Bli kunde
Spillhuset

Spillglede fra sparebanken vest

Nå blir det streamingrom i Veiten

Spillhuset Bergen får 225.000,- fra Sparebanken Vest, og nå blir det streamingrom for den entusiastiske gjengen i Veiten.

Gratistilbudet for ungdom er helt avhengig av tildelte midler for å opprettholde aktiviteten og nå ut til flere brukere.

- Folk får tårer i øynene av dette, for det er noe vi har ønsket oss lenge. Når vi får laget streamingrom kan de sette seg ned og vise når de spiller på internett. Det høres kanskje tørt ut, men dette er stort for alle. 

Bank + gaming = sant

Ordene tilhører daglig leder Maria Eriksen, som ble strålende glad da hun fikk overrakt en bokstavelig talt stor sjekk.

Overrekkelse
Maria Eriksen får overrakt gaven fra Stian Karlsen, CTO i Sparebanken Vest. Til høyre, Giske Eggen.
Hvis du tenker at gaming er langt unna bank tar du nok litt feil. Giske Eggen er Ansvarlig for samfunnsansvar hos Sparebanken Vest, og tar seg av den offisielle signeringen i bankens lokaler.

- Denne typen aktiviteter får vi sjelden søknader fra. Siden gaming og koding er tema som står oss i Sparebanken Vest nær, er det veldig hyggelig å kunne bidra hos Spillhuset.

Sparebanken Vest har hjerte for lokale tiltak. I dag representeres de av Stian Karlsen, Giske Eggen og Andreas Øye. Det var nok en litt spent trio som la ut på den korte turen fra Jonsvoll til Veiten på en kald bergensdag, med sjekk og diplom som bekrefter at Spillhuset får oppfylt drømmen. 

Stian Karlsen er Chief Talent Officer i Sparebanken Vest og står for dagens avsløring – selve utdelingen av pengene.

- Veldig kul plass dere har her. Jeg syns det er veldig fint å være med på dette i dag. Dette var basically oppveksten min. Nå jobber jeg med IT og utvikling – og gamer selvfølgelig – men oppveksten min det var gaming, rollespill, Magic: The Gathering og alt som var moro. Det er dessverre ikke like mye tid til det i dag, men da jeg vokste opp hadde vi et sted hvor vi samlet oss. Jeg dro der med venner og ble kjent med nye. Dette har betydd vanvittig mye for meg, og da er det så kjekt å få se Spillhuset og det dere har skapt. 
Lissie inviterer til dansekonkurranse.

Spillhuset for alle


Ungdommene på Spillhuset liker veldig godt at det er et bånd mellom de voksne og dem, og det båndet er gaming. Gode forbilder som Stian er bra for å vise hva man kan få til med kunnskapen, nysgjerrigheten og ferdighetene man bygger opp gjennom ungdomsårene.

- Nå har dere søkt om litt mer penger for å skape et enda bredere tilbud. Det har vi veldig lyst til å være med og bidra til. Jeg er veldig stolt og glad for å få tildele dere 225.000,- for å utvikle et eget streamingrom. Tusen takk for den gode jobben dere gjør.

Etter overrekkelsen, klem og full jubel blir det omvisning for Sparebanken Vest. Den står selvsagt ungdommene for, det er jo de som vet best hva som foregår på Spillhuset. Maria bruker anledningen til å trekke pusten og fortelle litt mer om tilbudet hun brenner så sterkt for.
- Spillhuset gjør at alle kan bygge opp et sosialt nettverk. Dette er mye mer enn spill.
- Anneli Elisabeth Øverland
- Det viktigste for oss er å nå bredt ut og senke terskelen. En ting er geografisk med god plassering. Vi er her for hele byen, og da er sentrum best. Vi tar ingen penger for tilbudet vårt. Hadde vi tatt femti kroner hadde vi trolig mistet halvparten av ungdommene. Vi snakker om at de som kommer her ikke har midler til transport. Eller mat. Det viser hvor viktig det er med en trygg plass hvor du kan være deg selv.

Ryktene om Spillhuset og de involvertes innsats har nådd utenfor landegrensene.

- Dette har blitt mye større enn vi trodde. Folk kommer her bare for å henge, det er ingen aktivitetsplikt. Vi var blant annet en av fem finalister til den internasjonale prisen «Community group making an impact in diversity» delt ut av Women in Games. 

Spillhuset Bergen holder altså til midt i sentrum, og drives av ildsjeler med både interesse for gaming og ekte lyst til å hjelpe andre. Her finner du både det tradisjonelle og moderne teknologi, brettspill og online gaming side om side. Det daglige tilbudet er gratis og uten aktivitetsplikt. Her er det åpent for å bare stikke innom hvis du er nysgjerrig.
- Å drive et tilbud som er gratis, som livssynsnøytral organisasjon og ikke ta inngangspenger er vanskelig. Det koster mye bare å leie. Uten å få støtte kunne vi ikke gjort dette. Når vi får penger sikrer det at vi i det hele tatt kan ha et tilbud. En gamingrigg koster 10-40.000,- og det skaper sosiale forskjeller at det er vanskelig eller umulig for veldig mange å kjøpe dette. De har en felles interesse for spill, og alle kan komme hit og oppleve gaming sammen med andre fysisk og digitalt.

Ekte følelser

Med omvisningen over samles ungdommene i det sosiale området med baren. Bare en gaming-bar, det må understrekes. Her er alt laget med mening og en historie. Emil Ask er en av de ivrigste og det er lett å merke at engasjementet er ekte.

- Å sitte alene er ikke sunt. Vi trenger fysisk kontakt og er sosiale dyr. Spillhuset gjør at alle kan bygge opp et sosialt nettverk. Dette er mye mer enn spill. Streamingrommet kan utvilsomt hjelpe for å få enda flere ut av gutterommet og inn her.

Anneli Elisabeth Øverland – eller Lissie som hun egentlig foretrekker å kalles – stråler og lar følelsene slippe løs.

- Det er fantastisk! Utrolig bra at vi får til dette.

Slike utdelinger betyr også mye for Sparebanken Vest. 

- Utrolig kjekt å komme her og se hvor mye det betyr. Dette må vi gjøre mer av. Vi burde komme på besøk oftere, konstaterer Giske.
stemmning
Futuristisk stemning hos Spillhuset i Veiten.

Sparebanken Vest

Publisert 8. des. 2022

Personlig rådgiver

Kontakt oss

ringellerchat

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man - søn 07-23

radgiver

Snakk med oss

Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.

FinnDittlokolkontor

Finn ditt lokalkontor

Vi er størst på Vestlandet. Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.