Farge

Nyheter

Ingen endring fra Norges Bank

19.
Norges Bank holdt som ventet renten uendret på 1,5 % ved onsdagens rentemøte.

Sparebanken Vest: Uendret rente ved neste rentemøte

18.
Vi venter at Norges Bank holder renten uendret på 1,5 % ved årets siste rentemøte i sentralbanken 19. desember.

Gi en langsiktig gave til jul

18.
Ikke glem å fylle opp BSU-kontoen før nyttår.

Optimistiske Vestlandsbedrifter har lange ønskelister til jul

30.
Lettere tilgang til kvalifisert arbeidskraft, lavere lønnsvekst og lavere arbeidsgiveravgift er de ”tre på topp” ønskene fra bedrifter på Vestlandet når de må velge ut én ting som kan gi særlig god effekt for virksomheten.

Unngå å bli svindlet ved netthandel

01.
Høsten er høytid for netthandel, enten det er handel av julegaver eller et resultat av flere innekvelder med bedre tid til å surfe etter gode kjøp fra sofakroken. Men vær på vakt!

Utydelighet truer vestnorsk verdiskaping

31.
Vestlandsregionen er landets mest eksportrettede region med en svært kapitalintensiv næringsstruktur.

Uendret styringsrente fra Norges Bank

31.
Norges Bank holdt som ventet renten uendret på 1,5 % ved onsdagens rentemøte.

Et solid resultat

24.
Sparebanken Vest fikk et resultat før skatt på 303 millioner kroner i tredje kvartal, en økning fra 135 millioner kroner i samme periode i fjor. Netto rente- og kredittprovisjonsinntekter utgjorde 458 millioner kroner mot 416 millioner kroner i tredje kvartal i 2011.

Kronikk: Har tradisjonelt reiseliv ei framtid i Sogn og Fjordane?

16.
Eg er stolt over å vere frå Sogn og Fjordane. Stolt fordi aldri før har så mange utanlandske turistar ønskt å komme til fylket vårt for å sjå vår storslåtte natur. Men ein skulle gjerne tru at vi levde i Vikingtida – for fleire og fleire kjem sjøvegen.

Spar fast til barna

28.
Det er tøft for ungdom å komme seg inn på boligmarkedet. Ingen tvil om det, og myndighetene gjorde det ikke lettere for dem heller da de i fjor hevet grensen for egenkapital til 15 prosent av kjøpesummen. Som foreldre er det mye man både bør og kan gjøre for å hjelpe poden til og etter hvert stå på egne ben økonomisk og for å bidra til at barna kan sikre seg en bit av boligmarkedet.

Styringsrenten uendret på 1,5 %

29.
Norges Bank holdt som ventet styringsrenten uendret på 1,5 % ved rentemøtet 29. august.

Stabil resultatutvikling og sterk fremgang i produktselskaper 2. kvartal 2012

23.
Sparebanken Vest fikk et resultat før skatt på 405 millioner kroner i første halvår, en økning fra 398 millioner kroner i samme periode i fjor. Banken opplever god kundevekst og passerte i første halvår 250.000 kunder i personmarkedet.

Kommunen har ikke noe valg

15.
Boligbyggingen i Bergen skal tredobles, sier byråd Filip Rygg i et intervju med Bergens Tidende 7. august 2012. Det er årlig bygget tusen boliger for lite, påpeker han. Antall husstander har i gjennomsnitt vokst med 2200 i året siden 2005, mens det er ferdigstilt i snitt 1200 boliger.

Mange studentar gløymer viktige forsikringar

15.
I desse dagar er det mange som har sommarfuglar i magen. Om kort tid er det semesterstart på dei fleste høgskular og universitet i landet, og både nye studentar og deira foreldre ser med spenning fram til den nye tilværa.

Ikke spill bort pensjonen din!

06.
Hele 6 av 10 nordmenn bruker penger på pengespill, mens bare 3 av 10 sparer til pensjonstilværelsen på egenhånd, viser en undersøkelse Norstat har gjennomført på oppdrag fra Sparebanken Vest.

Styringsrenten uendret på 1,5 %

20.
Norges Bank holdt som vi hadde ventet styringsrenten uendret på 1,5 %.

Planlegger for 25 000 flere innbyggere i Åsane og Arna

20.
Åsane og Arna skal ta i mot en stor del av befolkningsveksten i Bergen i årene fremover. - På Haukås, Almås og Tuft, nord i Åsane kan det bli ca 10 000 nye boliger. I Vårheia i Arna er det potensial for omkring 1 500 boliger, opplyser byråd for byutvikling, Filip Rygg.

Færre unge tar opp boliglån

13.
Færre unge mellom 18 og 33 år har tatt opp boliglån siden det nye, forhøyede kravet om 15 prosent egenkapital ved boligkjøp ble innført høsten 2011. Det viser tall fra Sparebanken Vest. Nedgangen er på om lag 5 prosent.

Norgesmester i reiseforsikring

07.
Pressen har talt: Ifølge Nettavisen tilbyr Sparebanken Vest og Frende Forsikring landets beste reiseforsikring – sjekk mer her, og les også hvorfor det er viktig å ha en god reiseforsikring når du skal ut på tur.

Sparebanken Vest kan bli rammet av en eventuell vekterstreik

01.
OPPDATERT: Mekling på overtid førte ikke frem og det er klart at det blir streik blant vekterne. Dette får konsekvenser for flere av Sparebanken Vest sine minibanker.

Vi sluttar ikkje å gje til Vestlandet

31.
Den opphavlege sparebankmodellen bygd på samfunnsutbytte er tryggare enn å organisere bankane som stiftingar.

Hyttefolket bidrar til lokal verdiskaping

30.
Nordmenn bør bli flinkere til å bruke feriekronene her hjemme, mener Innovasjon Norge. Norsk reiseliv opplever nedgang i inntektene fra ferierende nordmenn. Samtidig viser statistikk at nordmenn legger igjen tre ganger så mange feriekroner i utlandet som utlendinger gjør her.

Feil i melding fra NTB angående nedgradering av Sparebanken Vest

25.

I melding som ble sendt ut fra NTB idag 25 mail, og som ulike media har benyttet, kan det fremstå som at Moody's har nedgradert Sparebanken Vest sin hovedrating. Dette medfører ikke riktighet.

Styringsrenten uendret på 1,5%

10.
Norges Bank forklarte at aktiviteten i norsk økonomi er litt høyere enn hva de tidligere har anslått. Samtidig har uroen økt i internasjonale finansmarkeder. I sum fører dette til en uendret rente.

Fortsatt prisoppgang

09.
Boligprisene steg med 1,5 prosent i april. Den årlige veksttakten i boligprisene har hatt en fallende kurve siden i fjor høst. Det ga håp om at prisveksten skulle dempes.

Bergenselever kjemper om NM-tittel

03.
I disse dager legger ungdomsbedriften GreenDream UB fra Bergen Handelsgymnasium siste hånd på verket. Nå skal de kjempe mot landets beste ungdomsbedrifter i det prestisjefylte NM for ungdomsbedrifter. Sparebanken Vest støtter Ungt Entreprenørskap med en treårig avtale på tilsammen kr 750.000.

Valg i Styret og Representantskapet til Sparebanken Vest

27.
På Representantskapsmøtet i Sparebanken Vest 26. april 2012 ble det foretatt valg og gjenvalg av enkelte medlemmer i bankens styre og representantskap.

Positivt resultatbidrag fra produktselskaper bidro til resultatvekst i 1. kvartal

25.
Sparebanken Vest fikk et resultat før skatt på 234 millioner kroner i første kvartal 2012 mot 215 millioner kroner i 2011. Det er det beste resultatet før skatt banken noensinne har levert i et første kvartal.

Mer effektiv planlegging

25.
Bergensregionen står foran en befolkningsvekst på 40 prosent frem til 2040, dersom prognosene fra Hordaland fylkeskommune slår til.

Røldal NedOpp

15.
Sparebanken Vest var stolt generalsponsor til et eventyrlig showrenn i Røldal søndag 15. april da skirennet Røldal NedOpp gikk av stabelen.

Rentene settes ned

23.
Sparebanken Vest setter ned rentene på utlån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng.

Seks av ti jobber ved siden av studiene

22.
Seks av ti studenter i Bergen har arbeidsinntekt ukentlig ved siden av studiene. Det går frem av en undersøkelse om studentenes økonomiske hverdag. Det kan gå ut over studiene, mener studenttillitsvalgte.

Overraskende rentekutt fra Norges Bank

14.
Norges Banks hovedstyre besluttet onsdag 14. mars å redusere styringsrenten med 0,25 prosentenheter til 1,5 prosent.

Mot normalisering av prisveksten?

14.
Boligprisene falt i 22 av 35 boligmarkeder verden over i fjor. 13 land hadde oppgang, deriblant Norge. Vi var i selskap med India, Brasil og Estland i øverste del av tabellen.

Gunnar Skeie vert dagleg leiar for Sparebankstiftinga Hardanger

13.
Styret i Sparebankstiftinga Hardanger har tilsett advokat Gunnar Skeie som dagleg leiar for stiftinga.

Nye krav slår hardt ut for leilighetskjøpere

08.
Fra 1.12.2011 innførte Finanstilsynet krav til bankene om at lånekunder må ha 15 % egenkapital ved boligkjøp. Begrunnelsen er den sterke veksten i boligprisene.

Kampen om arbeidskraften og behovet for boliger

01.
Vestlandet har høyt utdannet arbeidskraft. Men vil vi klare å beholde den i landsdelen? Klarer vi å tiltrekke oss talenter fra utlandet? Det blir essensielt dersom vi skal utvikle og omstille oss til et mer kunnskapsbasert næringsliv - som er nødvendig.

En sentralbanksjefs bekymringer

22.
En av grunnene til at jeg alltid har vært begeistret for norske sentralbanksjefer, er at de ser ut til å ha et gjennomført lidenskapsløst forhold til jobben sin...

Stabilt og godt resultat i 2012

15.
Sparebanken Vest fikk et resultat før skatt i 2011 på 732 millioner kroner mot 800 millioner kroner i 2010. For fjerde kvartal oppnådde banken et resultat før skatt på 199 millioner kroner mot 168 millioner kroner i samme periode i 2010.

Prisvekst i januar - men så utflating?

08.
Boligprisene steg 4,0 prosent i januar. Fortsatt høy etterspørsel og begrenset med objekter på markedet medførte i år, som i fjor, en sterk start på boligåret. De siste tolv månedene er prisveksten 8,4 prosent.

Finans|Bergen: En viktig arena for å videreutvikle finansbyen Bergen

18.
Tettere bånd mellom finansnæringen i Bergen og Norges Handelshøyskole (NHH) var målet da samarbeidsprosjektet Finans|Bergen ble lansert i fjor.

Nøkterne forventninger til boligprisene i 2012

06.
Boligprisene kommer til å stige med 3 prosent i år, tror folk på Vestlandet. Troen på fortsatt økning i boligprisene er blitt dempet i løpet av året, går det frem av en undersøkelse Respons Analyse har gjort for Eiendomsmegler Vest.

Vestlendinger bryr seg lite om pensjonssparing

02.
8 av 10 Vestlendinger aner ikke hvor mye de kommer til å få utbetalt i pensjon, og bare 3 av 10 sparer til pensjon på egenhånd.

Veksten avtar

14.
2011 har vært preget av en markert nedgang i veksten i verdensøkonomien. Finansmarkedene er svært volatile, og den makroøkonomiske usikkerheten anses som høy. Dette skyldes i stor grad den uavklarte gjeldssituasjonen i Europa.

Norges Bank senker styringsrenten

14.

På dagens rentemøte besluttet Norges Bank å senke styringsrenten med 50 basispunkter til 1,75%.

Utflating av boligprisveksten – stor usikkerhet foran 2012

08.
Boligprisene har steget med 8,5 prosent de siste tolv månedene, viser eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk.

Mottakere av Sparebanken Vest kunstnerstipend i 2011

01.
I alt 15 kunstnere fra Vestlandet mottok kunstnerstipendet 2011 fra Sparebanken Vest. Hvert stipend er på kroner 50.000 og det deles ut fem stipend hver i kategoriene Ord, Lyd og Bilde.

Vinnere av Bergen Teknologioverføring og Sparebanken Vest Idekonkurranse 2011

17.
Kreftlegene fra Haukeland Universitetssykehus som står bak ME-gjennombruddet vant BTO og Sparebanken Vest Idekonkurranse 2011.

17. november går Bergen Næringsråds årskonferanse av stabelen

16.
Hva er de globale megatrendene? Hvordan skal Norge og norsk næringsliv møte utfordringene - og gripe mulighetene?

Derfor følger ikke utlånsrenten alltid renten til Norges Bank

02.
Bankenes utlånsrente har gått opp i høst, til tross for at Norges Bank har holdt styringsrenten uendret. Hvorfor er det slik? Her forklarer makroanalytiker Kristina Håvås Tjønn i Sparebanken Vest hvordan bankenes utlånsrente fastsettes.

God kjernedrift og godt rustet mot volatile markeder

26.

Konsernets resultat før skatt var i tredje kvartal 135 millioner kroner mot 189 millioner kroner i samme periode i fjor.

Sammenslåing av Sparebanken Vest og Sparebanken Hardanger godkjent av Finansdepartementet

25.
Det vises til børsmeldinger av 28. april og 31. mai 2011. Sparebanken Vest og Sparebanken Hardanger fikk i dag, 25. oktober 2011 nødvendig tillatelse og skattelempe fra Finansdepartementet til å kunne gjennomføre sammenslåing av bankene.

Vestnorsk Filmsenter

24.
Fire prosjekter mottar i dag støtte til manusutvikling av langfilmer og serier med midler fra Sparebanken Vest. Dette er et unikt samarbeid mellom Sparebanken Vest og Vestnorsk filmsenter. Sparebanken Vest har fra 2003 til 2011 gitt 5 720 000,- i midler til utvikling av langfilm og serier.

Sparebanken Vest åpner nytt kontor på Nærbø

19.

Torsdag 20. oktober kl. 13 åpner Sparebanken Vest sitt flunkende nye kontor i hjertet av Nærbø sentrum. Dette blir det åttende kontoret banken oppretter i Rogaland i løpet av de siste fire årene.

Styringsrenten røres ikke

19.

Norges Bank holdt idag som ventet styringsrenten uendret på 2,25 %.

Setter deler av avdraget på huslånet i aksjefond

19.
Det startet med at han satte konfirmasjonspengene i aksjefond. Siden har Terje Lund (36) i Bergen spart jevnt og trutt på denne måten. Med god avkastning. Nedturen i aksjemarkedet de siste månedene bekymrer ham ikke.

NIB finansierer låneprogram for vannkraft på Vestlandet

13.
Den nordiske investeringsbank har gitt et lån på 500 millioner kroner (64,5 millioner euro) til Sparebanken Vest for å finansiere et låneprogram for små, lokale vannkraftverk på Vestlandet.

Funksjonshemming ikke til hinder for å kjøre MC

30.
Hein A. Kvalheim, leder i foreningen Likvel MC Norge har en ryggmargsskade etter en motorsykkelulykke for 28 år siden. Han er avhengig av rullestol – og kjører MC. Og han utfordrer flere mennesker med funksjonshemminger til å vurdere det samme.

Premie utan baktankar

29.

Øyvind Folgerø vart svært overraska då han 28. september vart vinnar av Frende Forsikring sin spesielle premie.

Ny leder for Sparebanken Vest Markets

29.
Hallgeir Isdahl (55) er fra 1. oktober konstituert som direktør for SPV Markets og blir samtidig en del av Sparebanken Vest sin konsernledergruppe.

Fornuftig rentebeslutning av Norges Bank

21.

Norges Bank valgte onsdag å holde styringsrenten uendret på 2,25% noe som vi ser på som fornuftig.

Gullbillett fra Sparebanken Vest

21.

Det sa en av de ansatte i gründerbedriften Bipper at de følte de hadde fått da Sparebanken Vest trodde på ideen og investerte 1 million kroner i selskapet i 2008.

Rekordmange ville høre om regional utvikling

07.
Hele 608 deltakere var samlet i Idrettshallen på Mongstad 7. september 2011 for å overvære Næringskonferansen 2011 i regi av Nordhordland Handverk og Industrilag (NHIL) hvor Sparebanken Vest er en av flere sentrale bidragsytere.

Blant de ti beste bankene i landet

05.
I en fersk sammenligning blant 126 banker havner Sparebanken Vest blant de ti beste i landet, mens vi er aller best sammenlignet med andre storbanker på Vestlandet, som blant annet DnB NOR, Nordea og SpareBank 1 SR-Bank.

God fremgang i ordinær drift, styrket likviditet og god soliditet

18.

Resultatet før skatt var i andre kvartal på 183 millioner kroner mot 132 (eks. engangseffekter) millioner kroner i andre kvartal 2010, en fremgang på 51 millioner kroner fra samme periode i fjor.

En klok rentebeslutning

10.

Hovedstyret i Norges Bank vedtok i dag, 10. august 2011 å holde styringsrenten uendret på 2,25 prosent.

Store svingninger i aksjemarkedene

09.
Det er stor uro og frykten rår på verdens børser og i finansmarkedene. Aksjemarkedene både i Norge og i utlandet har falt markant siden slutten av juli og dette skaper bekymring hos kunder som har investert sparepengene sine i ulike verdipapirer og fond.

Frende Skade "Best i Test" på reiseforsikring

18.
I en sammenligning med 11 andre reiseforsikringer ble reiseforsikringen fra Frende kåret til best i test av VG.

Pengedryss over Nordhordland

13.
I år har banken delt ut totalt 30 millionar kroner i form av allmennyttige midlar, derav nærare ein million kroner til ulike føremål i Nordhordland.

Fire gründarar i Sunnhordland får stipend frå Sparebanken Vest

01.
Atheno AS presenterte 29. juni vinnarane for 2011 av gründerstipend som skal stimulera til nye og innovative bedriftsetableringar i Sunnhordland og på Haugalandet.

Styringsrenten uendret på 2,25 prosent, men rentebanen justeres

23.

Hovedstyret i Norges Bank valgte å holde styringsrenten uendret på 2,25 prosent på sitt rentemøtemøte 22. juni.

Eit kultursenter for heile regionen

21.
Opninga av "Oseana" i Os kommune har for alvor sett staden ved Bjørnefjorden på kulturkartet.

Unngå valutafellen på ferien!

20.
- Når du bruker kort i utlandet spør mange butikker om du ønsker å betale i enten norsk eller lokal valuta. Vårt klare råd er: Velg lokal valuta, sier Anne-Grethe Øvreås, produktsjef for kort i Sparebanken Vest.

Ny oselver sjøsatt i Os

13.
9. juni ble den første 'seksæringen' siden 1951 sjøsatt i Os. Byggingen er gjennomført med støtte på kr. 300,000 fra Sparebanken Vest sitt fond for allmennyttige midler Visjon Vest.

SPV Aksje og SPV Rente fyller 1 år

10.
Det er i disse dager ett år siden oppstarten av fondene SPV Aksje og SPV Rente. Fondene har vært populære, og kan også skilte med god avkastning i første leveår.

Gir 1,6 millioner kroner til idretten

09.
Sparebanken Vest gir hvert år deler av bankens overskudd til allmennyttig virksomhet og frivillig arbeid på Vestlandet. I år har banken fra sentralt hold gitt 1,6 millioner kroner til ulike idrettslag og deres prosjekter i Hordaland.

Sparebanken Vest bidrar til talentutvikling i Idrettslaget Arna-Bjørnar

03.
Sparebanken Vest ønsker å bidra til talentutvikling på Vestlandet og skyter inn 200.000 kroner til Idrettslaget Arna-Bjørnar Fotball.

Bruce ny administrerende direktør i Norne Securities

03.
Styret i Norne Securities har utnevnt Peder Bruce (52) til ny administrerende direktør i meglerhuset.

Sentralbanksjefen er optimist på Norges vegne, men ser mørke skyer for gjeldstyngede husholdninger og stater.

01.
Sparebanken Vest fikk sentralbanksjefen på tomannshånd. Han ser lyst på norsk økonomi fremover, men varsler renteøkning og er bekymret for dem med høy gjeld.

Varslet streik i norske banker fra 7. juni

01.
Hvis siste mekling mandag 6.juni mellom Finansforbundet/Handel og Kontor og Finansnæringens Arbeidsgiverforening ikke fører frem vil flertallet av norske banker bli tatt ut i streik fra tirsdag 7. juni klokken 08.00.

Vulkanutbrudd på Island - dine forsikringsrettigheter

24.
Vulkanen Grimsvötns utbrudd stengte luftrommet over Island søndag morgen, 22.05.11. Nasjonal og internasjonal flytrafikk kan bli rammet som følge av dette. Informasjonen nedenfor er relevant for kunder som er forsikret gjennom Frende Forsikring.

Norges Bank øker styringsrenten

12.
Norges Banks hovedstyre besluttet 12. mai å sette opp styringsrenten med 0,25 % prosentenheter til 2,25 prosent.

Innstilling om sammenslåing mellom Sparebanken Vest og Sparebanken Hardanger

28.
Den 28. april 2011 inngikk styrene i Sparebanken Vest og Sparebanken Hardanger en avtale om sammenslåing av bankene og vedtok å innstille overfor sine respektive representantskap og forstanderskap å slå sammen bankene.

God inntekstvekst og økning i ordinært driftsresultat 1. kvartal

28.
Resultatet før skatt var i første kvartal på 215 millioner kroner mot 144 (eks. AFP-effekt) millioner kroner i første kvartal 2010.

Hardingtonar og Sparebanken Vest har teikna ny samarbeidsavtale

15.
Hardingtonar har underteikna ein ny samarbeidsavtale med Sparebanken Vest for tre nye år.

Forsker fra institutt for biomedisin, UiB, vant BTO/Sparebanken Vest Innovasjonspris 2011

16.
For andre år på rad premierte Bergen Teknologioverføring (BTO) og Sparebanken Vest den beste nye ide eller forskingsprosjekt med kommersielt potensial fra Bergen. En rekke gode ideer fra fremragede forskere ble meldt inn, og juryen har nå kåret en vinner: Professor James Lorens fra institutt for biomedisin, UiB.

Vestlendinger forventer moderat prisoppgang på bolig

09.
Boligprisene på Vestlandet kommer til å øke med i gjennomsnitt 3,8 prosent de neste tolv månedene, tror forbrukerne. Forventningene til prisstigning er sterkest i Stavanger-regionen.

Tidenes beste resultat for Sparebanken Vest i 2010

22.
Sparebanken Vest styrker markedsposisjonen på Vestlandet med en økning på over 11700 nye kunder i 2010 og passerer for første gang 2 milliarder kroner i netto driftsinntekter.

Trojaner-aktivitet mot norske PC-er

15.
Bankene har avdekket at kriminelle forsøker å nå norske nettbankkunders kontoer via trojanere, eller uønsket programvare, på kunders PC-er. Tilsvarende kriminalitet er kjent fra andre europeiske land, mens vi her i landet har sett lite til dette.

Nye lokaler i Sildabyen

01.
Sparebanken Vest flyttet 1. februar inn i nye lokaler i Haugesund. Kontoret ligger i Haraldsgaten 190.

Norges Bank endrer ikke styringsrenten

26.
Norges Banks hovedstyre besluttet i dag å holde styringsrenten uendret på 2,0 prosent. I begrunnelsen understrekes likevel at renten er lav og ikke bør holdes lav for lenge.

Sparebanken Vest gir støtte til fem prosjekter for manusutvikling av langfilmer og serier

20.
Sparebanken Vest har fra 2003 til 2010 gitt kr. 5 220 000,- i midler til utvikling av langfilm og serier.

Vinnere av Sparebanken Vest kunstnerstipend i 2010

01.
Kunstnere fra Vestlandet ble onsdag 1. desember tildelt femten stipendier fra Sparebanken Vests stipendordning ”Vestlandet i ord, lyd og bilde”. Hvert stipend er på kr. 50 000. Utdelingen skjedde i Stavanger.

Herland Eiendom blir en del av Eiendomsmegler Vest

09.
Eiendomsmegler Vest blir majoritetseier i Herland Eiendom. Handelen gjennomføres ved at Eiendomsmegler Vest overtar 70 prosent av aksjene i Herland Eiendom.

Vestlandet kan få utslippsfri ferge

05.
Fergesambandet Hjellestad-Klokkarvik kan få Norges første utslippsfrie ferge. Teknologien er utviklet av Prototech ved Christian Michelsen Research i Bergen. Sparebanken Vests allmennyttige virksomhet Visjon Vest har vært med å finansiere teknologien.

Fortsatt resultatfremgang og økte markedsandeler for innskudd og utlån

27.
Sparebanken Vest oppnådde et resultat før skatt på 189 millioner i tredje kvartal 2010, opp 33 millioner sammenlignet med tredje kvartal i 2009. Akkumulert per 30.09.2010 er resultatet før skatt 632 millioner, opp fra 352 millioner på samme tid i fjor.

Vinnere Sparebanken Vest Talentstipend 2010

25.
Seks unge musikktalenter mottok idag talenstipendet som deles ut i samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester.

Idrettsstipend til Anders Fannemel

19.
Skihopparen Anders Fannemel (19) frå Hornindal er tildelt Sparebanken Vest sitt idrettsstipend. Stipendet er på 10 000 kroner og eit ledd i ei ny stipendordning frå banken.

Vestlandet må trekke til seg kompetanse

18.
Oslo har klart steget fra tradisjonell industri til et kunnskapsbasert næringsliv. Spørsmålet er om Vestlandet klarer det samme. Professor Victor Norman tror evnen til å holde på høyt utdannet arbeidskraft vil være avgjørende.

Giske sier at en frihandelsavtale vil åpne mange dører for norsk næringsliv i Kina

18.
Da Trond Giske talte under Vestlandskonferansen var det hans tiende vestlandstur i løpet av få måneder. Men det var Kina han snakket mest om. Han håper det ikke er lenge til en frihandelsavtale vil åpne mange dører for norsk næringsliv.

Sparebanken Vest gir 50.000 kr til årets TV-aksjon

02.
Bidraget ble gitt i forbindelse med at "The Shirt" var innom Brann Stadion på sin rundreise på Tippeliga-arenaene frem mot 24.oktober.

Brage Finans med 10 frittståande sparebankar på eigarsida startar opp 1. oktober

01.
Brage Finans AS er eit leasingselskap med hovudkontor i Bergen og med Sparebanken Vest som største eigar.

Vestlandet må omstille seg mer enn Norge forøvrig

27.
-Vestlandet må forberede seg på større omstillinger i næringslivet de neste årene enn resten av landet. Forklaringen er det store innslaget av oljerelatert næringsliv og tradisjonell industri, sier professor Victor D. Norman som er en av foredragsholderne på Vestlandskonferansen, som arrangeres 18. oktober i Stavanger.

Sparebanken Vest held fram som Sogndal-sponsor

12.
Sparebanken Vest held fram som hovudsponsor for Sogndal Fotball dei komande tre sesongane. Samarbeidet omfattar toppfotball, talentutvikling og breiddefotball.

Sparebanken Vest lanserer nye nettsider og ny nettbank

08.
Onsdag 8. september lanserte Sparebanken Vest nye nettsider og ny nettbank.

Regionsutviklingskonferanse på Sotra

01.
Sotrakonferansen 2010 vil diskutere utfordringene i regionens næringsliv frem mot 2020.

Beste halvårsresultat i bankens historie

19.
Sparebanken Vest oppnådde et resultat før skatt på 443 millioner i første halvår 2010, opp 247 millioner sammenlignet med første halvår i 2009. Resultat før skatt for andre kvartal 2010 er 237 millioner, en fremgang på 71 millioner fra første kvartal 2010.

Sparebanken Vest og Arna-Bjørnar undertegner ny treårig sponsoravtale

14.
Bare èn uke etter at nye Arna Stadion ble åpnet kommer det nok en godnyhet til Arna-Bjørnar Fotball.

Norges Bank endrer ikke styringsrenten

11.
Sjeføkonom Hallgeir Isdahl i Sparebanken Vest kommenterer begrunnelsene fra Norges Bank om ikke å endre styringsrenten.

Utviklar system for å registrere telefonsamtaler

20.
Verdas enklaste system for samtaleregistrering i næringslivet. Det sette sogndalverksemda Yast seg som mål å skape. Stønaden frå Sparebanken Vest si næringsstifting har vore avgjerande for oss, fortel gründerane bak.

Idrettsstipend til Fana-jente

30.
VM-deltaker i sportsdrill Tia Aksnes (19) fra Fana Idrettslag ble onsdag 30. Juni tildelt Sparebanken Vest Idrettsstipend. Stipendet er på 10 000 kroner og er det første i en ny stipendordning fra banken.

All verdas musikk tilgjengeleg frå Mjømna

28.
Med stønad frå Næringsstiftinga i Sogn og Fjordane vart Beat.no lansert i juni 2010. Nettstaden er ein ny kjøpskanal for musikk i Mp3-format.

Norges Bank holder styringsrenten uendret på 2,0%

23.
Sjeføkonom Hallgeir Isdahl i Sparebanken Vest vurderer trendene som ligger til grunn for Norges Banks beslutning om ikke å endre styringsrenten.

Nytt finansieringsselskap etableres i Bergen

14.
Sparebanken Vest og Fana Sparebank går sammen med åtte andre frittstående sparebanker om å danne et leasingselskap med hovedkontor i Bergen.

Forsiktig og sårbar vekst

11.
Næringslivet i Hordaland signaliserer konsolidering og gryende optimisme etter snart halvannet år med nedgangstider innenfor de fleste næringer. Dette kommer fram i den nye utgaven av Næringsbarometeret for Hordaland og Sogn og Fjordane som ble presentert i dag.

Sparebanken Vest med sterk resultatvekst i første kvartal

28.
Sparebanken Vest har et resultat før skatt på 206 millioner i første kvartal 2010, en fremgang på 176 millioner fra første kvartal i 2009 og 58 millioner bedre enn fjerde kvartal 2009.

Stipendpenger til forskning

23.
Fire forskningsprosjekter mottok kr. 100.000 hver i stipendstøtte under konferansen Grow 10 som fant sted i Bergen 22. - 23. mars.

Sparebanken Vest fortsetter klimasatsningen

18.
Norsk Klimastiftelse ble lansert 18. mars i Bergen Næringsråd. Det er en ikke-kommersiell stiftelse forankret i internasjonalt ledende norske kunnskaps- og klimaforskningsmiljøer.

Offisiell opning i Sauda etter samanslåing

26.
I samband med fusjonen mellom Sparebanken Vest og Sauda Sparebank vart det nye kontoret idag offisielt opna.

Resultatfremgangen fortsetter

04.
Sparebanken Vest har et foreløpig resultat før skatt på 500 mill kroner for 2009, en fremgang på 89 mill kroner fra 2008. Fjerde kvartal gir et resultat før skatt på 148 mill kroner, en fremgang på 98 mill kroner sammenlignet med fjerde kvartal 2008.

Det lysner forsiktig for næringslivet på Vestlandet!

21.
Dette kommer fram i den nye utgaven av Næringsbarometeret for Hordaland og Sogn og Fjordane som blir presentert 21. januar.

Endringer i Finansavtaleloven

30.
Finansavtalelovens kapittel om ” Innskudd og betalingstjenester” endres med virkning fra 01.11.09. Dette er en følge av et EU-direktiv om betalingstjenester (Payment Service Directive).

28.
Sparebanken Vest har et resultat før nedskrivninger og skatt på 249 millioner i tredje kvartal 2009. Det er 30 millioner bedre enn andre kvartal 2009 og 124 millioner bedre enn i tredje kvartal i 2008.

Kortinformasjon på avveie

16.
Som kjent fra media så har vi fått melding om at det har vært et datatyveri av kortnumre i Spania

Sammenslåing av Sauda Sparebank og Sparebanken Vest

01.
Sauda Sparebank og Sparebanken Vest har nå fått alle de nødvendige tillatelser for å kunne gjennomføre sammenslåingen. Dette gjelder også godkjenning fra offentlige myndigheter. Det tas sikte på å gjennomføre sammenslåingen 1.11.2009.

Taper millioner på dårlige veier

01.
Dårlig veistandard på Vestlandet påfører saft- og syltetøyprodusenten Lerum nærmere seks millioner kroner årlig i ekstra avgifter og kostnader.

21.
- Byfjellene er en viktig del av bergensernes identitet, sa ordfører Gunnar Bakke da han søndag 23. august 2009 ble overrakt det første eksemplaret av det nye byfjellskartet.

God basisvirksomhet, tydelig resultatfremgang

20.
Sparebanken Vest har et resultat før nedskrivninger og skatt på 219 millioner i andre kvartal 2009, 33 millioner høyere enn i andre kvartal i fjor.

Søknad om fondsobligasjon fra Statens Finansfond

08.
Styret i Sparebanken Vest vedtok 7.juli å søke Statens Finansfond (SFF) om kjernekapital på 960 mill kr i form av fondsobligasjon.

08.
Styret i Sparebanken Vest har i dag vedtatt å søke Statens Finansfond (SFF) om kjernekapital på 960 mill kr i form av fondsobligasjon.

Kulturen og det regionale Norge

30.
For ett år siden tok Sparebanken Vest, og viktige samarbeidspartnere innenfor det allmennyttige området, initiativ til å opprette prosjektet "Kulturen og det regionale Norge". Formålet var å kartlegge fordelingen av statens bruk av økonomiske ressurser på kultursektoren.

Skal redde Vossolaksen

29.
Vossolaksen er verdens største villaks. Nå skal den utrydningstruede laksen reddes. Sparebanken Vest er med på spleiselaget.

Styring i endringstider

26.
Som overskrift for SMB-dagen i år har vi satt "Styring i endringstider"

26.
Sparebanken Vests sammenslåing med Sauda Sparebank ble vedtatt torsdag 25. juni. Dette er første sparebankfusjon som følge av nye lovregler. De nye reglene kan gi store endringer i sparebanksektoren i Norge.

Kunstnerstipend 2009

25.
For å støtte skapende, profesjonelle kunstnere på Vestlandet, utlyser Sparebanken Vest stipend innenfor ord, lyd og bilde på til sammen kr 750 000 i 2009.

23.
Styrene i Sauda Sparebank og Sparebanken Vest er enige om å innstille overfor sine respektive representantskap å slå sammen de to bankene.

Nybygg for fremtiden

22.
Sparebanken Vest har planene klare for å bygge Bergens mest attraktive og miljøvennlige arbeidsplasser i Jonsvollkvartalet. Dersom kommunen godkjenner planene, vil byggearbeidene kunne starte i mars 2010 og bygget stå ferdig i 2012.

19.
Sparebanken Vest har besluttet å sette ned renten på utlån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng. Beste boliglånsrente i Sparebanken Vest blir etter nedsettelsen på 2,95 prosent nominelt og 3,03 % effektivt.

Nasjonalt senter for reiseliv til Vestlandet

11.
Vestlandet har vunnet kampen om å bli det fremtidige senteret for reiselivs-ekspertise i Norge.

Frende Forsikring best i test - igjen

28.
I Dagbladets forsikringsbørs av 24. mai 2009 ligger Frende Forsikring igjen i teten.

Næringslivet orienterer seg mot nye marknader

26.
Sjølv om bedriftene no møter store utfordringar, evner dei å tenkje langsiktig også i krisetider. Bedriftsundersøkinga som Næringsbarometeret gjennomførte i april, syner at 40 prosent av bedriftene nyttar finanskrisa til å auke kompetansen og å orientere seg mot nye marknader. Dette kjem fram i den nye utgåva av Næringsbarometeret for Hordaland og Sogn og Fjordane som blir presentert 26. mai.

Global resesjon, men tegn til bedring

18.
”Fallet i aktiviteten i verdensøkonomien fortsatte i første kvartal. Industriproduksjonen falt videre i årets første måneder, men fallet var mindre i februar og mars enn i januar. Veksten i Kina har tiltatt, og det er tegn til stabilisering i andre fremvoksende økonomier”.

Aksjefond stadig i vinden

15.
Aksjemarkedet når aldri toppen. Derfor er sparing i aksjefond lønnsomt over tid. Nå er det dessuten rimelig.

12.
Sparebanken Vest har besluttet å sette ned renten på utlån og innskudd med inntil 0,50 prosentpoeng. Beste boliglånsrente i Sparebanken Vest blir etter nedsettelsen på 3,20 prosent nominelt og 3,28 % effektivt.

Rentenedsettelse som ventet

06.
Norges Bank satte på sitt rentemøte i dag (6. mai) ned styringsrenten med 0,5 prosentpoeng til 1,5 prosent. Dette er den sjette rentenedsettelsen på rad siden oktober i 2008.

06.
Sparebanken Vest har et resultat før nedskrivinger og skatt på 89 millioner i første kvartal 2009, 50 millioner lavere enn i første kvartal i fjor.

Lærer tidlig å bli gründere

05.
- Det er mer enn dobbelt så stor sjanse for at elever som har hatt trening i innovasjon og entreprenørskap i skolen skal bli gründere enn de som ikke har hatt slik undervisning.

Ny kortforsikring fra 1. mai

01.
Betaler du billettene med ditt med Visa Gull, MasterCard Gull eller Visa Business og blir forhindret fra å bruke billettene på grunn av dokumenterte uforutsette hendelser, dekker kortforsikringen inntil kr 1 000 per billett.

27.
Børsen når aldri toppen - men når topper underveis. Vi ser nå at småsparerne i markedet opplever at aksjer er på billigsalg. For sjette måned på rad er det netto tilstrømning til aksjefond i personkundemarkedet (Kilde: Verdipapirfondenes forening).

Motiverte og talentfulle

01.
De fem siste årene har Sparebanken Vest og Bergen Filharmoniske Orkester delt ut talentstipender til unge musikere på Vestlandet. På disse årene har hele 21 utøvere mottatt stipend. Stipendene er delt ut i Bergen, Førde, Nordfjordeid, Haugesund og Norheimsund.

31.
Sparebanken Vest har besluttet å sette ned renten på utlån og innskudd med inntil 0,50 %-poeng. Beste boliglånsrente i Sparebanken Vest blir etter nedsettelsen på 3,70 % nominelt og 3,80 % effektivt.

Sparebanken Vest tar i bruk elektronisk signering

25.
Sparebanken Vest er første bank i Norge som tilbyr elektronisk signering. Gjennom EDBs løsning for signering forventer banken fremover å redusere behandlingstiden på mange av tjenestene sine. Løsningen er klar, og de første kundene får i disse dager tilbud om å ta den i bruk.

Velkommen til Vossajazz

18.
Det nærmer seg vår og et sikkert tegn er Vossa Jazz! Festivalen går av stabelen i Palmehelga, 3.-5. april og kan by på mange godbiter med musikk og musikere fra ulike deler av verden. Sparebanken Vest er samarbeidspartner og har gitt midler til Badnajazz, ungdomssatsingen "UNGjaJAZZja" og Ekstremjazz.

Designpris til Sparebanken Vest

12.
Norsk Designråd har tildelt banken Merket for godt design for 2008. Prisen gis til Sparebanken Vest sitt nye kontor i Stavanger. Juryen uttaler at banken har utviklet et spennende og nytenkende filialkonsept der skrankene er borte og man bruker hele arealet som møtested og arbeidsområde.

Miljøfyrtårnsertifikat til Sparebanken Vest

03.
Sparebanken Vest har nå fått beviset på at banken er blitt en Mijøfyrtårnbedrift. Byråd for klima, miljø og utvikling i Bergen, Lisbeth Iversen, foretok overrekkelsen av miljøfyrtårnsertifikatene 2. mars.

Hvor tid når vi bunnen av boligmarkedet?

26.
For å gi en pekepinn på utviklingstrekk i boligmarkedet i perioden som kommer er det tre faktorer det er spesielt viktig å ta i betraktning: Endringen i kredittpraksis hos bankene, markant lavere renter, samt utviklingen i arbeidsledigheten.

BSU - markedets desidert mest lønnsomme spareordning

25.
- Spareordningen er en gavepakke fra staten, og alle som har mulighet bør benytte seg av BSU-sparing, sier Cathrin Gottwald Nilsen, produktsjef for utlån og innskudd i Sparebanken Vest.

Sparebanken Vest positiv til finanspakken

10.
- Sparebanken Vest har ikke tatt stilling til om vi skal bruke pakken, sier Stein Klakegg som sammen med mange andre banksjefer er positiv til finanspakken.

Nytt meglerkontor i sentrum

09.
Med nytt bygg midt i Bergen sentrum satser Eiendomsmegler Vest på å styrke sin posisjon i eiendomsmarkedet. Bruktboligvirksomheten på Nedre Korskirkeallmenningen har flyttet inn i nye og flotte lokaler i Vaskerelven.

Bjørn Carlsen ny HR-direktør

06.
Bjørn Carlsen (50) er ansatt som ny HR direktør i Sparebanken Vest etter Gro Hatleskog. Han begynner 1. mars og kommer fra EDB Business Partner hvor han har vært plassansvarlig for EDB i Bergen.

Ny rentenedsettelse

05.
Sparebanken Vest har besluttet å sette ned renten på utlån og innskudd med inntil 0,50 %-poeng. Beste boliglånsrente i Sparebanken Vest blir etter nedsettelsen på 4,20 % nominelt og 4,32 % effektivt.

Stein Klakegg om foreløpig resultat 2008

28.
Administrerende direktør Stein Klakegg uttaler seg i dette intervjuet om Sparebanken Vests foreløpige resultat for 2008.

Tilfredsstillende resultat for Sparebanken Vest

28.
Konsernet Sparebanken Vest har et tilfredsstillende resultat og god finansiell posisjon til tross for uroen i finansmarkedene. Foreløpig resultat for 2008 før nedskrivninger og skatt er 615 (831) mkr og 165 (189) mkr isolert i fjerde kvartal. Netto tilgang nye kunder i 2008 var 12.000, noe som styrket bankens markedsposisjon.

Lokalhistorie på timeplanen

23.
Høgskolen i Bergen, Høgskolen Stord/Haugesund, Høgskulen i Sogn og Fjordane og Universitetet i Bergen samt 12 skoler på Vestlandet driver i fellesskap et utviklingsprosjekt om historieundervisning i skolene. 12. og 13. januar var det samling i Bergen for å diskutere resultater og utveksle erfaringer.

Optimistisk pessimisme

23.
Dette kan være overskriften på oppsummeringen av innlegg og paneldebatter på arrangementene i forbindelse med presentasjon av resultatene i Næringsbarometeret.

Frokostseminar: Viktige nyheter for din bedrift i 2009

23.
I samarbeid med PricewaterhouseCoopers har vi gleden av å invitere til seminar på Radisson SAS Royal Hotell, onsdag 4. februar 2009.

Fremtidsutsiktene kraftig forverret

22.
Godt over 40 prosent av bedriftene i Hordaland og Sogn og Fjordane venter at omsetningen og lønnsomheten vil gå ned i 2009. Det ventes nullvekst i sysselsettingen og arbeidsledigheten er på vei oppover. Dette kommer fram i det siste Næringsbarometeret for Hordaland og Sogn og Fjordane, som blir presentert i flere arrangementer rundt om i fylkene torsdag 22. januar.

Usikkerheten - det eneste sikre!

21.
- Ting har blitt betydeleg verre enn me trudde, sjølv om me trudde det skulle bli verre!

Presentasjon av nytt Næringsbarometer

13.
Næringsbarometeret for Hordaland og Sogn og Fjordane gir status og framtidsutsikter for viktige næringer på Vestlandet.

- Kunder og kvalitet blir viktig i 2009, sier adm.dir. Stein Klakegg

19.
- Kunder og kvalitet blir viktig i 2009, sier adm.dir. Stein Klakegg

Ny rentenedsettelse

18.
Sparebanken Vest har besluttet å sette ned renten på utlån og innskudd med inntil 0,85 prosentpoeng. Beste boliglånsrente i Sparebanken Vest blir etter nedsettelsen på 4,70 % nominelt, effektiv 4,84 %.

17.
Sparebanken Vest har gjennom et tilbud til ansatte solgt til sammen 38000 grunnfondsbevis SVEG til 381 ansatte i konsernet. Kursen er fastsatt til NOK 70 pr bevis etter fratrekk av rabatt på NOK 15.

17.
Norges Banks hovedstyre besluttet å sette ned styringsrenten med 1,75 prosentenheter til 3,00 prosent med virkning fra 18. desember 2008.

Våre ABN AMRO fond endrer navn til Fortis

09.
Etter sammenslåingen av ABN AMRO Asset Management og Fortis Investment er det skiftet navn på ulike verdipapirfond som Sparebanken Vest tilbyr.

08.
Sparebanken Vest besluttet mandag 8. desember å sette ned renten på utlån og innskudd. Beste boliglånsrente i Sparebanken Vest blir etter nedsettelsen med 0,9 prosentpoeng på 5,55 prosent nominelt.

Hvordan spare skatt i 2008

05.
Året 2008 går mot slutten, men fremdeles er det tid til å spare skatt. Enten du sparer til egen pensjon eller til inngangsbilletten til boligmarkedet bør du vurdere disse mulighetene.

Sparebanken Vest deltok ikke i auksjonen til Norges Bank

28.
Mandag 24. nov. 2008 ble den første auksjonen i bytteordningen av statskasseveksler mot obligasjoner med fortrinnsrett (OMF) avholdt.

Sparebanken Vest hedret Vestlandske kunstnere

27.
Stipend på 50 000 kroner ble torsdag 27. november delt ut til 15 kunstnere fra Vestlandet som jobber med ord, lyd og bilde. Gjennom sine kunstnerstipend ønsker Sparebanken Vest å stimulere til ytterligere vekst innen kunst og kultur på Vestlandet.

Sparebanken Vest senker igjen boliglånsrenten

24.
Banken har i dag besluttet å sette ned renten med inntil 0,30 %-poeng på innskudd og boliglån.

BSU - Markedets desidert mest lønnsomme spareordning

13.
- Spareordningen er en gavepakke fra staten, og alle som har mulighet bør benytte seg av BSU-sparing, sier Jørn Lekve i Sparebanken Vest.

Sparebanken Vest senker boliglånsrenten

06.
Sparebanken Vest har i dag besluttet å sette ned renten med inntil 0,50 prosentpoeng på boliglån. Rentenedsettelsen skjer med virkning fra mandag 10. november på nye lån og på eksisterende lån fra 19. desember.

Har tro på fremtiden

03.
Tre av fire bergensere nærer liten eller ingen frykt for at de økonomiske problemene i verden kan føre til at man selv eller andre i nærmeste familie mister jobben i løpet av det kommende året. Det viser en undersøkelse Respons har gjort for Sparebanken Vest.

Invitasjon til fonds- og aksjemarkedseminar

31.
Det har vært store svingninger i fonds- og aksjemarkedet den senere tid. Flere og flere tror at bunnen er nådd. Kunne du tenke deg å høre om noen av mulighetene du har i dette markedet? Vi har gleden av å invitere deg og din ledsager til seminar som tar opp dette temaet.

Rentekutt i Norges Bank

30.
Torsdag 29. oktober senket Norges Bank styringsrenten med 0,5 %-poeng. Bankenes kreditrente i Norges Bank er nå 4,75%. Også den amerikanske sentralbanken foretok et tilsvarende kutt, men her er renten nå kommet ned i 1%.

Tilfredsstillende resultat og solid posisjon

22.
Tilfredsstillende resultat og solid posisjon

Optimisme i Bergen

22.
Bergensere flest tror ikke finanskrisen eller utsiktene til lavkonjunktur får vesentlig betydning for deres private økonomi. I en spørreundersøkelse Respons har gjort for Sparebanken Vest svarer 82 prosent at de tror deres økonomiske situasjon kommer til å utvikle seg positivt eller forbli uendret de neste 12 månedene.

Sparebanken Vest avlyser sist varslet renteendring

17.
Sparebanken Vest har i dag, fredag 17. oktober besluttet å avlyse sist varslet renteendring på inntil 0,60 prosentpoeng på lån og innskudd.

Ny styringsrente fra Norges Bank

15.
Dette var i samsvar med markedets forventninger, og med den koordinerte internasjonale rentenedsettelsen i forrige uke.

Driftsproblemer på spv.no

14.
Vi hadde i går, mandag 13. oktober, driftsproblemer på www.spv.no som medførte at mange av våre kunder ikke fikk tilgang til tjenester på spv.no og tilgang til nettbanken. Vi jobber på spreng med å finne løsningen på dette problemet og inntil dette er løst kjører nå våre nettløsninger på en annen webserver. Dette betyr at det står http://spv.web05.itum.com i adresselinjen i nettleseren din. Dette innebærer ikke noe for deg som kunde, men det er viktig at du er klar over at du er på riktig nettsted. Vi tror og håper at problemet blir løst innen kort tid.

13.
- Regjeringens redningspakke for bankene er isolert sett positivt, siden tiltakene bidrar til økt stabilitet i bankenes finansiering, sier direktør for Kapitalmarked i Sparebanken Vest, Benedicte Schilbred Fasmer.

Fakta om innskuddsgarantien

10.
Sparebanken Vest og alle norske spare- og forretningsbanker, herunder norske datterbanker av utenlandske banker og OBOS er fullverdige medlemmer i Bankens sikringsfond.

Spar X produkter – hva er dekket av Bankenes sikringsfond?

10.
Alle SparX produkter solgt av Sparebanken Vest, med ett unntak, er knyttet til bankinnskudd. Disse innskuddene er beskyttet av Bankenes Sikringsfond, oppad begrenset til et samlet innskudd pr. person/foretak på inntil 2 millioner.

Klimaendring gir unike muligheter for Vestlandet

09.
- Norge og Vestlandet er Europas energistormakt. Klimautfordringene gir Vestlandet vår tids største industrielle mulighet. Landsdelen kan bli Europas miljøbaserte energiregion.

08.
På grunn av sterkt økende innlånsrenter i kapitalmarkedet for bankene som følge av uroen i det internasjonale finansmarkedet, setter Sparebanken Vest opp renten på boliglån med 0,60 prosentpoeng og innskudd med inntil 0,65 prosentpoeng.

Frist 26.9 - Kunstnerstipend 2008

26.
For å støtte skapende, profesjonelle kunstnere på Vestlandet, utlyser Sparebanken Vest stipend innenfor ord, lyd og bilde på til sammen kr 750 000 i 2008.

Makroøkonomisk kommentar

26.
Det er nå et år siden uroen i USA startet, og få visste da at det skulle bli opptakten til tidenes største finanskrise. Sub Prime krisen i USA førte til fall for flere hedgefond og store tap for investeringsbankene, primært i USA, men etter hvert også i Europa og Asia. Boligprisene i USA har fortsatt en negativ trend, og mindre heldige investeringer fra en del internasjonale investeringsbanker har gitt gjenlyd i finansmarkedets korridorer.

Hvordan vil Norges viktigste styringsverktøy påvirke deg og bedriften din?

26.
Våre fremste eksperter oppsummerer og synliggjør konsekvenser av statsbudsjettet for næringslivet. Dette vil kanskje bli to av dine best investerte timer i 2008.

Velkommen Business Region Bergen

26.
Onsdag 1. oktober tiltrer administrerende direktør for Business Region Bergen (BRB), Asbjørn Algrøy, her flankert av sponsorsjef Veline Høyland og direktør for informasjon og Samfunnskontakt Jørn Lekve fra Sparebanken Vest. BRB er den største offentlige satsing på næringsutvikling i Bergensregionen noensinne.

Vestlandskonferansen 2008

17.
Konferansen arrangeres av Sparebanken Vests allmennyttige virksomhet Visjon Vest i samarbeid med Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende, Firda og Sunnmørsposten. Den konsentrerer seg om energiformer og kompetanse der Vestlandet har særlig styrke, vannkraft, vindkraft, olje/gass, solenergi og bioenergi.

17.

Gunnar Gullaksen administrerende direktør i Norne Securities

16.
Gunnar Gullaksen (46) er ansatt som administrerende direktør i verdipapirforetaket Norne Securities. Gullaksen har tidligere erfaring som direktør personmarked i konsernledelsen i Vital, DnB NOR og fra divisjonsledelsen i DnB Markets innenfor handel med finansielle instrumenter.

10.
SMB-dagen 2008 har satt Innovasjon og Nyskaping på programmet.

27.

Delårsrapport 2. kvartal 2008

13.
Kundevekst og god bankdrift i Sparebanken Vest

11.
Stian Remme vant klatretrøyen og ble nr 3 sammenlagt. Upåklagelig laginnsats førte også til 3. plass i lagkonkurransen. Vi gratulerer!

08.
Stian Remme fikk torsdag sitt definitive internasjonale gjennombrudd som syklist og klatrespesialist. Etter knallkjøring gjennom hele etappen, og først over det majestetiske Col du Soulor, 1474 moh, klarte han via en tøff utforkjøring og nok en flott klatring opp til målpassering på Col de Couraduque, 1367 moh, å passere mållinjen foran en annen klatrespesialist, David Fleeman fra Team Post-Sean Kelly Team.

04.
Sparebanken Vest har besluttet en renteøkning med inntil 0,25 % for bankens hovedprodukter på utlån og inntil 0,30 % på bankens hovedprodukter på innskudd.

04.

23.
Samhold, motstand, nerver, kontrollert kaos. Dette er noen av stikkordene i en ny, og enestående TV2-serie på åtte episoder fra Den Nationale Scenes indre liv. Visjon Vest er med og finansierer serien.

09.
Sparebanken Vest gir totalt 200 000,- til AKKS Bergen øremerket øvingslokaler og Eggstockfestivalen 2008.

05.
Hallgeir Isdahl (52) med 20 års erfaring fra finansnæringen hvor han blant annet har vært leder for DnB PrivatBank og leder for Finansbanken i Bergen, er ansatt som Sparebanken Vests første sjeføkonom.

02.
6 prosjekter mottok i mai støtte til manusutvikling av langfilmer og serier fra Visjon Vest, Allmennyttige midler fra Sparebanken Vest.

02.
Sparebanken Vest har besluttet en renteøkning med inntil 0,25 % -poeng for bankens hovedprodukter på sparing og utlån.

28.
Å finne gode løsninger på klimaendringene er en stor oppgave for kommuner, fylke, stat og næringsliv.
Dette er utgangspunktet for seminaret om kunnskaps-oppbygging og klimatilpasning som holdes i Fjærland torsdag 29. og fredag 30. mai. Likeså viktig er det å forberede og gi kunnskap, ikke minst til barn og unge, om hvordan vi kan tilpasse oss endringene. Til denne satsingen som Norsk Bremuseum nå gjør på klimaformidling bidrar Sparebanken Vest med 2 mill kroner.

28.
Sparebanken Vest fjerner varekjøpsgebyr og programprisen for alle fordelskunder med virkning fra 1. juni 2008.

26.
Nykommeren Frende Forsikring går rett inn på andreplassen på Dagbladets forsikringsbørs.

20.
Seniorforskar ved CICERO, Gunnar S. Eskeland har takka ja til ei nyoppretta stilling som klimaprofessor ved Norges Handelshøyskole (NHH). Stillinga er finansiert av Sparebanken Vest sin allmennyttige verksemd og inngår i ei brei satsing på miljø- og klimaøkonomi ved NHH. - Vi er svært glade for å få Gunnar S. Eskeland til NHH. Han har ei fagleg orientering og internasjonal røynsle som vil styrke den klimafaglege forskinga og undervisninga betydelig , seier rektor ved NHH Jan I. Haaland. - Eg gler meg til å ta fatt på jobben. Økonomi er eit viktig fagområde når det gjeld klima. Økonomi handlar om forvalting, og klimaproblemet er ei forvaltingsutfordring, først og fremst. Vi må få samarbeidet på tvers av landegrenser og på tvers av generasjonar til å fungere betre, seier Eskeland.

08.
Jubelen stod i taket og klappsalvene runget gang på gang, da Sparebanken Vests Stavangerkontor ble formelt åpnet i dag, torsdag 8. mai.

30.

25.
Tidligere administrerende direktør i Vesta Forsikring, Trygve Bruvik (56 år), ble i representantskapsmøtet torsdag 24. april valgt som ny styreleder i Sparebanken Vest. Bruvik etterfølger Pål W. Lorentzen, som ikke tok gjenvalg.

23.
God bankdrift og vekst, men børsfall reduserer Sparebanken Vests resultat

17.

08.
Har du ein god idé som kan verte ei ny teneste eller eit nytt produkt - men manglar pengar?

01.

26.

11.
Sparebanken Vest har kjøpt 2.150.250 aksjer i Tide til kurs 60,10 fra Bergen Kommune.

07.

31.
Torsdag 31. januar åpnet Eiendomsmegler Vest nytt kontor på Os i de samme lokalene som Sparebanken Vest holder til. Dermed får kundene et komplett tilbud med bank og meglertjenester samlet på ett sted.

24.
Konsernet Sparebanken Vest oppnådde et resultat før skatt på 870 mill kroner i 2007, viser foreløpige tall fra banken.

15.
Styreleder Pål W. Lorentzen og styremedlem Anne Gine Hestetun i Sparebanken Vests styre er nå valgt inn i styret for Festspillene i Bergen, som henholdsvis styreformann og styremedlem.

04.
Fondet mer enn doblet avkastningen til referanseindeksen Oslo Børs Fondindeks.

02.

02.
Store svingninger i aksjemarkedet.

17.
Sparebanken Vest har besluttet en renteøkning med inntil 0,50 %-poeng for bankens innlånsprodukter og inntil 0,45 %-poeng for utlånsproduktene.

01.

16.
Pressemelding fra Sparebanken Vest - Bergen, 16. november 2007

09.
Sparebanken Vest er i dag gjort kjent med at SpareBank1 Gruppen AS fikk medhold i kjæremålet om bruk av unntaksklausul med oppsigelsestid på 3 måneder ved avslutningen av distribusjonsavtaler for forsikringsprodukter.

24.
Konsernet Sparebanken Vest oppnådde et resultat før skatt på 689 millioner kroner etter tredje kvartal i 2007. Dette er en økning på 70 millioner kroner i forhold til samme periode i fjor. Resultat etter skatt er på 513 millioner kroner og gir en egenkapitalavkastning på 17,5 prosent.

11.
Bak Frende Forsikring står Sparebanken Vest, Fana Sparebank, Sparebanken Øst og Helgeland Sparebank. Via eierbankene vil Frende Forsikring ha tilgang til over 100 salgskontorer og flere hundre tusen privatkunder og mange titalls tusen bedriftskunder.

04.
Sparebanken Vest har besluttet en renteøkning med inntil 0,35 %-poeng for bankens innlåns- og utlånsprodukter.

28.
Sparebanken Vest gir kr. 350 000 til Fotballklubben Haugesunds ungdomssatsing.

24.
Sparebanken Vest har besluttet en renteøkning med inntil 0,25 %-poeng for bankens innlåns- og utlånsprodukter.

11.
Oslo Byfogdembete har i dag avsagt kjennelse i favør av Sparebanken Vest i forbindelse med at Sparebanken Vest krevde midlertidig sikring av sitt krav om rett til forsikringsdistribusjon.

16.
Sterk resultatfremgang for Sparebanken Vest Konsernet Sparebanken Vest oppnådde et resultat før skatt på 440 millioner kroner første halvår 2007. Dette er en økning på 49 millioner kroner i forhold til samme periode i fjor. Resultat etter skatt er på 335 millioner kroner og gir en egenkapitalavkastning på 17.6 prosent.

12.
Sparebanken Vest gir kr. 400 000 til Nye Folgefonna Nasjonalpark- og Informasjonssenter. Midlane kjem frå banken si allmennyttige verksemd Visjon Vest

03.
Sparebanken Vest har besluttet en renteøkning med inntil 0,25 %-poeng for bankens innlåns- og utlånsprodukter.

03.
Arbeidet med etablering av to nye forsikringsselskap med hovedkontor i Bergen er i full gang.

03.
Mette Nora Sætre nytt styremedlem i nye forsikringsselskaper med hovedkontor i Bergen

02.
Kultur som konkurransefaktor er tema på Vestlandskonferansen 2007, som finner sted i Stavanger 29. og 30. oktober.

21.
Sogndal Fotball har gjort avtale med Sparebanken Vest om ein treårig samarbeids-og sponsoravtale. Avtalen er den desidert største for Sogndal Fotball nokonsinne, og skal gå til både breidde og elite.

15.
Sparebanken Vest har i dag mottatt skriftlig oppsigelse fra SpareBank 1 Gruppen av distribusjonsavtalen for forsikringsprodukter mellom SpareBank1 Gruppen og Sparebanken Vest.

11.

07.
Sparebanken Vest har besluttet en renteøkning med inntil 0,25 %-poeng for bankens innlåns- og utlånsprodukter.

06.
Bjørn Thømt (52) skal lede skadeforsikringsselskapet og Bjørn Olafsson (48) skal lede livforsikringsselskapet som er under etablering i Bergen.

22.
Den sterke veksten i etterspurnaden etter arbeidskraft held fram. Næringslivet i Hordaland treng 8 000 fleire medarbeidarar.

15.
Sparebanken Vest har kjøpt 100 % av aksjene i selskapet Jonsvollskvartalet AS og overtar dermed utbyggingstomten Jonsvollskvartalet i Bergen sentrum.

26.
Konsernet Sparebanken Vest oppnådde et resultat før skatt på 204 millioner kroner i første kvartal 2007. Dette er på nivå med resultatet fra samme periode i toppåret 2006. Kvartalet har vært preget av høy strategisk aktivitet. Resultat etter skatt er på 156 millioner kroner og gir en egenkapitalavkastning på 16,9 %.

17.
Nye forsikringsselskaper etableres i Bergen. To nye selskaper for skade- og livsforsikring skal nå etableres i Bergen. Bak selskapene står de uavhengige sparebankene; Sparebanken Vest, Fana Sparebank, Sparebanken Øst og Helgeland Sparebank.

29.
Sparebanken Vest gir 5 mill. kroner til et gaveprofessorat ved Norges Handelshøyskole.

26.
Sparebanken Vest har besluttet en renteøkning med inntil 0,25 % - poeng for bankens innlåns- og utlånsprodukter.

31.
Sparebanken Vest har besluttet en renteøkning med inntil 0,25 % - poeng for bankens innlåns- og utlånsprodukter.

25.
Konsernet Sparebanken Vest oppnådde et resultat før skatt på 803 mill kroner i 2006, viser foreløpige tall fra banken.

17.
Etterspørselen etter arbeidskraft i Hordaland og Sogn og Fjordane når nye høyder.

15.
Det er fremdeles høy aktivitet i varehandelen. Engrosbedriftene regner med en vekst i 2007 på 11 %, og har et økende rekrutteringsproblem.

19.
Sparebanken Vest har besluttet en renteøkning med inntil 0,25 % - poeng for bankens innlåns- og utlånsprodukter.

05.
parebanken Vest har inngått en avtale om kjøp av virksomheten til Fokus Bank i Sogn og Fjordane og planlegger nytt kontor i Stryn

04.
Visjon Vest vil ha ansvaret for Sparebanken Vests allmennyttige virksomhet.

10.
Gro Hatleskog (50) er ansatt som direktør for personal/kompetanse i Sparebanken Vest. Hun kommer fra stillingen som stabsdirektør i Nera Networks ASA.

08.
Sparebanken Vest har besluttet en renteøkning med inntil 0,25 % - poeng for bankens innlåns- og utlånsprodukter.

06.
Benedicte Schilbred Fasmer (40) er ansatt som ny direktør for Kapitalmarked i Sparebanken Vest.

30.
Sparebanken Vest har som mål å tilby banktjenester over hele Vestlandet.

26.
Konsernet Sparebanken Vest oppnådde et resultat før skatt på 619 millioner kroner pr 30. september 2006. Dette er en økning på 118 millioner i forhold til samme periode i fjor.

09.
Vestlandskonferansen 2006. Vestlandskonferansen samlet vel 200 deltakere fra politikk, næringsliv, samfunns- og kulturliv.