Hopp til hovedinnholdet
Dame slapper av med varm drikke foran et tre.

Nyttårsforsettet som gir deg hvilepuls

Å komme i gang med fast sparing er nyttårsforsettet du ikke angrer på! Vi har samlet våre beste tips for å hjelpe deg i gang med sparingen.

Av Sparebanken Vest

Tre tips for å komme i gang med fast sparing 

 • Start med å sjekke ut Min økonomi og få full oversikt over økonomien din. Da vet du hva du bruker pengene dine på, og hvor mye du har mulighet til å spare i måneden.
   
 • Velg et beløp du kan leve med og tenk at dette er en av dine nye vaner. Husk at litt sparing hver måned kan bli mye over tid.

 • Finn ut hva du ønsker å spare til. Det hjelper på motivasjonen, samtidig som det er lettere å finne den spareformen som er riktig for deg.  

Hvordan vil du spare? 

Skal du spare til noe du ønsker deg innen 1-3 år? Sparing i rentefond kan være et godt alternativ til sparing på høyrentekonto. Kanskje drømmer du om en solfylt ferie? Eller ønsker deg en fin ting som koster litt?

Vi har satt sammen vi har satt sammen ulike fondspakker ut i fra hvor lenge du ser for deg å spare.

Spar også gjerne til en buffer på sparekonto, det gir deg trygghet om noe uventet skulle skje. Du kan enkelt opprette en ekstra sparekonto i nettbanken eller i appen.

Dame som holder voksende plante mellom hendene.

Sparing = nye muligheter

Fast sparing i fond er perfekt til store og små drømmer.

 • Finn skreddersydde fondspakker som passer dine sparemål
 • Start sparing i enkeltfond ved å velge fra fondsoversikten

For deg som vil spare en stund  

Renten på en sparekonto har historisk sett vært lavere enn prisstigningen i samfunnet, som vil si at pengene blir mindre verdt over tid. Her er de beste spareformene som kan gi en høyere forventet avkastning over tid:  

 • Fondsparing passer for deg som vil spare langsiktig og som ønsker høyere potensiell avkastning på sparepengene dine. Mange foretrekker å velge en av våre ferdige sparepakker, da går sparingen helt av seg selv.

 • Boligsparing for unge (BSU) er den mest populære spareformen for de som er under 34 år og ønsker seg inn på boligmarkedet. Her får du den beste sparerenten vår og du kan i tillegg trekke fra opptil 5.500 kr på skatten hvert år.
   
 • Individuell pensjonssparing er en gunstig form for pensjonssparing. Da kan du spare opp til 15.000 kr i året og få utsatt skatt på pengene du sparer. Du kan ikke ta pengene ut av IPS-kontoen før du fyller 62 år. IPS passer derfor for deg som ønsker en mer romslig pensjonstilværelse, men som vet at sparepengene ikke alltid får stå i fred. 

Lurer du på hvordan andre på din alder sparer? Slik sparer mange på din alder

Vi hjelper deg gjerne med å finne den spareformen som er riktig for deg! Du kan enkelt avtale et møte med din personlige rådgiver eller ta kontakt med oss i mobil- eller nettbanken din.  

Lykke til med sparingen!  

*Husk at historisk avkastning ikke er en garanti for fremtidig avkastning 

Personlig rådgiver

Kontakt oss

ringellerchat

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man - søn 07-23

radgiver

Snakk med oss

Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.

Avtal møte
FinnDittlokolkontor

Finn ditt lokalkontor

Vi er størst på Vestlandet. Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.

Finn ditt kontor