgiver til å finne den optimale sparingen for deg. 

Flytte fondssparingen din til oss?

Har du aksjesparekonto andre steder og vil samle fondssparingen din på ett sted? Du kan enkelt flytte fondene dine til oss her, uten at det utløser skatt.

Lurer du på noe mer?

Du finner mer informasjon om aksjesparekonto på Aksje Norge sine sider. Ønsker du å snakke med en av de hyggelige rådgiverne våre, kan du avtale et møte her. 

Ofte stilte spørsmål om Aksjesparekonto

Du får tilbud om å opprette aksjesparekonto når du kjøper aksjefond eller aksjer i nettbanken. Du kan også gjøre det ved å fylle ut dette skjemaet.
Aksjesparekontoen vises ikke som en egen konto i nettbanken. Du kan se hvilke fond du har i aksjesparekontoen, og hvilke som ikke er der, under «Sparing» og «Fondshandel» i nettbanken. Fondene i aksjesparekontoen er merket med ASK.
Nei, det koster ikke noe å ha en aksjesparekonto.
På en aksjesparekonto hos oss kan du ha aksjefond  innenfor EØS med minst 80 % aksjeandel. Har du enkeltaksjer, kan du åpne aksjesparekonto hos Norne
I en aksjesparekonto kan du kjøpe og selge aksjer og aksjefond innen EØS uten å betale skatt på gevinster, så lenge gevinsten ikke tas ut av kontoen.  Uttak som overstiger beløpet du har satt inn på kontoen, regnes som skattepliktig inntekt.  

Eksempel: 
Du setter inn 50 000 kroner og får gevinst på 10 000 kroner. Det innbetalte beløpet på 50 000 kroner kan når som helst tas ut igjen uten at det utløser skatt. Dersom du ønsker det, kan du reinvestere gevinsten på 10 000 kroner i andre aksjefond eller aksjer innenfor i aksjesparekontoen.
 

Ring oss - 915 05555

Åpent man - søn 07 - 23.

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post