Bedrift
Farge
Flytt aksjefondene dine på en aksjesparekonto og få skattefordeler.
Fristen for å flytte aksjefond inn på aksjesparekonto uten å skatte gjelder ut året 2019.

Aksjesparekonto

Aksjesparekonto gir skattefordeler til deg som sparer langsiktig i aksjefond. Har du aksjefond på andre kontoer, er det smart å flytte dem til en aksjesparekonto nå.

Aksjesparekonto for enkeltaksjer og egenkapitalbevis må åpnes på Norne.no.

Med en aksjesparekonto kan du handle aksjer og aksjefond fritt, uten å betale skatt før du tar mer ut av kontoen enn du har satt inn. Kontoen er gratis og i prinsippet gir den bare en mer skattegunstig oppbevaring av fondsplasseringene dine. 

Du kan når som helst opprette aksjesparekonto selv eller gjennom rådgiveren din. 

Fordeler med aksjesparekonto hos oss:

  • Du kan kjøpe og selge aksjefond skattefritt. Skatt betaler du først når du tar gevinsten ut fra kontoen.
  • Du kan bytte fond og aksjer innad i kontoen uten at det utløser skatt. Slik blir det enklere for deg å endre sparingen i aksjefond hvis du ønsker det.
  • Du kan ta ut hele beløpet du har satt inn på kontoen, uten å betale skatt.
  • Du får fortsatt skjermingsfradrag.

Fristen for å flytte aksjefond du eier til en aksjesparekonto uten å betale skatt er 31. desember 2019. Aksjesparekonto er smart, enkelt og gratis, så husk å flytte før den tid. 

Lurer du på noe mer?

Du finner mer informasjon om aksjesparekonto på Aksje Norge sine sider.

Ofte stilte spørsmål om Aksjesparekonto

Du får tilbud om å opprette aksjesparekonto når du kjøper aksjefond eller aksjer i nettbanken. Du kan også gjøre det ved å fylle ut dette skjemaet.
Aksjesparekontoen vises ikke som en egen konto i nettbanken. Du kan se hvilke fond du har i aksjesparekontoen, og hvilke som ikke er der, under «Sparing» og «Fondshandel» i nettbanken. Fondene i aksjesparekontoen er merket med ASK.
Nei. Det er både kostnadsfritt og gratis for deg.
På en aksjesparekonto hos oss kan du ha aksjefond  innenfor EØS med minst 80 % aksjeandel. Har du enkeltaksjer, kan du åpne aksjesparekonto hos Norne
I en aksjesparekonto kan du kjøpe og selge aksjer og aksjefond innen EØS uten å betale skatt på gevinster, så lenge gevinsten ikke tas ut av kontoen.  Uttak som overstiger beløpet du har satt inn på kontoen, regnes som skattepliktig inntekt.  

Eksempel: 
Du setter inn 50 000 kroner og får gevinst på 10 000 kroner. Det innbetalte beløpet på 50 000 kroner kan når som helst tas ut igjen uten at det utløser skatt. Dersom du ønsker det, kan du reinvestere gevinsten på 10 000 kroner i andre aksjefond eller aksjer innenfor i aksjesparekontoen.
 

Ring oss - 915 05555

Åpent man - søn 07 - 23.

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post