Farge
Mor og datter 1200x600
Trenger du noen god råd om økonomien? Våre flinke rådgivere er klare til å snakke med deg på telefon.

Sammen gjør vi det bedre

Vi er med på dugnaden mot koronaviruset, og gjør flere grep for å hjelpe våre person- og bedriftskunder som nå står i en krevende situasjon. Her har vi samlet informasjon og tiltak som vi håper er nyttig for deg.
Bergen - Av: Sparebanken Vest

Kontorene er stengt - rådgiveren din er på telefon

For å redusere spredningen av Korona-viruset, holder kontorene våre stengt. Du er selvsagt hjertelig velkommen til å snakke med en av de flinke rådgiverne våre på telefon. Vi vet at mange har økonomiske bekymringer og vi gjør en rekke tiltak for å hjelpe kunder i en vanskelig situasjon. 

Her kan du avtale et telefonmøte med en rådgiver. Du velger tidspunkt og tema for samtalen, og deretter hvem som skal ta kontakt med deg. Dersom det haster, kan du bli oppringt av første ledige rådgiver. 

Vi setter ned renten din igjen - Grønt boliglån fra 1,99 %

Renten på boliglån er satt ned to ganger de siste ukene. Samlet rentenedsettelse for boliglån blir inntil 0,85 prosentpoeng.

På grunn av store svingninger i pengemarkedet, er det krevende å sette langsiktige priser på boliglån nå. Vi gjør vårt ytterste for å sette riktige renter i tråd med utviklingen i pengemarkedet. 

Du som får renteendring er varslet i Innboksen din i appen og i nettbanken, om hvilken rente som gjelder for ditt lån. De som ikke har nettbank har fått brev i posten. Oppdatert prisliste for boliglån finner du her.  

Lurer du på noe mer? Se flere spørsmål og svar knyttet til koronavirus her

Jenter med fotballdrakter. Søk støtte til lag og foreninger gjennom Koronafondet.

Søk støtte fra Koronafondet

Stiftelsen Sparebanken Vest gir bort inntil 100 millioner kroner i støtte til lag og foreninger på Vestlandet, som blir rammet økonomisk av koronaepidemien. Barn og unge må passes ekstra godt på i krisen vi står i. Korona-fondet vil bidra til å sikre at fritidstilbudene og andre viktige tiltak består. 

Les mer og søk støtte

Par lager mat på kjøkkenet. Illustrasjonsbilde avdragsfrihet

Er du permittert og trenger avdragsfrihet?

Vi vet at mange av dere kjenner på usikkerhet rundt egen arbeidssituasjon nå. For å hjelpe til i en krevende tid, tilbyr vi fire måneders avdragsfrihet på boliglån for deg som permitteres. Du betaler da renter og kostnader på lånet, men slipper avdragene.

Slik kan vi hjelpe deg med avdragsfrihet

Far med baby og ungt par holder opp plakat med  "Trygg fremtid". Utbyttedrømmer. Kundeutbytte.

Snart får du kundeutbytte

Vi er opptatt av å ta tydelig samfunnsansvar og som sparebank har vi anledning til å gjøre det annerledes enn forretningsbankene – nemlig ved å dele ut kundeutbytte og samfunnsnyttige midler til Vestlandet. I år deler vi ut 300 millioner i kundeutbytte. Pengene blir utbetalt 21. april.

Finn ut mer og sjekk ditt kundeutbytte

Mann og dame jobber på fiskeoppdrett. Hjelpetelefon for bedriftskunder.

Hjelpetelefon for små- og mellomstore bedrifter

Vi har åpnet en hjelpetelefon for små- og mellomstore bedriftskunder som trenger hjelp til å finne gode løsninger i samarbeid med banken. Bedrifter som er bekymret for økonomien kan ringe oss fra 08.00-16.00 mandag til fredag på nummer 55 21 78 59

Finn ut mer her

Dame og jente ser på mobiltelefon. Hvordan fastsetter vi renten?

Hvordan fastsetter vi renten?

Vi får stadig spørsmål om renten på telefon, i chat og sosiale medier.  Mange lurer på hvorfor bankene ikke kutter boliglånsrenten like mye som Norges Bank kutter i styringsrenten.

Her får du svar på de mest stilte spørsmålene om rente

Kontaktløs betaling i blomsterbutikk med SPV bankkort

Beløpsgrensen for kontaktløs betaling øker til 500 kroner

Vi oppfordrer til smittefri betaling og anbefaler at du betaler kontaktløst med kortet eller klokken din.

 Ny grense for kontaktløs betaling
Par på flyplass foran tavle med avganger og ankomster. Hva kan reiseforsikringen hjelpe deg med i koronatider?

Planlagt eller vært på reise i Korona-områder?

Virusutbruddet Covid-19, kjent som corona- eller koronavirus er blitt en pandemi.

Dette kan reiseforsikringen hjelpe deg med

Rådgiver snakker med kunde på telefon.

Snakk med en rådgiver på kundesenteret

Flinke rådgivere på kundesenteret kan hjelpe deg med alt fra innlogging og BankID til råd om sparing. Du kan ringe oss hver dag fra 07 - 23 på 915 05555. Eller du kan starte en chat når du er innlogget i appen eller nettbanken.

Se hva vi kan hjelpe deg med

Fiskeoppdretter drar inn fisk i hov. Sparebanken Vest hjelper bedriftskundene på Vestlandet.

Hvordan hjelper vi bedrifter på Vestlandet?

Vi har vært der for Vestlandsbedrifter i opp- og nedturer i 200 år. Også nå er vi klare til å finne løsninger raskt for å begrense skadevirkningene for levedyktige bedriftskunder.

Se hvordan vi kan bidra

Ofte stilte spørsmål

Ja, vi har satt ned renten på boliglån to ganger siste tiden. Den settes ned med inntil 0,5 prosentpoeng.  Samlet rentesenking for boliglån blir dermed inntil 0,85 prosentpoeng. Den nye renten gjelder fra 2. mai for deg som har boliglånet ditt hos oss.  

Prisen på fastrentelån med 3, 5, og 10 års binding ble justert 12. mars.
 
Se prisliste for lån her
Alle kunder kan enkelt søke om avdragsfrihet i én måned under Mine lån i nettbanken eller i appen. Er du permittert og trenger å utvide perioden, er det bare å kontakte oss.
Reiseforsikringen dekker avbestilling av alle private utenlandsreiser med avreise mellom 14.mars og 14.april. Her finner du oppdatert informasjon om koronaviruset og hva reiseforsikringen dekker.
Vi har åpnet en egen hjelpetelefon for små- og mellomstore bedriftskunder som trenger hjelp til å finne gode løsninger i samarbeid med banken, på grunn av koronaviruset og de urolige markedsforholdene. Bedrifter som er bekymret for økonomien kan ringe oss fra 08.00-16.00 på nummer 55 21 78 59. Finn ut mer her

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring 915 05555

Åpent man-søn 07-23

Ring oss

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor