Bli kunde
Utdelingsfest

Samfunnsansvar

Delte ut 7 millioner kroner på tildelingsfest

Auditoriet i Sparebanken Vests hovedkontor var fullt av ildsjeler fra 26 frivillige organisasjoner på torsdag. Bergensere kan glede seg til jazz, svømming, buekorps, bærekraft, opera, jul, teater og sosiale tiltak fremover.
– Takk for at dere jobber for dem som står utenfor samfunnet og bedrer deres hverdag, at dere er inkluderende og heier på mangfold, sprer musikkglede, skaper teatermagi, bidrar til en mer bærekraftig fremtid, sa Jan-Tore Smith, banksjef for Sparebanken Vests Bergenskontor, da han åpnet arrangementet.

Tilstede var representanter fra 26 flotte organisasjoner som mottok gavemidler fra Sparebanken Vest.

Blå Kors fikk midler til ny elektrisk varebil

Mange av organisasjonene som fikk midler denne gangen, fokuserer på sosial bærekraft. Blant dem er Blå Kors, som var representert ved Tore Vindenes fra Blå Kors sitt dagsenteret. Til dagsenteret kommer det mennesker som sliter med rus, helse, økonomi eller andre ting. I alt 500 er daglig innom dagsenteret på Engen, som de opplever som et trygt sted å være.

Dagsenteret fikk midler til en kaféinnredning fra Sparebanken Vest under pandemien, som gjorde at de kunne holde åpent gjennom hele koronaperioden. Denne gangen fikk de støtte til å kunne kjøpe en ny elektrisk varebil for å hente mat fra Matsentralen, Bakehuset og matvarebutikker, som de igjen kan gi videre til de besøkende.

Blakors
Jan-Tore Smith fra Sparebanken Vest delte ut 314 000 kroner til Blå Kors og Tore Vindenes. Foto: Anne Lise Urdal.

500 000 kroner til Papillon

Også Papillon fikk midler. Papillon er et nettverk som jobber for unge mennesker med krysskulturell bakgrunn. De fikk 500 000 kroner i støtte til å kunne arrangere Kulturelt springbrett, et skoleprosjekt som skal handle om rasisme, samtykke, likestilling og sosiale medier, og et lederutvikingsprogram.

– I Papillon tror vi på at det aller viktigste vi gjør i møte med mennesker, er å se på dem som en ressurs. Vi har alle med oss en historie og vi har ulike styrker. Vi jobber for å skape tillit – at deltagerne skal få tillit til systemet, bygger tillit til seg selv, vi jobber for mot og likeverd, sa Sara Myksvoll, som jobber som sosionom i Papillon.

Papillon
Leïlia Rezzouk, Sara Myksvoll og Iliana-Vasiliki Nitnou fra Papillon mottok gavesjekken på 500 000 kroner fra Sparebanken Vest. Foto: Anne Lise Urdal.

Bergen Cykleklubb samarbeider med Bjørgvin Fengsel

Prosjektet «Idretten skaper sjanser», som er et samarbeid mellom Bergen Cykleklubb og Bjørgvin Fengsel, fikk 400 000 kroner til aktiviteter i 2023. Målet med prosjektet, er å gi en gruppe innsatte en bedre hverdag med fysisk aktivitet og sykling. Noen av deltagerne får blant annet delta i Artic Race of Norway, som er et sykkelritt på 100 mil som går over fire dager.

– Vi i Bjørgvin Fengsel jobber med å forberede folk på å bli løslatt og begynte å samarbeide med Bergen Cykleklubb for to år siden. Etter alle mine år i kriminalomsorgen har jeg aldri sett så stor personlig utvikling hos noen som med dette prosjektet. Trening, kameratskap og mestring erstatter rus, fortalte Ann-Hege Brustad, fra Bjørgvin Fengsel.

BCK
Jan-Tore Smith overrekker en gavesjekk på 400 000 kroner til Ann-Hege Brustad og Bergen Cykleklubbs prosjekt «Idretten skaper sjanser». Foto: Anne Lise Urdal.

To millioner kroner til arena for grønn innovasjon

– Vi ønsker å nå ut til de voksne også, ikke bare barna. Skaperhagen skal bli VilVites arena for kreativitet og samskaping, sa VilVite-direktør Lars Marøy, som inviterte alle til å komme og teste den nye arenaen på etter nyttår.

Vilvite
Den største gavesjekken fikk VilVite til prosjektet «Skaperhagen» som skal handle om grønn innovasjon. Foto: Anne Lise Urdal.

Disse organisasjonene fikk midler:

Bergen Amateur Dramatic Society (BADS)
Bergen Jazzforum
Bergen Julemarked
Bergen Lights, Bergen Internasjonale Lysfestival
Bergen Røde Kors
Bergen Ungdomslag Ervingen
Bergen Vitensenter
Bergensvømmerne
Blå Kors Bergen
Bærekraftig Liv Løvstakken
Eventyr i parken
Folkorg – Organisasjon for folkemusikk og folkedans
KFUK_KFUM Norge
Kronstad Foreldreforening
Løvstakkens Jægerkorps
Nornæs Bataillons Venner
Norway Fringe Festival
Papillon
Sportsklubben Brann
Stiftelsen Bergen Kjøtt
Stiftelsen Bergen Nasjonale Opera
Stiftelsen Kirkens Bymisjon i Bergen
Teaterdrift Bergen
Vibeke Flesland Havre / Bergen Borgerscene

Marthe S. Berg-Olsen

Publisert 27. okt. 2022

Personlig rådgiver

Kontakt oss

ringellerchat

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man - søn 07-23

radgiver

Snakk med oss

Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.

FinnDittlokolkontor

Finn ditt lokalkontor

Vi er størst på Vestlandet. Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.