Hopp til hovedinnholdet
Barnekort

til barn over 7 år

Ditt første kort

Bankkort til barn er superenkelt å bestille og stor stas å få! Med eget bankkort kan barnet lære seg å bruke penger på en fornuftig måte.

Tre gode grunner til å gi barnet eget bankkort


1. Full oversikt på mobilen

I mobilbanken kan du enkelt se hvor pengene har tatt veien, og hvor mye som er igjen på kortet. Du kan bestille kort til barnet under Min familie i nett- eller mobilbanken.


Husk at begge foreldre må være kunde i banken - og begge må godkjenne bestillingen. Det gjøres elektronisk på få minutter.


2. Fin inngang til å lære om pengebruk

Barn som vokser opp i dag ser sjelden foreldrene bruke fysiske penger. De får også mindre behov for det selv, og da blir det viktig å forstå seg på digitale penger. Det å gi barnet sitt første bankkort kan være en fin inngang. 

Når barna skal begynne å bruke bankkort må de forstå pengebruk og kortsikkerhet. Snakk med barnet ditt om det å ha et eget bankkort; at en pin-kode er noe hemmelig som absolutt ingen andre skal kjenne til, at kortet faktisk kan gå tomt, og nei, det er ikke bare å trekke det når man har lyst på noe.


3. Det er trygt og enkelt

Med bankkort for barn kan du være trygg på at barnet ikke bruker mer penger enn det som er på kortet. Som forelder har du full oversikt i nettbanken. Snakk med barna om kortvett, slik at de lærer hvordan de kan ta enkle forhåndsregler.

Light bulb_enkel

Smart med to kontoer

Skill mellom penger som kan brukes og penger som skal spares.

Opprett to kontoer til barnet: en konto med bankkort som kan brukes i hverdagen, og en sparekonto til å sette inn for eksempel bursdagspenger og annet. 

Personlig rådgiver

Kontakt oss

ringellerchat

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man - søn 07-23

radgiver

Snakk med oss

Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.

Avtal møte
FinnDittlokolkontor

Finn ditt lokalkontor

Vi er størst på Vestlandet. Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.

Finn ditt kontor