Farge

Nyheter

Hvordan kan børsene stige i taket nå?

14.
Hvorfor i alle dager går børsene så bra når hele verden går på lavgir og «alle» sitter hjemme?

Fyll på barn og barnebarns BSU-konto til jul

03.
Det er ofte vanskelig å finne den rette gaven til 20-åringen. Samtidig er det mange som ikke liker å gi bort penger til jul. Løsningen kan være å gi et tilskudd til BSU-sparingen.

Start sparing i IPS og få skattefordeler

Bergen - 25.
Har du en IPS-konto og klarer å fylle den opp innen 20. desember, kan du innkassere 8800 kroner i skattefradrag til neste år.

Slik bruker du vettet når du handler på nettet

17.
Når julen nærmer seg er det høysesong for netthandel. Vi gir deg fem sjekkpunkter som sørger for at du kan handle trygt fra sofakroken.

Slik kan du fylle opp BSU-kontoen før nyttår

Bergen - 13.
Det er ikke bare-bare å komme seg inn på boligmarkedet. Med sparepenger på en BSU-konto er du et stort skritt nærmere målet. 

9 økonomivettregler

Bergen - 11.
Kan du fjellvettreglene? Da kan det hende du vil like fjellvettreglene i økonomiversjon. 

Frende har Norges mest fornøyde kunder

09.
For tredje året på rad har Frende landets mest fornøyde forsikringskunder. I tillegg har de det beste skadeoppgjøret.

Flere boliglån fra Sparebanken Vest i år

Bergen - 03.
– Nå blir det ingen faste håndtrykk, men desto flere smil og gledestårer, sier Maren Karlstad Løvaas, rådgiver i Sparebanken Vest. Hun syns det er spesielt kjekt å hjelpe de unge med sin første bolig.

Slik kjøpte Anna (23) sin aller første leilighet

Bergen - 27.
Anna leverte en lånesøknad til Sparebanken Vest en torsdag morgen i september. Tre timer senere var finansieringen i boks og denne uken flytter hun inn i sin aller første leilighet. Slik klarte hun det.

Hvordan bør du finansiere oppussing av boligen?

Bergen - 23.

.Vestlendingene bruker spiker, sag og malerkost som aldri før og mange har økt verdien på boligen sin. Dersom du har planer om å pusse opp, er det flere veier å gå. Visste du at det er mye å spare på å velge riktig finansiering?

Hvilke forsikringer trenger du som student?

Bergen - 20.
Når du har forlatt redet og endret adressen din i Folkeregisteret er det på tide å skaffe egne forsikringer. Da er det disse forsikringene du trenger. 

Hva skal til for å få det første boliglånet?

Bergen - 20.
Drømmer du om å eie din egen bolig? Rådgiver Maiken Johannesen tar deg gjennom det aller viktigste banken ser etter når du søker boliglån.

Fiks hytta før høststormen kommer

Bergen - 25.
Det er koselig å være inne på hytta når høstværet herjer, men værskiftet krever sitt. Sjekk dette neste gang du er på hytta.

Reiseforsikring er viktig, også i Norge

Bergen - 25.
Mange har opplevd hvor viktig reiseforsikringen kan være i utlandet. Men visste du at den ofte er redningen på norgesferie også?

Slik gjør du bilen klar for høstføret

Bergen - 25.
Plutselig er det mørkt om morgenen og småglatt på veiene. Slik blir bilen din klar for høst. 

Ta høstsjekken på huset ditt

Bergen - 24.
Høsten byr på nydelige utedager, ruskevær og innetid. Hva med å sette av en ettermiddag for å gå gjennom denne sjekklisten? 

Av og til er det greit å være lat

01.
Da koronakrisen satte inn for fullt og børsene ble blodrøde, var det mange som reagerte med å selge fondsbeholdningen sin. Men visste du at de som ikke gjorde noe som helst, har høyere avkastning på fondssparingen sin i dag? Hva kan vi lære av det?

Aaron Kristian (2 mnd.) vant 10. 000 kroner

Bergen - 28.
I sommer var alle barn som fikk barnekonto med i trekningen av 10. 000 kroner. Konkurransens vinner har fire eldre søsken som alle har barnekonto.

Tre tips for en tryggere netthandel

Bergen - 20.
Svindlerne blir stadig smartere og forsøker nye metoder for nettsvindel. Her er tre ting du bør være oppmerksom på når du handler på nettet.

Fast eller flytende rente - hva bør du velge?

20.
Nå er rentene historisk lave i Norge, og mange lurer på om de bør binde renten. Det er dessverre ikke et enkelt svar på det. Men vi er her for å gi deg gode råd og gjøre det lettere å ta det valget som er riktig for deg. 

Nå kan du sette inn og ta ut kontanter på butikken

Bergen - 20.
Fikk du kontanter til konfirmasjonen som Sebastian? Eller har du solgt noe og fått betaling i kontanter? Nå kan du sette inn pengene i en butikk i nærheten av der du bor!  

5 tips ved kjøp av bruktbil

Bergen - 14.
Bruktbiler som selges av privatpersoner er som regel «solgt som de er». Derfor er det viktig å sjekke bilens tilstand grundig. For å sikre en god handel holder det imidlertid ikke å sparke i dekkene og banke i panseret!

Slik bygger du ditt eget oljefond

Bergen - 13.
Alle nordmenn elsker Oljefondet som har gitt oss mange privilegier. Men hva om du hadde ditt eget fond å hente penger fra når du trenger det? Det er kanskje enklere enn du tror å bygge et. 

Hva er BankID og BankID på mobil?

Bergen - 10.
I den fysiske verden identifiserer du deg med pass, førerkort eller bankkort. I den elektroniske verden kan du bruke din BankID for å bekrefte hvem du er. 

Frende selger pensjonsporteføljen til Nordea Liv

Bergen - 06.
Nordea Liv AS og Frende Forsikring er enige om overdragelse av pensjonsporteføljen fra Frende til Nordea Liv, og et langsiktig samarbeid med de 15 Frende-bankene om distribusjon av pensjonsprodukter.

Betal med Vipps i butikk

Bergen - 03.
Betal med Vipps i terminalen. Alt du trenger er mobilen.

Gratis legetime på mobilen

Bergen - 30.
Nå blir Norges beste reiseforsikring enda bedre! Blir du syk eller skadet får du rask hjelp av lege i Norge. Helt gratis.

2 800 barn under to år er kunder i Sparebanken Vest

Bergen - 26.
Stadig flere barn får egen bankkonto omtrent før de har forlatt fødestuen. En egen konto har mange fordeler og nå er det enklere enn noen gang å opprette en. 

Sammen gjør vi det bedre

Bergen - 22.
Vi er med på dugnaden mot koronaviruset, og gjør flere grep for å hjelpe våre person- og bedriftskunder som nå står i en krevende situasjon. Her har vi samlet informasjon og tiltak som vi håper er nyttig for deg.

Fem fornuftige grunner til å bruke kredittkort på reise

Bergen - 19.
Ferien kan bli en bedre opplevelse, også for lommeboken, dersom du betaler med kredittkort.

Nye feriepenger, nye muligheter

Bergen - 17.
Rant planen om å spare noe av fjorårets feriepenger ut i sydensanden?  Eller planlegger du å få en bufferkonto for fremtiden? Kanskje du drømmer om å bli millionær?  Da bør du fortsette å lese.  

Reiseforsikringen i Visa Gull gjelder også i Norge

Bergen - 16.
Gladnyhet: Nå er du forsikret når du bruker kredittkortet Visa Gull på Norgesferien.

Ti tips til å pakke bilen trygt og effektivt

Bergen - 10.
En trygg biltur starter før du har kjørt en eneste meter. Slik bør du pakke bilen.

Enda bedre kundeopplevelser i Nordhordland

Bergen - 05.
Sparebanken Vest er den eneste banken i Knarvik-området som har dørene åpne for kundemøter for bedrifter og privatpersoner. Nå flytter Sparebanken Vest og Eiendomsmegler Vest inn i felles lokaler for å kunne gi kundene et enda bedre tilbud.

Derfor trenger du reiseforsikring på Norgesferie

Bergen - 26.
Mange har opplevd hvor viktig reiseforsikring kan være i utlandet. Vet du at den er like viktig på Norgesferie? 

Norges beste kundeservice 2020

Bergen - 07.
Kundesenteret til Frende har for fjerde gang på fem år vunnet prisen for Norges beste kundeservice under Nord-Europas største kundeservicekonferanse. 

Hvor finner jeg informasjon om lånet mitt?

Bergen - 07.
Koronaepidemien slo Norge i bakken. Ett av tiltakene har gjort er å sette ned boliglånsrenten. Ikke en, men tre ganger. Det påvirker boliglånet og renteutgiftene dine.

AvtaleGiro og eFaktura - hva er egentlig forskjellen?

Bergen - 27.
Har du klødd deg i hodet når du finner en eFaktura til godkjenning i Vipps? Og hvilken funksjon har egentlig eFaktura og AvtaleGiro?

Korona-fondet er lansert!

Bergen - 03.
Sparebankstiftelsen Sparebanken Vest har opprettet et ekstraordinært Korona-fond på 100 millioner kroner for å kunne støtte lag og foreninger på Vestlandet som vil tape penger eller gå glipp av inntekter på grunn av koronaepidemien. 

Etablerer Korona-fond til støtte for lag og foreninger

Bergen - 24.
Sparebankstiftelsen Sparebanken Vest har vedtatt å opprette et ekstraordinært Korona-fond på 100 millioner kroner for å kunne støtte lag og foreninger på Vestlandet som vil tape penger eller gå glipp av inntekter på grunn av koronaepidemien.

Beløpsgrensen for kontaktløs betaling øker til 500 kroner

Bergen - 20.
Betaler du kontaktløst med kortet eller klokken din bidrar du til å redusere virusspredning. Fra og med uke 13 kan du handle for 500 kroner uten å taste PIN. 

7 tips til bedre økonomi 

Bergen - 19.
I disse tider med mye usikkerhet er det lett å bekymre seg for økonomien. Her er noen enkle grep du kan ta som får lommeboken i litt bedre humør.

Vi oppretter hjelpetelefon for små og mellomstore bedrifter

Bergen - 16.
Bedrifter som er bekymret for hvordan bedriftens økonomi vil bli påvirket av koronaviruset og urolige markedsforhold, kan ringe Sparebanken Vest på telefonnummer 55 21 60 20, mandag til fredag fra 8 - 16.

Slik bør du spare når aksjemarkedet faller

Bergen - 16.
Børsen har falt dramatisk de siste tre ukene. Usikkerheten vi mange føler på er stor. Er det nå du skal selge aksjefond eller stoppe spareavtalen din? Eller er det når alt har falt at du skal begynne å spare? Få med deg rådene fra vår erfarne spareekspert, Morten Oehme.

Å stå i stormen, sammen

Bergen - 15.
Den siste uken har vært dramatisk for alle her på Vestlandet. For hele landet. Verden kommer plutselig veldig tett på. Det som tidlig i januar ble omtalt som et ukjent virus fra et marked i Wuhan i Kina, rammer nå Europa med full kraft. Korona- viruset har nådd våre egne nabolag.

Hva gjør du med fondssparingen når børsen stuper?

Bergen - 10.
Oslo børs har hatt sitt største fall siden 1987 og mediene melder om kollaps i markedene. Du tenker kanskje at du bør selge fondene dine? Ikke gjør det før du har lest dette.

Sju stalltips som gjør aksjesparing mindre skummelt

Bergen - 05.
I 2019 valgte rekordmange kvinner å kjøpe aksjer og fond for første gang. Likevel sitter mennene fortsatt i førersetet når det gjelder sparing i aksjemarkedet. I anledning kvinnedagen gir vi deg noen viktige grunner til å begrave børsfrykten for bli en sparevinner.

Sparing har (endelig) blitt populært

Bergen - 04.
Vestlendingene sparer som aldri før! For første gang ser vi også at det er kvinnene som står for den største prosentandelen av spareavtalene i Sparebanken Vest.

5 tips til deg som drømmer om båt

Bergen - 02.
Båtsesongen nærmer seg og mange drømmer om å investere i egen båt, men hva slags båt er egentlig rett for deg? Og hva skal du se etter? Vi har spurt daglig leder i Ferd Båt, Rune Westad om noen enkle tips.

Planlagt reise i korona-områder?

Bergen - 28.
Virusutbruddet Covid-19, kjent som corona- eller koronavirus, sprer seg. Dette kan reiseforsikringen hjelpe deg med. 

Planlagt reise i korona-områder?

Bergen - 28.
Virusutbruddet Covid-19, kjent som corona- eller koronavirus, sprer seg. Dette kan reiseforsikringen hjelpe deg med. 

Et feriehus på hjul

Bergen - 28.
Mange nyter friheten og fleksibiliteten som bobil- og campinglivet gir. Les om hvorfor Petter Solholm har blitt bitt av basillen.

Med fakturaskanner er det lekende lett å betale regninger på papir

Bergen - 06.
Fakturaskanner er en ny tjeneste i mobilbanken som gjør det enklere og raskere å betale regninger.

Slik snakker du med barna om nettvett

04.
1 av 3 foreldre har ikke snakket med barna sine om nettvett. Snakk med dine i dag. 

Enklere, sikrere og kostnadsfritt med den nye BankID-appen

Bergen - 31.
Sparebanken Vest er første bank i Norge med Vipps’ nye BankID-app! Appen er lett å bruke og mer brukervennlig skal den bli. Våre dyktige folk på Team Sikkerhet hjelper Vipps i utviklingsprosessen.

Barneforsikringen i Frende har fremdeles Norges beste uførepensjon!

Bergen - 24.
Frende er blant de beste totalt sett også i år, og får terningkast 5.

Få mest igjen for sparepengene med IPS

Bergen - 23.
Gikk du glipp av alle fordelene med sparing i IPS i fjor? Starter du sparing nå, er det enklere å fylle opp IPS-kontoen i år.

Hvordan kan du utnytte fest og nedturer på børsen?

22.
Skal du bli god til å surfe må du være i vannet lenge. På samme måte bør du som investerer i aksjefond være i markedet over tid. Det gjelder enten det er fest eller blåser opp til storm på børsen.

Først etter ulykken skjønte de at bilforsikingen fra Frende var et godt valg

Bergen - 14.
På vei hjem fra handleturen, svingte en bil ut i veien rett foran Kirsti og Svein. Når ulykken ikke er til å unngå, ligger lykken i hvilket forsikringsselskap du har.

Slik bør konfirmanten å spare for fremtiden

01.
Mange konfirmanter sitter for første gang med en aldri så liten formue å forvalte etter den store dagen. Hvordan velger de riktig måte å spare pengene på?

Med reiseforsikring fra Frende kan hele familien reise trygt

Bergen - 01.
Da 16-åringen ringte bagasjeløs fra Sicilia var pappa Jan Andreas glad han hadde en god reiseforsikring for hele familien.