Farge
Avtalegiro eFaktura 1200x630

AvtaleGiro og eFaktura - hva er egentlig forskjellen?

Har du klødd deg i hodet når du finner en eFaktura til godkjenning i Vipps? Og hvilken funksjon har egentlig eFaktura og AvtaleGiro?
Bergen - Av: Sparebanken Vest

AvtaleGiro

Med AvtaleGiro trekkes beløpet du skal betale automatisk fra nettbanken din. Du oppretter avtalen i nettbanken din og den registreres på et kontonummer. Med denne tjenesten kan du ikke se selve fakturaen slik som med eFaktura, men du slipper å godkjenne betalingen. Den legger seg automatisk i forfallsmappen din i god tid før betalingsdato.

eFaktura

En eFaktura står for elektronisk faktura. I stedet for å få en faktura i posten sendes den direkte i nettbanken din. På denne måten sparer du miljøet for papirbruk og du slipper fakturagebyret.

eFaktura er registrert på fødselsnummeret ditt. Derfor får du fakturaen i alle banker som du er kunde i. I tillegg får du den i Vipps. Slik kan du velge hvor du ønsker å betale regningen din. Når du får en eFaktura, får du varsel på e-post og en varsling når du logger inn i nettbanken din, noen sender også push-varsel på mobil. Du må godkjenne fakturaen før den blir betalt, og du velger selv hvilken konto du vil betale fra.

Når du har godkjent en eFaktura, forsvinner den fra de andre stedene du har mottatt den. Dermed er du trygg på at du ikke betaler regningen flere ganger. Vedlagt i eFakturaen får du tilgang til å se faktura-detaljene i PDF. 

Kombinert AvtaleGiro og eFaktura

Ja, du kan både ha eFaktura og AvtaleGiro på en regelmessig betaling. La oss si du har en strømregning som skal betales hver måned. Da kan du opprette en eFaktura (for å spare miljø og penger) og samtidig opprette en AvtaleGiro for at betalingen skal skje automatisk fra et bestemt kontonummer. Enklere blir det ikke. 

Du kan enkelt holde oversikt over hvilke avtaler du har i nettbanken din. 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor