Bedrift
Farge

Bestille depositumskonto i nettbank

Skal du leie ut bolig? Da kan du bestille depositumskonto i nettbanken. Du sparer både tid og penger.

For deg som leier ut

For å opprette depositumskonto i nettbanken, må både du og leietaker være registrert i systemene våre. Det betyr at begge må være kunder. Er du ikke kunde, kan du bli det med BankID her.

Slik får du depositumskonto: 

1. Fyll ut dette skjemaet i nettbanken. Her må du også fylle inn informasjon om leietaker, leieforholdet og laste opp signert leiekontrakt. Er kontrakten elektronisk signert, husk å legg ved Signeringsbevis. 

2. Når du har sendt inn bestillingen, vil dere begge motta en SMS med lenke til signering av kontoavtale. Denne signeres elektronisk med BankID.

3. Etterpå får dere begge en bekreftelse på at kontoen er åpnet, og leietaker kan da betale inn depositumsbeløpet!

Utleier blir disponent – men ingen av partene disponerer beløpet på egenhånd. Gebyr for åpning av depositumskonto i nettbanken er 500 kroner. Husleieloven regulerer at huseier dekker gebyret.

For deg som skal leie bolig

For å få depositumskonto hos oss, må både du og utleier være registrert som kunder. Det er ingen krav å bestille andre produkter enn depositumskontoen.  Bruker du en annen bank i dag, kan du fortsette med det. 

Her kan du registrere deg med BankID. Du kan også komme innom ett av kontorene våre. 

Slik får du depositumskonto: 

1. Det er utleier som må åpne depositumskonto på vegne av dere i nettbanken. Deretter må dere begge signere på kontoavtalen. Du får en SMS fra banken med lenke til elektronisk signering med BankID.

2. Når du får bekreftelse på SMS fra banken at kontoavtalen er signert, så kan du sette inn depositumsbeløpet på denne kontoen fra din egen nettbank eller mobilbank.

PS! Så lenge leieforholdet varer kan ingen av partene disponere depositumsbeløpet. Når leieforholdet avsluttes og alt er ok, får du som er leietaker depositumsbeløpet sitt tilbake - med renter. En form for sparing rett og slett!

Noen utleiere kjenner ikke helt til reglene om depositum og kan be om at du setter inn penger på en privatkonto i deres navn. Sånn skal det ikke være. Rentene skal alltid tilfalle deg som leieboer. Bestemmelsene om depositumkonto reguleres av husleielovens § 3-5.

Er du en bedrift som skal leie ut?

Da kan du åpne konto her

Åpne depositumskonto på kontor 

Dersom du ikke kan opprette depositumskonto i nettbanken, må utleier og leietaker møte opp i banken sammen med legitimasjon.

Dersom dere ikke er kunde, må dere ta med pass som legitimasjon. Dersom dere ikke har norsk pass, må dere ta med annen gyldig form for identifikasjonspapirer.

Kontakt banken enten på chat når du er innlogget, eller på telefon 915 05555, dersom dere ikke kan møte samtidig.

Ring oss - 915 05555

Åpent man - søn 07 - 23.

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post