Bedrift
Farge

Kontaktløs betaling

Med kontaktløs betaling på Visa-kortet ditt slipper du å taste koden på små beløp. Slik fungerer det.

Du kan bruke kortet på vanlig måte som andre Visa-kort, men i tillegg kan du betale kontaktløst.  Alle kort fra oss som er bestilt fra 2018 har kontaktløs betaling. 

Slik fungerer det:

  • Du kan bruke kortet bare ved å holde det over betalingsterminalen.
  • Når du hører et pip er betalingen gjennomført.

Du kan bruke kontaktløs betaling på alle terminaler som har dette symbolet:

Kontaktløs betaling

Er sluttsummen under 500 kroner, trenger du ikke taste PIN-koden - raskt og enkelt!

Det finnes en rekke sikkerhetstiltak rundt alle betalingskort. Et av dem er at du noen ganger vil be deg taste inn koden, selv om du betaler kontaktløst. 

Det er flere og flere steder både her hjemme og i utlandet som aksepterer kontaktløs betaling. Bruk det i dagligvarebutikken, på undergrunnsbanen i London, eller i en kiosk i New York.

Ofte stilte spørsmål om kontaktløs betaling

Kortet har en antenne som ikke trenger fysisk kontakt med betalingsterminalen for å virke. Alt du trenger å gjøre er å holde lommeboken inntil terminalen til du hører et signal for at betalingen er ok. Betaler du kontaktløst, kalles det å teppe.

Denne funksjonen virker kun på beløp under 400 kr. 

Vi mener at dette kortet er minst like sikkert: Når du ikke taster koden like ofte som på vanlige kort vil det også være færre sjanser for f.eks lommetyver å observere koden før de stjeler kortet. Uten kode får de kun brukt kortet opp til ca kr. 1000 og maks kr. 500 pr. gang.

Så lenge du ikke handler for mer enn 500 kroner trenger du ikke taste inn kode. For at løsningen skal være sikker nok, er det likevel lagt inn en regel som gjør at du må taste koden ved noen anledninger.

Slik vil du spare tid hver gang du skal handle småting. Samtidig er sikkerheten ivaretatt ved at ingen kan misbruke kortet på store beløp dersom kortet havner i hendene på uvedkommende.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor