Bedrift
Farge
Forbrukerøkonom Lene Drange, kjent fra Luksusfellen og for boken Snaponomi
Lene Drange, kjent fra Luksusfellen og har den populære instagram-kontoen @snaponomi

Økonomisk likeverd er fremtiden

For den superpopulære økonomen Lene Drange er det viktig å «eie» sin egen økonomi. Hun mener at det bidrar til økonomisk likeverd.

8.3.2021. Av: Sara Vabø

Skillet mellom hvem som sparer, tjener og eier mest har aldri vært mindre. Det er en utvikling Lene gleder seg stort over. 

- Vi lever nå med endringene som tidligere generasjoner kjempet for. Det bør vi både være glade for og reflektere over, sier hun.

Samtidig som vi må fortsette med å utligne forskjellene, må vi også kjempe mot stereotypene.

- At menn er gode på børs og at jenter er flinkest med BSU har vi hørt før. Slike holdninger vil jeg at vi skal sette en strek over og se videre.  

Flere bygger økonomiske sikkerhetsnett

Lene opplever at vi har blitt mer opptatt av å stå på egne økonomiske ben. Noe som gir gode ringvirkninger og er viktig uansett hvilken alder eller livssituasjon du er i, og uansett om du er mann eller kvinne. 

- Fordi bygger du et økonomiske sikkerhetsnett for deg selv, trygger dette også de rundt deg. Denne gode utviklingen må vi opprettholde og forhåpentligvis blir enda flere med på endringen, forklarer Drange.

Sørg for at sparepengene vokser 

Hun mener vi må bli enda flinkere til å jakte avkastning på egne sparepenger og at det er mye penger å hente for privatpersoner. 

- Det er viktig å få bevissthet og kunnskap til å investere i ulike markeder for å spre risikoen. Da snakker jeg fortrinnsvis om fonds - og boligmarkedet. Sparer du på ulike måter, med ulik risiko, har du alltids noe å falle tilbake på, og satser ikke alt på en hest.

Er du nysgjerrig på fondssparing? Sjekk ut våre sparepakker eller avtal tid med rådgiver 

Rekordmange velger å spare

Vi har aldri spart mer enn nå og det er uavhengig av kjønn og alder. 2020 ble det året hvor rekordmange småsparere kom seg på børs.

- Det er ikke en seier i seg selv, fordi aksjer fortsatt ikke er for alle, men det sier i det minste noe om interessen for personlig økonomi, sier Drange, som blir oppriktig glad når hun ser at vi får mer for pengene enn før.

Ta quizen:

Hvilken sparetype er du?

Vi har blitt modigere

- Og grunnen til det er at vi tørr å spørre, å forhandle og å kreve mer. Dette kommer av mer åpenhet, kunnskap og at vi faktisk har begynt å snakke om personlig økonomi, avslutter hun optimistisk. 

 

Ring oss - 915 05555

Åpent man - søn 07 - 23.

Våre kontorer

Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post