Farge
Fore glade damer løper ute
Sparing og trening er populært i januar. Aldri før har så mange startet fondssparing i Sparebanken Vest.

Nyttårsforsettet du ikke feiler på

Trening og sparing er typiske nyttårsforsetter for vestlendingene. Men vet du hva som er fordelen med sparingen fremfor medlemskapet på treningssenteret?
Av: Marthe Rekdalsbakken
Først og fremst: Gratulerer til dere alle som har startet året med å ta et lurt sparegrep! Aldri har så mange startet fondssparing i Sparebanken Vest som i år.

– Nå gjelder det bare å huske på at du skal holde helt i mål. Det er ikke så vanskelig som mange tror, mener Trond Aasen, produkteier for sparing i Sparebanken Vest.

Nyttårsforsetter som brytes i februar

Han minner om at kondisjon er et mål på evnen til å utføre den samme oppgaven over tid. Og god kondisjon er ikke noe man får over natten. Kondisjonen må bygges opp over tid, slik at kroppen kan tilpasse seg til det nye nivået av belastning. 

–  Går man for hardt ut i starten, vil man kanskje ikke oppnå den kontinuiteten man ønsker over tid. Noen vil oppleve å få belastningsskader og mange mister motivasjonen når resultatene uteblir eller ikke kommer raskt nok.  Da ender gode nyttårsintensjoner gjerne opp med å bli brutte løfter allerede i februar, sier Trond.

Og slik kan det fort bli med sparingen også. 

God kondisjon krever disiplin og tålmodighet

I likhet med trening, krever også sparing en viss disiplin, og den store formuen uteblir ofte i starten. Dersom du går for hardt ut i januar, kan du risikere at økonomien din ikke er tilpasset de nye sparevanene. 

–  Plutselig kommer noe uforutsett som gjør at du må avbryte sparingen, fordi du har gått ut for hardt og satt av mer enn økonomien din egentlig tåler. Start derfor alltid med en spareplan som du vet du klarer å holde deg til, anbefaler han. 

Når økonomien din er tilpasset dine nye sparevaner, så kan du heller se på muligheten for å øke sparebeløpet litt og litt.  

– Kort fortalt er det bedre å spare 500 koner i måneden i et helt år, enn å spare 1000 kroner i måneden i 3 måneder.  

Det fine med sparing kontra treningssenter

Når du oppretter en spareavtale i fond, vil pengene trekkes automatisk hver måned. Slik er det også når du er med i et treningssenter: Du må betale en fast medlemskontingent.  Det er likevel en klar fordel med sparingen fremfor treningen på senteret.

– Det er ikke bindingstid, du velger selv hvor mye du skal spare.

 I tillegg kan du sette av ekstra til sparing når det passer deg og din økonomi. Du kan også redusere sparebeløpet dersom du har høyere utgifter enn vanlig en måned.  
 
–  Så lykke til med sparekondisjonen. Klarer du å unngå belastningsskader på økonomien, er det store muligheter for at du holder hele milen! 

Trenger du hjelp til å sette opp en spareplan tilpasset dine behov?
Avtal møte med en dyktig rådgiver

 


Trond Skram Aasen, produkteier sparing
Trond Aasen er produkteier for sparing i banken.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor