Bedrift
Farge
Dame med mobil i sofa

Gratulerer med dagen til vestlandskvinner - du er en sparevinner

Vi heier på våre kvinnelige kunder, som er flinkest i landet til å spare. Og som en oppmuntring til å spare enda mer, trekker vi ti vinnere av 1000 kroner i fondsandeler blant alle som starter en spareavtale i fond denne helgen.

I anledning kvinnedagen har vi gjort et dypdykk i tallene våre og funnet at damene i Sparebanken Vest sparer langt mer enn gjennomsnittet i landet. Og ikke nok med det, dere vet også hvordan pengene bør plasseres.  Avkastningen er god - og høyere enn hos mennene.

Kvinner sparer smartest

Hvem er økonomisjefen i huset? Tallenes tale: Det bør gjerne være en kvinne. Fra 2014 og fram til i dag har damene hatt en avkasting på fondene sine på 71 %, mens mennene har hatt 64 %. I Rogaland er den gjennomsnittlige avkastningen hele 94 %

- Det ser ut til at dere har en langsiktig spareplan, og blir belønnet for det. Mens kvinnene sitter rolig i båten selv om det blåser på børsene, er menn mer utålmodige og handler hyppigere. Mange av oss overvurderer også egen kompetanse og prøver å time markedet. Resultatet kan dessverre slå feil ut fordi vi handler irrasjonelt og kjøper når børsene har steget og selger når det har sunket igjen, forklarer Mattias Sefland Ebrahim, investeringsrådgiver i Sparebanken Vest. 

 Så mye sparer vestlandskvinner - illustrasjon

Vestlandskvinnene på pallen

Hver måned sparer damene i Sparebanken Vest 1365 kroner i spareavtaler
i fond.Flinkest av alle er kvinnene i Sunnhordland. De sparer nå i snitt 1926 kroner per måned. På en god andreplass kommer rogalandsdamene med 1768 kroner.

Bergendamene er de som sparer minst med 1153 kroner. Det er et godt stykke unna sine søstre i Sunnhordland, men fortsatt godt over gjennomsnittet i landet som er 799 kroner for kvinner og 1027 kroner for menn (i følge VFF, 2018). 

Rolige rogalendinger har tjent mest

Rogalandskvinnen er den som har hatt desidert høyest avkastning på fondene sine de siste fem årene, hele 94 % i snitt. 

- Det kan blant annet forklares med at mange har spart i SPV Aksje, som var fondet med høyest kundeavkastning i perioden. I tillegg har de spart jevnt, uten å selge seg ut.  Høy avkastning på aksjefond er som kjent ofte et resultat av tid, sier Mattias. 

Kom i gang nå – vinn fondsandeler

- Vi er stolte av kundene våre og heier på alle som ønsker å spare smart for framtiden. For hjelpe flere i gang med sparingen trekker vi ti vinnere blant alle som starter en spareavtale i løpet av denne helgen. De kan spe på sparingen sin med 1000 kroner. Historien viser at det kan bli en fin sum på sikt.

Hva må du gjøre?

Det eneste du trenger å gjøre er å starte en spareavtale i fond her. Har du en fra før, er det kanskje på tide å starte en til?

Hva med mennene?

Selv om det er kvinnedag liker vi å ta vare på alle kundene våre. Er du mann er du også med i trekningen hvis du starter en spareavtale. Kanskje kan vårt populære faktorfond passe?

Hvorfor bør du spare i fond?

Her kan du lese om den fantastiske kunden vår Anita, som med god hjelp fra fondssparingen oppfylte drømmen om eget firma. 

Ring oss - 915 05555

Åpent man - søn 07 - 23.

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post