Bedrift
Farge
Spareavkastning

Slik kan du oppnå eventyrlig avkastning på sparepengene dine

Flere kunder i Sparebanken Vest har opplevd både opp- og nedturer på børsen, men likevel fått god gevinst på sparepengene. Hva er hemmeligheten?

– Det har vært noen heftige nedturer i perioden fra 1997 frem til nå, men om du ikke sitter med hodet i skjermen for å følge med fra dag til dag, så fremstår dette som små dupper i det lange løp, sier Morten Oehme, leder for sparing og plassering i Sparebanken Vest.  

Sjekker du fondene fra dag til dag?

Oehme påpeker at kunder som sjekker fondene ofte, vil se alle oppturer og nedturer på børsen, hvor den som sjekker sjeldnere stort sett bare ser gevinsten over tid. Han påpeker imidlertid at det kan være smart å sjekke porteføljen med jevne mellomrom. 

Ønsker du å snakke med en rådgiver om din portefølje? Du kan alltid snakke med en av våre rådgivere. Du kan enkelt avtale tid her.

Hva er den store hemmeligheten? 

Oehme påpeker at flere av kundene i Sparebanken Vest har hatt is i magen gjennom urolige tider på børsen. Mange sitter igjen med en solide gevinster. Han viser til to kunder som startet sparingen sin i 1997 og som har latt sparingen stå i ro.

– Disse kundene har vært både langsiktige, tålmodige og det har gitt en helt eventyrlig avkastning, forteller Oehme.

Den ene kunden satt inn 25 000 kroner i 1997* og har i dag 951 390 kroner. Det tilsvarer hele 38 ganger opprinnelig sparebeløp. 

– Kundens fond har gått eventyrlig bra, men det er også effekten av å la investeringen stå over tid, som er det helt sentrale her, forteller Oehme.

Renters rente er din venn

Den andre kunden satt inn 116 906 kroner fordelt på to ulike fond og har i dag en saldo på hele 1 941 200 kroner** I løpet av to dager i mai hadde det ene fondet* en oppgang på hele 34 300 kr for kunden. 

– Det er ganske utrolig med en gevinst på 137,2% i løpet av to dager, med tanke på at kundens opprinnelige sparebeløp var på 25 000 kroner. Den andre kunden fikk 99% av avkastning på sitt opprinnelige sparebeløp bare i løpet av en dag – slikt er kjekt å fortelle kundene!

Dette er renters rente i et nøtteskall, forteller Oehme, som er opptatt av å videreformidle hva langsiktig sparing kan bety for fondssparere. 

Vil du lære mer om renters rente? Les tidligere artikkel om Snøballeffekten

Gjelder fondet ODIN Sverige C*
Kursdato pr 11.08.2021 - Kunden valgte å spare i Odin Norden C og Odin Sverige C**
Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning***


Er du nysgjerrig på fondssparing?
Sjekk ut våre sparepakker eller avtal tid med en rådgiver  

Sparing = nye muligheter

Bli tryggere på pensjon

Hva er likheten mellom fondssparing og en snøball?

Ring oss - 915 05555

Åpent man - søn 07 - 23.

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post