Bli kunde
Studenter smiler til kamera

18 år og myndig

Det er en viktig milepæl i livet å fylle 18 år. Her finner du svar på det mange lurer på om bank og økonomi når de blir myndige.

Hva skjer når jeg blir 18?

Besøk et av våre kontorer med gyldig pass

Sparebanken Vest er pålagt å registrere gyldig legitimasjon på alle våre kunder. Hvis du ikke er registrert med et gyldig pass i banken er du hjertelig velkommen til å besøke et av våre kontorer for å legitimere deg der. Kom gjerne innom med passet ditt i god tid, så er du helt klar før den store dagen.

Du må ha nytt bankkort

Når du fyller 18 år er det viktig at du bestiller nytt bankkort ettersom ungdomskortet ditt ikke blir fornyet etter det går ut på dato. Du kan selv bestille nytt kort i både nett- og mobilbanken. 

Har du behov for legitimasjon på kortet kan du gå inn i banken for å ta nytt bilde. PS! Husk å ta med deg gyldig pass ved oppmøte i kontor. 

Barne- og ungdomskontoen din blir en vanlig brukskonto med lavere rente. Har du spart opp mye penger, kan det være lurt å ha en plan for sparingen fremover. 

Her kan du lese mer om hvordan du kan spare smart. Nettbanken og mobilbanken er komplett! Det vil si at alle tjenestene er åpne for deg, og du kan fikse mer selv – akkurat når du vil. 

Foreldrene dine kastes ut av kontoene dine. Det betyr at de ikke lengre har oversikt, eller mulighet til å se hvordan du bruker pengene dine. Du kan fortsatt dele kontoen din med foreldre, eller andre, hvis du ønsker det. Da må du selv legge de til som brukere under «Mine kontoer» og «Kontodeling» når du er innlogget. 

Når du er 18 år og myndig får du automatisk et større personlig ansvar. Økonomisk sett betyr det for eksempel at det er du som har ansvar for at regninger med navnet ditt på er betalt. Vi anbefaler at du aktiverer eFaktura når du får en ny regning. Da slipper du masse papirer i posten, og du får enkelt oversikt over alle regninger i både nettbanken og appen. 

 

Bank for deg som er ung

Er du mellom 18 og 33 år er det mange fordeler med å være kunde hos oss. 

  • 300 kroner i gave når du starter BSU før du fyller 19 år
  • God hjelp og gunstig rente når du skal kjøpe bolig

Ta en liten prat med oss

Vi hjelper deg med økonomiske spørsmål og muligheter. Snakk med oss på telefon, i videomøte eller et kontor.

Avtal et møte her

Endelig myndig

Mange 18-åringer lurer på dette

Personlig rådgiver

Kontakt oss

ringellerchat

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man - søn 07-23

radgiver

Snakk med oss

Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.

FinnDittlokolkontor

Finn ditt lokalkontor

Vi er størst på Vestlandet. Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.