Bedrift
Farge
Skaff deg gratis Aksjesparekonto i Sparebanken Vest og spar skatt!
Fristen for å flytte aksjefond inn på aksjesparekonto uten å skatte er utsatt til å gjelde ut året 2019.

Aksjesparekonto

Har du ennå ikke fått deg aksjesparekonto? Da bør du gjøre det nå. Aksjesparekontoen er skattegavepakke til deg som sparer i aksjefond.

Aksjesparekonto for enkeltaksjer og egenkapitalbevis må åpnes på Norne.no.

Aksjesparekonto er smart, enkelt og gratis. Med en aksjesparekonto kan du handle aksjer og aksjefond uten å betale skatt før du tar gevinst ut av kontoen. Det koster ingenting å ha en aksjesparekonto og i prinsippet gir den bare en mer skattegunstig oppbevaring av fondsplasseringene dine. 

Du kan når som helst opprette en tom aksjesparekonto selv eller gjennom din rådgiver. 

Fordeler med en aksjesparekonto

  • Du kan kjøpe og selge aksjer, aksjefond og børsnoterte egenkapitalbevis innen EØS uten å skatte for gevinsten før du tar pengene ut fra kontoen.
  • Du kan bytte fond og aksjer innad i kontoen uten at det utløser skatt. Slik blir det enklere for deg som privatperson å omdisponere porteføljen.
  • Hele det opprinnelige innskuddet kan tas ut skattefritt.
  • Du får fortsatt skjermingsfradrag.

Lurer du på noe mer?

Du finner mer informasjon om aksjesparekonto på Aksje Norge sine sider.

Ofte stilte spørsmål om Aksjesparekonto

Du får tilbud om å opprette aksjesparekonto når du kjøper aksjefond eller aksjer i nettbanken. Du kan også gjøre det ved å fylle ut dette skjemaet.
Aksjesparekontoen vises ikke som en egen konto i nettbanken. Du kan se hvilke fond du har i aksjesparekontoen, og hvilke som ikke er der, under «Sparing» og «Fondshandel» i nettbanken. Fondene i aksjesparekontoen er merket med ASK.
Nei. Det er både kostnadsfritt og gratis for deg.
På en aksjesparekonto hos oss kan du ha aksjefond  innenfor EØS med minst 80 % aksjeandel. Har du enkeltaksjer, kan du åpne aksjesparekonto hos Norne
I en aksjesparekonto kan du kjøpe og selge aksjer og aksjefond innen EØS uten å betale skatt på gevinster, så lenge gevinsten ikke tas ut av kontoen.  Uttak som overstiger beløpet du har satt inn på kontoen, regnes som skattepliktig inntekt.  

Eksempel: 
Du setter inn 50 000 kroner og får gevinst på 10 000 kroner. Det innbetalte beløpet på 50 000 kroner kan når som helst tas ut igjen uten at det utløser skatt. Dersom du ønsker det, kan du reinvestere gevinsten på 10 000 kroner i andre aksjefond eller aksjer innenfor i aksjesparekontoen.
 

Ring oss - 915 05555

Åpent man - søn 07 - 23.

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post