Hopp til hovedinnholdet
Hjertebank-konsert i Austevoll

hjertebank 2023

Er det din hjertesak som får støtte i år? 

Sparebanken Vest er på jakt etter gode prosjekter i Bergen, Øygarden, Haugalandet og Stryn som trenger støtte for å bli realisert. Fire millioner kroner skal deles ut. Har du en sak som hjertet banker litt ekstra for?

Av Sparebanken Vest

– Hjertebank er lagt opp som en konsertturné på Vestlandet der vi hyller frivilligheten og alle som bidrar til et rikt lokaltilbud, sier Giske Eggen, ansvarlig for samfunnsansvar i Sparebanken Vest.

En lokal jury beslutter hvilke åtte til ti organisasjoner som får dele en million kroner hvert sted. Sjansen er stor for at nettopp din hjertesak får støtte, så nå er det tid for å søke!

 

Mobil på konsert

FIRE KONSERTER I HØST: Ta med familien på konsert i høst og se flere kjente artister! I år kommer Hjertebank-turnéen til Haugesund, Bergen, Øygarden og Stryn. Sparebanken Vest lar lokale ildsjeler avgjøre hvem som skal få støtte.

Gratiskonserter med kjente artister

Støtten deles ut under fire store konserter med kjente artister. Det er helt gratis å komme på konsertene, så dette er en skikkelig gave til folket.

– Bygdene, byene og bydelene som får besøk av Hjertebank varierer fra år til år. Felles for dem alle er at de har et Sparebanken Vest-kontor, sier Eggen.

Ta med familien på gratis konsert i høst og se flere kjente artister!

I år går konsertene av stabelen her:

  • Haugesund 3. oktober
  • Bergen 5. oktober
  • Øygarden 17. oktober
  • Stryn 19. oktober

Gratisbilletter blir tilgjengelig på Ticketmaster og bankens nettsider.

Imponerende dugnadsånd

– Selv om det er vi i banken som gjør mye av arbeidet med å arrangere Hjertebank, hadde vi ikke klart oss uten den uvurderlige hjelpen vi får fra lokale bedrifter og organisasjoner, sier Giske Eggen videre.

Sparebanken Vest bruker nemlig lokale krefter der de kan.

– Ulike idrettslag bidrar med alt fra rigging og vakthold til kiosk, mens den lokale kulturskolen stiller med innslag på konserten. Gjennom Hjertebank-konseptet ønsker vi også å gi artister i startfasen mulighet til å spille på samme scene som mer etablerte artister, sier Eggen.

Deler ut en million hvert sted

Som tidligere år arrangeres Hjertebank-turnéen sammen med Bergen Live.

– Vi på bergenskontoret gleder oss til å rigge til fest sammen med gode kolleger i Eiendomsmegler Vest. Det er stas å kunne dele ut 1 million kroner til gode formål i nærområdet, sier banksjef Jan-Tore Smith.


Wenche Myhre, banksjef i Sparebanken Vest for Måløy og Stryn, var ansvarlig for Hjertebank da turneen var i Måløy og på Nordfjordeid for noen år siden. Hun beskriver det hele som et eventyr.

– Vi er jo stolte av banken vår fra før, og når publikum kommer bort til oss og takker for et fantastisk arrangement, så blir vi om mulig enda stoltere, sier hun og understreker:


– Hjertebank er med på å realisere små og store drømmer. Og det er kundene som gjør det mulig.

Tarjei på konsert

FIRE KONSERTER I HØST: Ta med familien på konsert i høst og se flere kjente artister! I år kommer Hjertebank-turnéen til Haugesund, Bergen, Øygarden og Stryn. Sparebanken Vest lar lokale ildsjeler avgjøre hvem som skal få støtte.

Tidligere gavemottaker oppfordrer til å søke

I 2019 var en av konsertene i Fyllingsdalen. Blant 550 søknader var organisasjonen Aktivt Pusterom en av organisasjonene som fikk støtte.

– Hjertebank-midlene har betydd utrolig mye for oss. Pengene vi fikk i 2019 var starten på det vi holder på med i dag.


Det sier Marianne Hole, daglig leder i Aktivt Pusterom. Den ideelle organisasjonen jobber med å bedre den mentale, fysiske og sosiale helsen til alle aldersgrupper i lokalbefolkningen.

– Vi fikk 100.000 kroner i støtte til «Gæmlis-prosjektet» - et prosjekt der vi drar rundt i bergensområdet og aktiviserer eldre gjennom sang og enkle, fysiske øvelser. Takket være gavemidlene kunne vi utvide og nå ut til enda flere eldre, sier hun.

Tarjei på konsert

GAVE SOM VARER : – Takket være Hjertebank-midlene kunne vi utvide og være der for enda flere, sier Marianne Hole, daglig leder i Aktivt Pusterom i Fyllingsdalen.

Hole oppfordrer alle som brenner for en hjertesak om å søke om Hjertebank-midler. Alt fra skolekorps til velforeninger, speidergrupper og grendalag kan søke.

– Ja, det er bare til å søke! Det er også veldig enkelt å fylle ut søknaden, understreker hun.

Og skulle din hjertesak få avslag i år eller falle utenfor retningslinjene for tildeling: Husk at det er fullt mulig å søke om støtte via bankens øvrige gavemidler. 


Light bulb_enkel

Om hjertebank

 ✓ Hjertebank er et årlig familiearrangement på Vestlandet. Felles for alle stedene som får besøk av turnéen, er at de har et Sparebanken Vest-kontor.

✓ I år besøker Hjertebank-turnéen Haugesund, Bergen, Øygarden og Stryn.

✓ Det deles ut en million kroner til samfunnsnyttige formål hvert sted.

✓ Lokale juryer bestemmer hvem som skal få pengegavene.

✓ Mange kjente artister har stått på Hjertebank-scenen oppigjennom, som Aurora, Razika, Lars Vaular, Sivert Høyem og Kjartan Lauritzen.

hvorfor velge oss?

Vi gir deg litt mer

Kundeutbytte

Kundeutbytte

Går det bra med oss, deler vi med deg! Et par med 4 millioner kroner i boliglån i 2022 fikk 10 700 kroner i kundeutbytte i 2023.

Mer om kundeutbytte
samfunnsutbytte

Støtte til nærmiljøet ditt

Du bidrar til at vi kan støtte små og store prosjekter der du bor. Slik at livet i vest blir enda litt bedre.

Se hva vi har støttet
radgiver

Personlig rådgiving

Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.

Avtal møte