Draktkampanje

Sammen gjør vi det bedre

Her får Hermine og lagvennene gratis drakter. Det gjør 9000 andre barn også!

Alle lagene som har søkt får gratis fotball- og håndballdrakter. Målet er å gi følelsen av klubbtilhørighet, uten at det går utover foreldrenes lommebok.
Olsvikbanen i Bergen er som vanlig oppdelt med kjegler. Til fire baner denne kvelden. På denne måten får flest mulig gjøre det de liker aller best: å spille fotball. Men det barna som løper rundt på banen ikke vet, er at treningen snart blir avbrutt av en overraskelse. Som vil bety mye for både lagfølelsen og klubbkassen på laget.

– Vi har med oss noen som også er veldig stolte av drakten sin, slik som dere er, roper Giske Eggen, prosjektleder for samfunnsansvar i Sparebanken Vest fra midtbanen.
Draktkampanje
Her roper Giske Eggen (i midten) ut de gode nyhetene til barna på Olsvikbanen. De skal få nye drakter! Eggen er prosjektleder for samfunnsansvar i Sparebanken Vest. Foto: Håvard Kroken Holme / Apriil
Barna samler seg raskt rundt henne. Men det er ikke hun som er ansvarlig for samfunnsansvar i Sparebanken Vest som får mest oppmerksomhet. Fire Brann-spillere står ved Giske med bagger fulle av nye fotballdrakter til barna.

– Det er Brann-damer også! Roper noen av barna begeistret til hverandre.

– Vi har vunnet en kamp!

– Vi heter Olsvik superjenter!

– Er dere gode?

Spørsmålene kommer raskere enn Brann-spillerne greier å svare, samtidig som de begynner å dele ut drakter til hvert sitt lag.

– Ja, vi er best! Svarer Nora Eide Lie, før Bård Finne må bekrefte at han er en ekte Brann-spiller.
Jeg får brukt drakten allerede i morgen. Det føles ganske bra!
- Hermine Othelie Malt-Devik (11) på Olsvik IL.
Draktkampanje
For første gang var også Brann-spillere fra kvinnelaget med på drakt-utdelingen. Fra venstre Marit Bratberg Lund, Nora Eide Lie, Kasper Skaanes og Bård Finne. Olsvik IL sine fornøyde representanter med nye drakter: Noah Shaan Sebastian (9) og Hermine Othelie Malt-Devik (11). Foto: Håvard Kroken Holme / Apriil

Drakten er viktig

Hermine Othelie Malt-Devik (11) tar raskt på seg den nye drakten.

– Jeg får brukt drakten allerede i morgen. Da skal jeg spille kamp med 2011-jentene. Det føles ganske bra.

– Jeg skal bruke drakten på søndag når vi skal spille kamp med gutter 2010, sier Noah Shaan Sebastian (9).

De to unge fotballtalentene fra Olsvik IL er begeistret for besøket på treningen.

– Vi fikk drakter, sokker og shorts. Det er ganske bra. Den nye drakten er mye renere og finere enn den gamle, sier Hermine.

Hva de synes om at en bank har gitt dem nye fotballdrakter?

– Banken har vel mye penger, sier Noah.

Lagfølelse for 9000 barn

Sparebanken Vest eies av 290 000 vestlendinger. Hvert år går store deler av overskuddet tilbake til samfunnsnyttige prosjekter på Vestlandet.

– Vi vil at alle barn skal få muligheten til å kle seg i samme drakt og kjenne på stoltheten av å være på lag, sier Giske.

Hun er opptatt av at utgiftene til drakter ikke skal gå ut over klubbkassen eller foreldrenes lommebok.

– Dette er et inkluderingstiltak for å bidra til økt lagfølelse. Derfor har Sparebanken Vest lenge delt ut draktsett. I år har vi sagt ja til alle som har søkt. Dermed sender vi nesten 9000 draktsett til ulike lag på Vestlandet.
Draktkampanje
Gratis drakter betyr at klubbkassen til Olsvik IL kan prioriteres til aktiviteter for barna. Det er sportslig leder Thor Steinsland og nestleder Oddvar Vabø glade for. Foto: Håvard Kroken Holme / Apriil
Olsvik Idrettslag i Laksevåg i Bergen organiserer 320 fotballspillere og er som de fleste idrettsklubber basert på dugnad.

– Vi prøver å holde kostnadene nede for alle i området. Ikke alle har like god økonomi og da er det ekstra viktig å holde medlemskontingenten og kostnadene til utstyr lave, sier sportslig leder Thor Steinsland.

– Det er fantastisk for oss å få gratis drakter til lagene våre fra banken. Det betyr mye for Olsvik IL og mange andre klubber i området. Da kan vi bruke mest mulig penger til aktiviteter for barn og unge, forteller nestleder Oddvar Vabø.

De to frivillige ildsjelene smiler mens de ser aktiviteten på Olsvikbanen.

– Se hvordan barna stråler. Spesielt kjekt er det å se hvordan jentene flokker seg rundt de nye dame-spillerne fra Brann, sier Oddvar.

Autograf bak øret

Sparebanken Vest er Branns hovedsponsor og kunne for første gang ta med seg Brann-spillere fra kvinnelaget på drakt-utdeling. Nora Eide Lie og Marit Bratberg Lund ble overrumplet av autografjegere.
Draktkampanje
9000 drakter skal deles ut fra Sparebanken Vest. Her er Brann-spillerne Nora Eide Lie og Bård Finne med på dugnaden. Foto: Håvard Kroken Holme / Apriil
– Jeg hadde ikke trodd at barna skulle bli så glade for å se oss! Men de virket fornøyde med de fine draktene og med å møte oss. Det var ei som ba om signaturen min bak øret, men da sa jeg at vi kanskje burde stoppe nå, sier en flirende Nora, til latter fra de andre Brann-spillerne.

– Det er stort for oss å være her sammen med Brann-damene, som nå er byens stolthet, sier Kasper Skaanes. Sammen med Bård Finne har han signert drakter og leggbeskyttere.

– Det er kjekt å være her og dele ut drakter, bekrefter Bård.

For oss som vokste opp i Bergen, var det en drøm å en dag få ta på seg Brann-drakten. Vi vet hva det kan bety å møte en Brann-spiller, forteller Kasper.

Årets spiller i Toppserien for kvinner i 2021, Marit Bratberg Lund, har nylig tatt på seg Brann-drakten for aller første gang.

– Det er noe eget å ta på seg fotballdrakten. Brann-drakten har stolte tradisjoner, så det er stas å ta på seg akkurat den, sier Marit.

– Det er drakten vi tar på oss når vi skal gjøre det vi liker alle best – spille fotballkamper! Du merker at det ikke bare er trening, men en kamp som betyr noe. Den følelsen er spesiell med drakten, beskriver Nora.
Draktkampanje
Til og med leggbeskytterne måtte signeres da Brann-spillerne, her ved Bård Finne, kom på besøk for å dele ut nye drakter. Foto: Håvard Kroken Holme / Apriil

Når draktene er ferdig utdelt, autograf-tusjene er tomme, besøket pakker sammen og de nye treningene er i gang, roper en av smårollingene over fotballbanen: – Kaspar! Du må se på!

Dermed blir Brann-spillerne Kasper Skaanes og Bård Finne igjen på kantlinjen på Olsvikbanen. For å se på miniversjoner av seg selv, gjøre det de elsker: Å spille fotball – med den samme drakten på.

Sparebanken Vest

Publisert 12. mai 2022

Personlig rådgiver

Kontakt oss

ringellerchat

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man - søn 07-23

radgiver

Snakk med oss

Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.

FinnDittlokolkontor

Finn ditt lokalkontor

Vi er størst på Vestlandet. Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.