Farge
Kontant i butikk m
Bergenserne, som Sebastian Yndestad, og Sparebanken Vest-kunder som bor i kommuner som ligger rundt Bergen, bruker kontanttjenester i butikk mest. De står for mer en 60 prosent av innskuddene. Foto: Iselin Fotland.

Har du kontanter du vil ta ut eller sette inn på konto? Gjør det på butikken!

Nesten 5000 Sparebanken Vest-kunder satte inn kontanter på konto på butikken i desember. 3000 kunder tok ut penger på samme måte. Har du testet kontanttjenester i butikk?
Bergen - Av: Sparebanken Vest

Kontanttjenester i butikk har vært en kjærkommen nyhet for mange Sparebanken Vest-kunder – det ser vi på brukstallene. Nå skjer nesten halvparten av alle kontantinnskudd på nærbutikken istedenfor i innskuddsautomater. 

Sett inn penger på nærbutikken

Alle MENY- og KIWI-butikkene og de fleste SPAR- og Joker-butikker kan ta imot og betale ut kontanter til kunder i Sparebanken Vest.

Prosessen er enkel; det eneste du behøver å gjøre er å identifisere deg med bankkortet ditt og taste PIN-kode. Alle våre bankkort med BankAxept kan brukes.

Du trenger ikke handle for å kunne ta ut penger

Bruken av kontanttjenester i butikk viser så langt at de fleste som skal gjøre kontantuttak, gjør det samtidig som de skal handle varer på butikken. 

– Det er verdt å merke seg likevel at du ikke er nødt til å kjøpe noe i butikken når du skal ta ut penger. Har du kun behov for kontanter, så er det fullt mulig å gå rett til kassen og ta ut uten å handle, sier konsernsjef for personmarked i region nord, Tore Dvergsdal.

– Utmerket alternativ til innskuddsautomater 

På Vestlandet er det ca 270 butikker som tilbyr denne tjenesten i dag og 1450 butikker i hele landet. Her finner du en oversikt over butikkene.

At kontanttjenester nå blir enda mer tilgjengelig, er en veldig god nyhet for mange vestlendinger, mener konsernsjefen. 

– Kontanttjenester i butikk er et utmerket alternativ til innskuddsautomater – for dagligvarebutikkene er jo der folk ferdes, sier Dvergsdal. 

Større beløp i innskuddsautomatene og minibank 

Maksbeløp per transaksjon er 20 000 for innskudd og 10 000 for uttak.
Beløpsgrensen er til for å gjøre det vanskeligere for kriminelle å hvitvaske penger.
  
– Dette er et viktig hensyn å ta – bankene er pålagt strenge krav om å bekjempe økonomisk kriminalitet. Identifikasjon med bankkort og PIN gjør også at kundene kan være trygge på at pengene går inn og ut fra riktig konto, samtidig som at de ikke blir utsatt for svindel og identitetstyveri, sier Dvergsdal. 

Les mer om kontanttjenester i butikk på spv.no.

Fakta om Kontanttjenester i butikk 

  • Du kan sette inn maks 20 000 kroner og ta ut maks 10 000 kroner 
  • Du må ha med kortet ditt og taste PIN-kode når du setter inn eller tar ut kontantene 
  • Det koster ingenting for personkunder å sette inn kontanter med denne tjenesten, men det er et gebyr på 10 kroner når man tar ut penger.
  • Du kan ta ut og sette inn kontanter på kontoen som er knyttet til kortet  Så lenge butikken er åpen, er kontanttjenestene åpen 
  • Du trenger ikke å handle noe i butikken for å bruke tjenesten 
  • Du kan tæppe, uansett beløp 
  • Det er mulig å sette inn opptil 25 myntenheter av hver valør av gangen

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor