Spar til drømmene dine!

Invester i både aksjer og renter

Kombinasjonsfond

  • Investerer i både aksjer og rentepapirer
  • Gir god risikospredning
  • Mindre risiko enn rene aksjefond

Hva er kombinasjonsfond?

Et kombinasjonsfond er et fond som investerer i både aksjer og renter. Fordelingen mellom aksjer og rentepapirer varierer i de ulike kombinasjonsfondene, men svinger vanligvis mellom 20 og 80 prosent. For eksempel kan fordelingen være 50 prosent aksjer og 50 prosent rentepapirer. Desto høyere aksjeandel fondet har, jo høyere er den forventede avkastningen – og risikoen. 

Fordeler med kombinasjonsfond

  • Forventet høyere avkastning enn bankplassering over tid
  • Blanding av aksjer og renter gir god risikospredning
  • Dyktige forvaltere med bred kompetanse
  • Skjermingsfradrag - en del av avkastningen er skattefri
  • Noen kombinasjonsfond er kun rettet mot det norske markedet, mens andre fond har en blanding mellom norske og utenlandske verdipapirer.

Hvem passer kombinasjonsfond for?

Kombinasjonsfond passer for deg som synes børsene svinger litt for mye, og ønsker å ta litt mindre risiko enn sparing i rene aksjefond. Sparehorisonten bør være mer enn tre år.

Hvilke kombinasjonsfond tilbyr vi?

I Fondsoversikten for å se hvilke fond du kan spare i hos oss. Under «Tilpass» kan du velge å sortere på kombinasjonsfond.

Se og kjøp fond fra Fondsoversikten

Risiko

Plassering i kombinafond er forbundet med risiko. Med risiko menes svingninger i verdiene og muligheter for negativ avkastning.

Ettersom aksjemarkedene kan svinge fra måned til måned og kursfall eller oppturer kan strekke seg over flere år, er det viktig å ha et bevisst forhold til hvor mye svingninger på sparepengene dine du kan leve med.

Sparer du jevnt og trutt gjennom hele spareperioden, unngår du å være spesielt uheldig med ett enkelt tidspunkt for kjøp av andeler. 

Du kan alltid se hvilken risiko et kombinasjonsfond har. Forvalteren er ansvarlig for at fordelingen mellom aksjer er slik som oppgitt, i hele spareperioden din. Det er lurt å tenke gjennom hvilken risikoprofil som passer deg best, før du starter sparingen. Generelt ligger risikoen i et kombinasjonsfond mellom et aksjefond og rente- og obligasjonsfond. Møte med rådgiver

Vi tar gjerne en prat med deg, digitalt eller hos oss.

Avtal en prat

Personlig rådgiver

Kontakt oss

ringellerchat

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man - søn 07-23

radgiver

Snakk med oss

Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.

FinnDittlokolkontor

Finn ditt lokalkontor

Vi er størst på Vestlandet. Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.