Farge

Nyheter

Våkn opp! Nå er det på tide å fylle opp BSU-kontoen

Bergen - 15.
Siste frist for å få skattefradrag gjennom BSU i 2019, er mandag 31. desember klokken 21.50. Alle som Sparer i BSU hos oss i år er med i trekningen av en iphone 11 Pro.

Gladnyhet: Nå får du bedre forsikring i kredittkortet

Bergen - 06.
Fra 1. januar får du som har Visa Gull eller Visa Business kredittkort en enda gunstigere reiseforsikring i kortet.

Slik gjør du bilen klar for vinteren.

Bergen - 29.

Det nærmer seg vinter - lave temperaturer og glatte kjørebaner. Har du enda ikke gjort bilen klar for kulden? Thomas Kronheim, verksmester på Kokstad Autosenter gir deg en sjekkliste!

Sparebanken Vest er best i Norge på digitale produktopplevelser

06.

Det er med stor stolthet at vi gikk rett til topps i BearingPoints kåring av Norges beste digitale produktopplevelse.

– Dette er en lagseier, sier konserndirektør Bjørg Marit Eknes, som tok imot prisen idag.

Varsler utbyttefest for kundene

Bergen - 01.
Sparebanken Vest presenterer solide resultater for årets tredje kvartal. Samtidig varsler vi at vi for første gang vil betale utbytte til kundene våre.

Få mer igjen for sparepengene med aksjesparekonto

18.
Tre grunner til at alle som sparer i aksjefond bør ha en aksjesparekonto. 

Morten er ny leder for Sparing og plassering

17.
Den viktigste jobben til Morten Oehme fremover er å gi deg gode spareløsninger som sørger for at du får enda mer igjen for sparepengene dine. 
 

Viktigheten av langsiktig sparing

17.
I desember 2018 var det mange som spådde børsene nedenom og hjem. Det ble smertelig motbevist i starten på 2019, som fikk en av de beste børsoppgangene noensinne. – Mange glemmer å løfte blikket, sier Morten Oehme, ny leder for sparing og plassering i Sparebanken Vest. 

Er IPS nøkkelen til et lykkelig liv som pensjonist?

16.
Drømmer du om late dager ved bassengkanten, lange vandreturer i fjellheimen eller frihet til å reise hvor du vil i pensjonstiden? Da kan IPS være et smart valg.

Digitale hoder gir deg en av Norges beste bankapper

15.
Vi satser hardt på å utvikle gode digitale tjenester og i dag har vi rundt 150 dedikerete utviklere i staben. Et av de viktigste målene de har er lage Norges beste bankapp.

Visste du at mobilbank-appen er minst like sikker som nettbanken?

15.
De mest fornøyde kundene våre er mobilbankbrukerne. Derfor burde alle laste ned appen. Ikke bare gjør den hverdagen enklere, den er også like sikker som nettbanken.

Han har hele banken i lommen

14.
Tonny Thers har full oversikt over egen økonomi med mobilbanken.

Nettbank er ut, bruken av Sparebanken Vest sin app til himmels

Bergen - 25.
Våre lykkeligste kunder bruker appen vår daglig, sier kundekonsulent Iselin Ask Espeland. Hun forstår godt at kundene nå «rømmer» nettbanken og isteden alltid har banken med seg i lomma.

Ti effektive tiltak mot cyberangrep

Bergen - 19.
Økt digitalisering er en nøkkel for verdiskapning men vi blir også mer sårbare for dataangrep. Vi samarbeider med Frende forsikring for å levere de smarteste og tryggeste løsningene for deg.  

Føl deg trygg på reise med Frende reiseforsikring

Bergen - 17.
Å bli syk i et fremmed land er skremmende og forferdelig kjedelig. Da er det viktig å ha en god reiseforsikring med seg.

Med hjertebank for lokalsamfunnet

10.
I syv år har Sparebanken Vest turnert by og bygd på Vestlandet med gaver, glede og et snev av glamour. På scenen står kjente artister, musikere som vil opp og fram og bankansatte som nøyer seg med å være lokalkjendiser for en kveld.

Fordelene med å kjøpe brukt elbil

Bergen - 05.
Tidligere har det vært lite utvalg i bruktbilmarkedet for elbiler. Nå har utvalget tatt seg opp og vi ser på flere fordeler med å kjøpe brukt elbil.

Full oversikt over forbruket ditt - rett i lomma

Bergen - 14.
Med den nye tjenesten Min økonomi blir det lettere for deg å leve smart. Aldri har det vært enklere å se hva pengene dine går til.

Sparebanken Vest signerer FNs prinsipper for bærekraftig bankdrift

25.
– Bank og finans kan ikke løse klimautfordringen alene, men uten et tydelig klimalederskap i bank og finans kan klimautfordringen heller ikke løses, sier konserndirektør Jan Erik Kjerpeseth. Som en av de første bankene i verden, slutter Sparebanken Vest seg til FNs prinsipper for bærekraftig bankdrift. 

Hvordan kan vi gi deg enda bedre kundeservice?

26.
Ta vår lille quiz og vinn en iPhone X.

Nå gir vi grønne boliglån med et stort smil

17.
- Sparebanken Vest er opptatt av bærekraft på alle områder. Derfor er vi veldig glad for å tilby grønt boliglån med bankens beste rente til alle som har energieffektive boliger.

5 tips til dere som skal kjøpe bolig sammen

Bergen - 10.
Uansett om dere kjøper bolig sammen, eller om en skal kjøpe seg inn i boligen til den andre, er det et par ting som må på plass. Rådgiver Helene Terkelsen tar dere gjennom det aller viktigste.

Ikke la veggedyr ødelegge feriesøvnen

Bergen - 06.
Med reiseforsikring fra Frende er du beskyttet mot det meste – også bekjempelse av veggedyr og kakerlakker.

Bedre oversikt over gjeld og ubenyttet kreditt

04.
Nå kan du sjekke hvor mye du har i forbrukslån og kredittgjeld i det nye gjeldsregisteret. Det betyr at det blir enklere for deg å ha oversikt over samlet gjeld og kredittrammer.å

Stor stas med eget kort på fotballcup

Bergen - 28.
Skal barnet ditt delta på cup, korpstreff eller sommerleir? Da er det greit å kjenne til alle fordelene med bankkort for barn. Med sitt eget kort, kan barnet kjøpe både brus og pølse, enklere og sikrere enn med kontanter.

Smarte sparemåter for unge

26.
Flere ungdommer sier de skulle ønske de hadde mer kunnskap om personlig økonomi. Mange får seg en overraskelse når de skal stå på egne bein og innser hvor trangt studentbudsjettet er. Derfor er det lurt å lære ungdommen en ting og to om sparing i tidlig alder.

Er BSU den perfekte konfirmasjonsgaven?

26.
Mange unge får fremdeles kontanter i gave. Men ungdommene selv bruker svært sjeldent sedler og mynt. Hvorfor ikke gi et gaveinnskudd på BSU-konto?

Har du lyst å snakke med en rådgiver?

23.
Nå kan du se når banken har ledig tid. Du velger selv rådgiver, tid og sted for når du vil treffes. Om du vil snakkes i banken eller på telefon.

Er fond den beste gaven du kan gi til konfirmanten?

23.
I år bør du glemme minibanker og kontanter. Årets konfirmanter er på mobil, og bruker sjelden sedler og mynt. Vil du gi en gave som varer lenge er det fond som gjelder.

Betal med smartklokken – på joggeturen, på badeland og på Starbucks

10.
Du kan benytte klokkebetaling på alle betalingssteder som har kontaktløs betaling.

Helene bidrar til å realisere boligdrømmer

10.
Helene og kollegaene hennes hjelper kunder med alle typer spørsmål om privatøkonomi.

3 ting å gjøre for å hjelpe barna inn på boligmarkedet

01.
Kravet til egenkapital på 15 prosent gjør at mange unge sliter med å komme inn på boligmarkedet. Hvordan kan du som forelder hjelpe barna dine i gang?

Økt beløpsgrense for kontaktløs betaling

01.
Foretrekker du å betale uten å knote min PIN-kode? Da kan du glede deg over at grensen for tæpping av bankkort uten PIN-kode har økt fra 200 til 400 kroner.

Puss opp i tide

01.
Går du med tanker om å selge boligen din snart? Eller kanskje om noen år? Vår erfarne eiendomsmegler, Therese Schütz Pettersen, forteller deg hvordan du bør investere i boligen – både for få glede av det selv, og få igjen for det når du selger.

Kan det lønne seg å låne til ferieturen?

29.
Fly og hotell er ofte rimeligere om du bestiller en stund i forveien. Lønner det seg å slå til på et godt tilbud, selv om det innebærer å ta opp et forbrukslån eller bruke kredittkortet?