Hopp til hovedinnholdet
Få fart på sparingen!

For deg som skal spare en stund

Aksjefond

  • Forventet høy avkastning på sikt.
  • Minst 80 % av fondet investert i aksjemarkedet.
  • Mindre risiko enn spare i enkeltaksjer

Gjør som 46 % av alle nordmenn, spar i aksjefond

Sparer du til pensjon, eller noe du ønsker deg? Eller kanskje du setter av barnetrygden til barnas første leilighetskjøp? For den langsiktige sparer er investering i aksjemarkedet en selvfølge for å få høyest mulig avkastning på sparepengene.


Du kan velge å investere et engangsbeløp eller spare månedlig. Minste månedlige sparebeløp er 100 kroner for de fleste fond. Du kan når som helst ta ut hele, eller deler av beløpet.


Hva er et aksjefond?

Et aksjefond er et verdipapirfond som normalt investerer minst 80 prosent av pengene i minst 16 ulike aksjeselskaper. Vanligvis er antall enkeltselskaper høyere, noe som gjør at fondet får god risikospredning.

Avkastningen i et aksjefond skapes ved at verdien på aksjene stiger. Investerer du i et aksjefond, tar du dermed del i verdens verdiskapning. Sparing i aksjefond gir stor sannsynlighet på at sparepengene dine vil vokse på sikt, men du må tåle verdisvingninger underveis. 

Light bulb_enkel

Sparehorisont

Ettersom et aksjefond svinger i verdi, anbefaler vi at du sparer i minst fem år for å oppnå høy avkastning på sparepengene. 

Full oversikt over sparingen i nettbanken og appen

Det er enkelt å starte fast sparing i fond og handle fondsandeler. For å handle i fond må du ha fondshandelskonto. Når du oppretter en fondshandelskonto får du også en aksjesparekonto.

I appen og nettbanken kan du:

  • se daglig oppdatert oversikt over sparingen din med avkastning per fond
  • starte, endre og avslutte spareavtaler
  • kjøpe, selge og bytte fond
  • Se fondsinformasjon om alle fond 

Risiko

Plassering i aksjefond er forbundet med risiko. Med risiko menes svingninger i verdiene dine og mulighetene for negativ avkastning.

Ettersom aksjemarkedene kan svinge fra måned til måned og kursfall eller oppturer kan strekke seg over flere år, er det viktig å ha et bevisst forhold til hvor mye svingninger på sparepengene dine du kan leve med.

Sparer du jevnt og trutt gjennom hele spareperioden, unngår du å være spesielt uheldig med ett enkelt tidspunkt for kjøp av andeler. 

Sparing i Fond

Ofte stilte spørsmål

Personlig rådgiver

Kontakt oss

ringellerchat

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man - søn 07-23

radgiver

Snakk med oss

Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.

Avtal møte
FinnDittlokolkontor

Finn ditt lokalkontor

Vi er størst på Vestlandet. Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.

Finn ditt kontor