Bedrift
Farge
Flytt aksjefondene dine på en aksjesparekonto og få skattefordeler.
Mange fordeler med aksjesparekonto: Har du aksjesparekonto andre steder, kan du flytte fondene dine til oss skattefritt.

Aksjesparekonto

Med aksjesparekonto er det enklere og mer lønnsomt å spare i aksjefond. Du kan handle aksjefond og aksjer fritt, uten å betale skatt før du tar gevinsten ut av kontoen.

Aksjesparekonto for enkeltaksjer og egenkapitalbevis må åpnes på Norne.no.

Når du kjøper et enkeltfond eller starter fast sparing i aksjefond, kan du åpne en ny aksjesparekonto. Skal du spare langsiktig, kan en aksjesparekonto gi deg mange fordeler.

Fordeler med aksjesparekonto hos oss:

  • Utsatt skatt. Du betaler ikke skatt før du tar gevinsten ut fra kontoen.

  • Enkelt å bytte fond. Noen ganger er det smart å endre sparingen sin, for eksempel ved å bytte et fond med et annet som du har mer tro på. Du kan fritt bytte fond innad i aksjesparekontoen, uten at du må skatte av gevinsten for hvert fondsbytte. Det kan øke mulighetene dine for avkastning.

  • Frihet til å ta ut beløpet du har satt inn. Du kan ta ut det opprinnelige beløpet du satte inn på kontoen, uten å betale skatt.

  • Du får skjermingsfradrag. Skjermingsfradrag er et skattefritak for avkastning og utbytte på verdipapirfond. Når du selger fondsandeler, trekkes det fra et skjermingsfradrag for den perioden du har eid andelene. Det betyr at du kun betaler skatt av avkastningen som overstiger skjermingsfradraget. Skjermingsfradraget bestemmes årlig av myndighetene.

  • Bedre oversikt over skattekostnader. Du får bedre oversikt over gevinster og hvor mye skatt du må betale dagen du skal ta pengene ut av kontoen.

  • Alt på ett sted. Du finner ASK-kontoen din både i appen og i nettbanken. Dermed får du full oversikt over alle aksjefondene og spareavtalene dine på ett sted.

  • En rådgiver du kan stole på. Du kan få god hjelp av en rådgiver til å finne den optimale sparingen for deg.

Flytte fondssparingen din til oss?

Har du aksjesparekonto andre steder og vil samle fondssparingen din på ett sted? Du kan enkelt flytte fondene dine til oss her, uten at det utløser skatt.

Lurer du på noe mer?

Du finner mer informasjon om aksjesparekonto på Aksje Norge sine sider. Ønsker du å snakke med en av de hyggelige rådgiverne våre, kan du avtale et møte her. 

Ofte stilte spørsmål om Aksjesparekonto

Du får tilbud om å opprette aksjesparekonto når du kjøper aksjefond eller aksjer i nettbanken.
Aksjesparekontoen vises ikke som en egen konto i nettbanken. Du kan se hvilke fond du har i aksjesparekontoen, og hvilke som ikke er der, under «Sparing» og «Fondshandel» i nettbanken. Fondene i aksjesparekontoen er merket med ASK.
Nei, det koster ikke noe å ha en aksjesparekonto.
På en aksjesparekonto hos oss kan du ha aksjefond  innenfor EØS med minst 80 % aksjeandel. Har du enkeltaksjer, kan du åpne aksjesparekonto hos Norne
I en aksjesparekonto kan du kjøpe og selge aksjer og aksjefond innen EØS uten å betale skatt på gevinster, så lenge gevinsten ikke tas ut av kontoen.  Uttak som overstiger beløpet du har satt inn på kontoen, regnes som skattepliktig inntekt.  

Eksempel: 
Du setter inn 50 000 kroner og får gevinst på 10 000 kroner. Det innbetalte beløpet på 50 000 kroner kan når som helst tas ut igjen uten at det utløser skatt. Dersom du ønsker det, kan du reinvestere gevinsten på 10 000 kroner i andre aksjefond eller aksjer innenfor i aksjesparekontoen.
 

Ring oss - 915 05555

Åpent man - søn 07 - 23.

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post