Farge
Barn som går

Aaron Kristian (2 mnd.) vant 10. 000 kroner

I sommer var alle barn som fikk barnekonto med i trekningen av 10. 000 kroner. Konkurransens vinner har fire eldre søsken som alle har barnekonto.
Bergen - Av: Sparebanken Vest

Med fem barn fra 2 måneder til åtte år, hadde vi lyst til å høre mer om hvordan moren og faren til lille Aaron Kristian sparer til barna sine.
Anna og ektemannen har bestemt seg for et beløp de ønsker at alle barna skal ta med seg inn i voksenlivet. Barna vet ikke om sparingen enda.  

Mamma, kan jeg få lommepengene på kontoen min?

Den eldste datteren på åtte år lærer om økonomi og sparing med eget kort og brukskonto. Datteren har fått en brukskonto med eget kort som hun sparer på selv. 

- Det er nyttig og hun får et direkte forhold til ukepengene, sier Anna. Hun forteller at det var en spennende dag da hun og datteren skulle sette sparepengene på konto.

For hvordan kunne syvåringen stole på at hennes penger gikk til hennes konto? Rådgiveren i banken tok seg god tid til å forklare og nå stoler datteren på at pengene kommer frem. Datteren har på kort tid blitt trygg på kort og konto og nå spør hun om å få ukepengene direkte overført til brukskontoen sin, forteller Anna. 

I Sparebanken Vest har vi direkte kobling til folkeregisteret, slik at det er enkelt å opprette barnets første sparekonto, slik Anna har gjort for alle sine fem barn. 
Anna vurderer også å sette noe av sparingen over til fond og da særlig de rimelige indeksfondene

 - Med indeksfond kan barna ta del i markedets opp og nedturer. Et indeksfond har færre gebyrer, sammenlignet med aktivt forvaltede fond, sier Anna. 

Sparebanken Vest har gjort det enklere å finne den sparepakken som passer best for deg. For eksempel består ‘Lang horisont’ av både indeksfond og grønne investeringer – og passer spesielt godt for langsiktig sparing til barn.

Mest lønnsomt med sparing i aksjefond

Morten Oehme, leder for sparing og plassering i Sparebanken Vest, har valgt å sette alle sparepengene for sine to små barn på syv og fire år i aksjer. 

- Fra de ble født, har de hatt fast sparing av barnetrygden i aksjefond. De har vært med på oppturer og nedturer i aksjemarkedene, men vi har investert jevnt og trutt. Så langt har vi en mangedobling av den avkastning de ville fått ved spare på sparekonto, forteller Morten. 

Sparer jevnt og trutt

Aksjemarkedet svinger over tid og det er smart å spare flere små summer ved ulike tidspunkt.

- På den måten reduseres risikoen og du risikerer mindre enn ved å investere en stor sum på et dårlig tidspunkt. Det er «gode og dårlige» perioder i aksjemarkedet, men historien har vist at over lang tid så svinger det oppover. 

Han påpeker at så lenge man tror på at verden går fremover, vil plassering av penger i aksjemarkedet være riktig. 

Ønsker du å snakke med rådgiveren din om sparing for barna dine?
Du kan enkelt avtale tid her eller gjøre ditt første kjøp direkte i appen.

 

Morten Oehme, leder for Sparin o plassering
Morten Oehme er leder for Sparing og plassering i banken.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor