Hopp til hovedinnholdet
Smart kortbruk

Slik bruker du kortene dine smart

Kredittkort har fått et ufortjent dårlig rykte, men å bruke kredittkort i stedet for bankkort kan både være smartere og tryggere i flere tilfeller. Det handler om å utnytte fordelene uten at det trenger å koste noe ekstra.

Mange bruker sitt vanlige bankkort til så å si alle kjøp. Det er ikke alltid det lureste. Her ser du tre områder som gir deg betydelige fordeler hvis du bruker kredittkort – gitt at du betaler fakturaen i tide, og ikke lar rentene løpe.

Tabell med smart kortbruk

Store innkjøp

Kredittkortet kan være ideelt å bruke dersom du har store utgifter – enten det er til et nytt kjøleskap, en ny dress eller ny garderobeløsning.

Dette er typiske varer som har leveringstid, og skulle selskapet gå konkurs før du har mottatt varene du har bestilt, trenger du ikke å bekymre deg – banken beskytter deg! Vi hjelper deg i reklamasjonssaker hvor varen du har kjøpt inneholder feil eller mangler. Denne forsikringen går mange glipp av når de betaler direkte med bankkortet.


Netthandel

Du får også mange fordeler når du bruker kredittkort på nettet, fremfor det vanlige bankkortet ditt. For eksempel hvis du kjøper en reise eller skal leie en bil, så får du forsikring med på kjøpet. Samtidig får du utsatt betalingen, slik at du kan skaffe deg full oversikt over alle dine kjøp før du faktisk betaler. 

På nettet er det i tillegg større muligheter for å bli utsatt for svindel. Ettersom kredittkortet ikke er tilknyttet direkte til de private kontoene dine, er det ikke dine penger som forsvinner hvis uhellet først er ute. Vi har gode reklamasjonsordninger, som gir deg pengene tilbake dersom du blir utsatt for svindel. 


På reise

Det kan også være lurt å bruke kredittkort i forbindelse med reise. Betaler du ferien med Visa Gull, har du et av markedets beste reise- og avbestillingsforsikringer inkludert – og hele reisefølget* ditt er dekket! Vær oppmerksom på at det alltid er lurt å betale i lokal valuta, da får du best valutakurs. Valget mellom norsk eller lokal valuta får du i butikken eller i minibanken når du bruker kortet.  

Finn ut mer om en av markedets beste reiseforsikringer med Visa Gull 

Hverdagsbruk

Det vanlige bankkortet ditt passer perfekt til hverdagsbruk. Du kan enkelt bruke kortet til å betale i butikken, på café eller til andre mindre kjøp. Du kan også betale kontaktløst med kortet, eller legge det til i Apple Pay eller Google Pay. Da blir det enda enklere å få unnagjort de hverdagslige gjøremålene.


Psst! Visste du at du også får rabatter over hele Vestlandet med ditt Visa Gull? Se alle tilbudene her! 


Priseksempel kredittkort: Effektiv rente 25,39 %, 15 000 kr over 12 måneder, kostnad 1 932 kr, totalt 16 932 kr.

Personlig rådgiver

Kontakt oss

ringellerchat

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man - søn 07-23

radgiver

Snakk med oss

Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.

Avtal møte
FinnDittlokolkontor

Finn ditt lokalkontor

Vi er størst på Vestlandet. Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.

Finn ditt kontor