Farge

Nyheter

Styringsrenten uendret

05.
Norges Bank holdt som ventet styringsrenten uendret på 1,50 prosent. Ingen rentekutt var diskutert.

Styrket organisering for fremtiden

27.
Sparebanken Vest offentliggjør i dag endringer i selskapets organisering og ny konsernledelse.

Ny 3 års avtale med Arna-Bjørnar

20.
Sparebanken Vest har reforhandlet sponsoravtalen med Arna-Bjørnar.

Stein Klakegg fratrer som administrerende direktør i Sparebanken Vest

31.
Stein Klakegg fratrer stillingen som administrerende direktør etter åtte år som øverste leder i Sparebanken Vest. Som ny administrerende direktør har styret i dag ansatt Jan Erik Kjerpeseth (41).

Ny 4-årig avtale med Sogndal Fotball

27.
Sogndal Fotball har saman med Sparebanken Vest forlenga generalsponsoratet for nye 4 år, frå 2014 til 2017.

Sterk fremgang i kjernebankdriften

23.
Sparebanken Vest fikk et resultat før skatt på 370 millioner kroner i tredje kvartal 2013, opp fra 303 millioner kroner i samme periode i fjor.

Spelar geografi noko rolle?

19.
”All politics are local”, heiter det i USA. Eg trur det også stemmer her heime. Politikk handlar til sjuande og sist om lokalsamfunn, om arbeidsplassane der og om kvardagen for alle oss som bur i dette langstrakte landet.

Uendret styringsrente, men sentralbanken fremskynder renteøkningen

19.
Norges Bank vedtok å holde styringsrenten uendret. Det var i tråd med Sparebanken Vest Markets’ prognose.

Eiendomsmegler Vest etablert på Voss

02.
2. september etablerte Eiendomsmegler Vest seg med eigedomsmeklar på Vossevangen. Selskapet har hatt kontordagar på Voss sidan mai 2012. Men no blir kontoret fast bemanna.

Godt resultat med styrket kapitaldekning

22.
Sparebanken Vest fikk et resultat før skatt på 332 millioner kroner i andre kvartal 2013, en økning fra 171 millioner kroner i samme periode i fjor. Egenkapitalavkastningen økte til 12,7 prosent i kvartalet fra 7,3 prosent i andre kvartal 2012.

Bankregulering på OL-programmet?

20.
Det olympiske motto om «fortere, høyere, sterkere» kan passe godt for banker som skal tilpasse seg nye kapitalkrav. Finansdepartementets forslag til hvordan kravene skal beregnes i Norge vil imidlertid bryte med intensjonene i det nye europeiske regelverket.  

Ti teser for Vestlandet

17.
Vestlandets sterkeste næringsklynger er sammenfallende med områdene der vi som nasjonal har vår styrke. Det sier noe om at næringslivet i vest også er svært viktig nasjonalt.

God kjernebankdrift og reduserte kostnader

23.
Sparebanken Vest fikk et resultat før skatt i første kvartal på 273 millioner kroner mot 234 millioner kroner i samme periode i fjor.

Vil myndighetene sette sparebanknæringen i spill?

05.
I nærmere to hundre år har sparebankene i Norge spilt en viktig rolle for verdiskaping i landets regioner og lokalsamfunn. Når politikerne nå vil innføre særnorske regler settes hele sparebanknæringen i spill. Var det intensjonen, spør viseadm. direktør Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest.

Stabilt positive Vestlandsbedrifter vil ha flere og bedre veier

21.
Fergefri E39, bedre veiforbindelser i egen region og bedre innfartsårer til byene er de samferdselsprosjektene 700 bedriftsledere på Vestlandet ønsker aller helst at skal bli realisert.

Styrket kapitaldekning og bedret lønnsomhet i 2012

06.
Sparebanken Vest fikk et resultat før skatt i 2012 på 1.191 millioner kroner mot 732 millioner kroner i 2011. For fjerde kvartal oppnådde banken et resultat før skatt på 483 millioner kroner mot 199 millioner kroner i samme periode i 2011.

Talentstipend til idrettstalenter

01.
Bergensavisen, Olympiatoppen og Sparebanken Vest kåret i romjulen skiskytteren Hilde Fenne (19), Voss SSL til det største idrettstalentet i Hordaland. Hilde Fenne (bildet) tok gull i junior-VM i 2012.

Nå åpner Litteraturhuset dørene!

30.
Torsdag 31. januar åpner Litteraturhuset i Skostredet. Åpningsarrangementet strekker seg over flere dager. Fredag 1. og lørdag 2. februar blir det litterært program med blant andre Paul Auster og hans norskættede kone Siri Hustvedt.

Årets sportsnavn: Tommy Urhaug

24.
Sparebanken Vest gratulerer bordtennisspiller Tommy Urhaug med at han ble kåret til årets sportsnavn av Bergensavisens lesere. BA og Sparebanken Vest har i flere år samarbeidet om kåringen. Ekstra kjekt er det at Sparebanken Vest har sponset Urhaugs satsning i flere år.

Få en god start på det nye året! Rydd opp i økonomien og lag en plan for 2013!

09.
Tall fra Sparebanken Vest viser at bare 3 av 10 kunder har fast spareavtale. Det er en tankevekker at så få synes å ha litt oppsparte midler i bakhånd dersom det skjer noe uforutsett, sier avdelingsbanksjef Britt Nyheim Mossestad i Sparebanken Vest.

Vestlendingene tror på prisvekst på 3,4 prosent

04.
Boligprisene kommer til å stige med 3,4 prosent i 2013, tror folk på Vestlandet. Det går frem av en spørreundersøkelse Respons Analyse har gjort for Eiendomsmegler Vest på Vestlandet.