Farge
Familie står på kjøkkenet

Hvordan bør du finansiere oppussing av boligen?

.Vestlendingene bruker spiker, sag og malerkost som aldri før og mange har økt verdien på boligen sin. Dersom du har planer om å pusse opp, er det flere veier å gå. Visste du at det er mye å spare på å velge riktig finansiering?

Bergen - Av: Sparebanken Vest

 – Hvilken finansiering som er mest gunstig for deg er avhengig av tidsperspektivet på prosjektet og økonomien din, sier kunderådgiver, Magne Rommetveit Fivelstad, som loser deg gjennom mulighetene.

Ofte enklest og rimeligst å øke boliglånet

Rentene på boliglån er historisk lave og nedbetalingstiden kan være inntil 30 år. Derfor er det ofte rimeligst å øke boliglånet. Et boliglån gir deg også stor fleksibilitet, om du for eksempel trenger avdragsfrihet eller ønsker å gjøre ekstra innbetalinger.

I appen og i nettbanken kan du enkelt se om du kan øke boliglånet i den selvbetjente løsningen. Tjenesten viser deg hvor mye boligen din er verdt og hvor mye ledig kapital du har i boligen. Med noen få klikk kan du å søke om opplåning. Videoen under viser deg hvor enkelt det kan gjøres.

 

 

 

 

Du kan låne opp til 75 % av boligverdien din selvbetjent, og er du under 33 år er du garantert en svært gunstig rente. 

Ta kontakt for å finne den beste løsningen

Verdien på boligen din vises ikke helt nøyaktig i den selvbetjente løsningen. Vi henter tall fra Eiendomsverdi AS, og verdien er et gjennomsnitt av samme type boliger i området.

- Får du ikke mulighet til å øke boliglånet selv eller er verdien på boligen er for lav? Ta kontakt, slik at vi kan hjelpe deg best mulig! Vi kan ta en gjennomgang av økonomien din, og se på hvilken finansiering som passer best for din situasjon. Du kan enkelt avtale et møte med en dyktig rådgiver her. Du velger tid og om du vil treffes på telefon eller i et kontor.

Spar hvis du kan vente

Planlegger du å pusse opp litt frem i tid, er sparing et fornuftig valg. Å sette pengene på sparekonto med litt høyere rente enn brukskonto er en trygg og stabil måte å spare. Om du har en mer langsiktig plan på prosjektet, er fondsparing et bedre valg.

– Sparer du på kort sikt, fra 1 til 3 år, anbefaler vi å sette pengene på sparekonto. Der har du ingen risiko, men til gjengjeld lav forventet avkastning. Ser du for deg å spare i 3-5 år, er rentefond med mindre svingninger og lav risiko lurt. Her er forventet avkastning høyere enn bankinnskudd. Skal du spare mer enn 5 år anbefaler vi aksjefond. Her er det høy risiko, men forventet avkastning over tid er høy. Sammenhengen mellom risiko og avkastning henger sammen. Med høyere risiko er forventet avkastning høyere, forklarer Fivelstad.

For å gjøre det enkelt, har satt sammen ferdige sparepakker for deg som vil spare i fast i fond. Her kan du finne pakken som passer til din spareplan. Du kan også kjøpe fond fra fondstorget. Trenger du hjelp til å velge riktig, kan du avtale et møte med rådgiver.
 

Andre muligheter

Dersom du har et kort perspektiv på lånet og heller ikke ønsker eller har mulighet til å øke boliglånet ditt, kan et forbrukslån være et alternativ. Et forbrukslån har høyere rente enn et boliglån, men dersom du betaler ned lånet i løpet av kort tid, kan det bli en rimeligere enn et boliglån med lavere rente som du betaler over mange år.
 
– Med et forbrukslån eller et kredittkort kan du for eksempel kjøpe hvitevarer på salg, dersom du vet at du får en bonus eller feriepenger som vil betale ned lånet om få måneder, sier Fivelstad

Tilgjengelige rådgivere

Tre rådgivere rundt en pc

Rådgiverne i Sparebanken Vest er tilgjengelige på telefon og chat dersom du trenger hjelp (Foto: Tove Lise Mossestad) 

De fleste av tjenestene våre er selvbetjente, men vi er alltid tilgjengelige for spørsmål rundt for eksempel midlertidig finansiering. 

Du når oss på telefon, mail og chat i mobilbank alle dager fra klokken 07.00 til 23.00.

Rådgiver Magne med headset
Magne Rommetveit Fivelstad har jobbet i Sparebanken Vest siden 2015, og hjelper kunder på telefon og chat.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor