Bedrift
Farge
Sparetyper

Vi avslører den vanligste sparetypen

Vågal eller trygg? Over 11 000 svarte på vår sparequiz i mars og her avslører vi den vanligste sparetypen. 

Sammen med superøkonomen Lene Drange satt vi sammen en uhøytidelig sparequiz, slik at kundene kunne teste sin sparepersonlighet. Her kan du lese om de ulike sparetypene og se hvor mange som endte opp i hver enkelt kategori.

Vimsen kan bli litt flinkere til å spare 

Vi beskrev vimsen som spareverdens virvelvind og fire prosent fikk dette resultatet. Denne sparetypen danser lønningsdansen og gleder seg til denne månedens innkjøp. Vimsen setter litt av til sparing innimellom, men har gjerne behov for å tenke litt mer langsiktig og sette sparingen i et system. 

Før vimsen starter med sparing, kan det være smart å se over egen shoppinghistorikk, her kan Min Økonomi hjelpe til – den gode nyheten er at du ikke trenger å bruke Excel-ark!

Entusiastisk og vågal

Ble du den vågale spareren? Da er du i selskap med 21 prosent av deltakerne i quizen. Her er sparingen gjerne motivert av et ønske om å tjene mye penger raskt. Det er alltid noen som er villig til å ta høy risiko for å kanskje hanke inn en stor gevinst. Vi tipset imidlertid denne sparetypen til å ikke legge alle eggene i én kurv. For denne sparetypen så kan det være fint å lese litt om sparing over tid og huske på at livet er langt. 

Les gjerne denne saken om hvordan tid påvirker risiko . Noen ganger er det lurt at man forstår hva man begir seg ut på. 

Mange strategiske sparere 

En tredjedel av deltakerne endte opp i denne kategorien! Denne spareren gjør det meste etter boken, sparer jevnt og trutt og setter gjerne inn litt ekstra dersom anledningen byr seg. 
Strategen har gjerne fått sparepengene til å vokse over tid, har vært tålmodig og ser gjerne etter nye langsiktige investeringer. Selv om strategen har god kontroll, tipset vi denne sparetypen om at våre dyktige rådgivere gjerne tar en prat for å se om det kan være smart å gjøre endringer, det kan alltid være fint å få et blikk på egen sparing.

 

Desidert flest trygge sparere

Den vanligste sparetypen ble den trygge spareren! 42 prosent av deltakerne i quizen fikk dette svaret. Den trygge spareren har gode økonomiske vaner, er en lojal og trofast sparer. 

Trygge sparere kan i denne sammenhengen sees på som forsiktige og de sparer kanskje ved å nedbetale bolig eller å spare på konto , sier Trond S. Aasen, produkteier for Sparing i Sparebanken Vest. 

- Det betyr ikke nødvendigvis at du har gode sparevaner nå, men at du har et godt potensial for å komme dit. På veien frem kan du trenge et dytt i riktig retning, et heiarop eller et klapp på skulderen. Vi er der med deg hele veien, slik at du kan ta veloverveide og gode sparevalg. 

Visste du at vi har fått nye sparesider? Sjekk ut Min Sparing  som gir deg oversikt over sparingen din!

Har du lyst til å komme i gang med fondssparing? Sjekk våre sparepakker.

 

Ring oss - 915 05555

Åpent man - søn 07 - 23.

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post