Hopp til hovedinnholdet

Bli med på lagløftet

JENTER VIL MER.

«Jenter vil mer» har skapt et enormt positivt engasjement!  Nå tar vi satsningen et steg lenger: Vi fyller 200 år og feirer med å gi 43 millioner kroner i støtte til SK Branns oppgraderinger av stadion og treningsanlegget på Nymark, slik at Branns kvinne- og herrelag kan trene og spille kamper på samme bane.

Like muligheter

Jenter vil mer-kampanjen og støtten til Brann handler om å skape like muligheter for kvinnelige og mannlige fotballspillere, og er et viktig signal til alle unge jenter som drømmer om å spille for de store folkemengdene. De skal kjenne at vi tror på dem og at vi tar drømmene deres på alvor. Sammen skaper vi nå en milepæl for like muligheter i fotballen.

 

Vi tar kampen for inkludering gjennom satsningen: Lagløftet - Jenter vil mer!

Med kampanjen «Lagløftet – Jenter vil mer» er ambisjonen å løfte jentefotballen og sikre like muligheter. Det gjør vi i en felles satsing med SK Brann, Arna Bjørnar Fotball og Sogndal Fotball.

 

Målet vårt er å gi flere klubber muligheten til å løfte tilbudet og satsningen på jentefotballen, gjennom å gi støtte til treningsleir, trenerkompetanse og fotballdag. I tillegg har fem klubber blitt tatt opp i en fadderordning som skal løfte kompetansen på jentefotball.

 

Vi håper at mange har lyst å bli med og skape oppmerksomhet rundt tiltaket, og vil oppfordre dere til å bruke emneknaggen #jentervilmer i sosiale medier.

Light bulb_enkel

Om lagløftet

Sammen med NHH har vi gjennomført en undersøkelse blant spillere, foreldre og trenere i fotballklubber på Vestlandet. Undersøkelsen viser blant annet at jenter i fotballen opplever lavere forventninger fra omverdenen enn de har til seg selv. Både foreldre og trenere undervurderer deres ønske om å utvikle seg som fotballspillere.

 

Sammen med Sportsklubben Brann, Arna Bjørnar Fotball og Sogndal Fotballklubb ønsker vi å løfte satsingen på jentefotballen. Vi vil vise at jenter kan – og vil – mer enn det omverden gir dem kred for. 

 

Ta jentene på alvor!

 

Målet vårt er å gi flere klubber muligheten til å utvide tilbudet til jentene, gjennom å gi støtte til treningsleir, trenerkompetanse og fotballdag. I tillegg er det mulig å søke om å bli en av fem klubber som blir tatt inn i en fadderordning.

På lang sikt er målet at satsingen skal bidra til å endre holdninger og utjevne ulikheter i tilbudet til gutter og jenter. Det handler ikke om å utvikle flere kvinnelige fotballproffer, men å ta jentene på alvor – og og gi dem det tilbudet de ønsker og fortjener.