Farge
Kvinnedagen - Smilende damer
Sparing, personlig økonomi og et fornuftig forbruk er i vinden som aldri før. Tar du ansvar for egen økonomi?

Sparing har (endelig) blitt populært

Vestlendingene sparer som aldri før! For første gang ser vi også at det er kvinnene som står for den største prosentandelen av spareavtalene i Sparebanken Vest.
Bergen - Av: Sparebanken Vest

 At sparing, personlig økonomi og et fornuftig forbruk er i vinden er det ingen tvil om. Instagram-kontoer som Pengesnakk, Fattig student og Spis opp maten har tusenvis av engasjerte følgere. Det er tydelig at vi ønsker mer kontroll over eget forbruk, lån, matsvinn og budsjetter. 

Her får du noen tips til folk du kan følge i sosiale medier og grupper du kan bli med i for å få fart på din egen sparing.

Sparebøker blir revet bort

Rett over nyåret ble boken Pengesnakk av Lise Vermelid Kristoffersen utgitt. Boken ble revet ut av hyllene og gikk rett inn på andreplass på bestselgerlisten for generell litteratur. Snaponomi skrevet av Lene Drange, kjent fra «Luksusfellen», gikk også rett inn på topplistene. 

Har du lyst til å få bedre oversikt over eget forbruk? Vi anbefaler å sjekke ut Min økonomi i bankappen. Der er du bare noen få klikk unna full kontroll, uansett hvor du befinner deg. 

Når ble sparing trendy? 

Det er ikke helt nytt at vi har blitt mer opptatt av sparing. Finans Norge skriver at de ser en stigende trend fra 2005. Flere og flere sier nå at de ville ha økt sparingen eller betalt mer ned på lån, dersom de skulle få mer penger tilgjengelig. 

Ida Kreutzer i Finans Norge tror det henger sammen med at flere har tatt inn over seg at vi lever lengre som pensjonist enn tidligere og at vi ønsker oss en trygg pensjonstilværelse. 

33 plagg og kapselgarderober

Vi blir også mer opptatt av å ta vare på det vi har, reparere og tenker oss kanskje om to ganger før vi kjøper noe nytt. Emneknaggen #syom har over 10 000 innlegg på Instagram og benyttes aktivt.

#Sydetselv og #synorge er også fine for å hente inspirasjon til å reparere eller forbedre plagg du har fra før av. 

Pengesnakk-Lise klarer seg med kun 33 plagg i skapet, her kan du lære mer om kapselgarderoben.

Jenny Skavlands nye serie Avkledd på NRK er også interessant om du har lyst til å lære mer om hvorfor vi kler oss som vi gjør, hvordan trender blir til og kanskje som inspirasjon til å tenke deg om en ekstra gang før du kjøper noe nytt.

Facebook-grupper for kvinner som vil innta børsen

Det dukker også opp stadig flere Facebook-grupper som omhandler sparing og investering: 

DN Kvinner – for deg som er interessert i økonomi og likestilling har litt over 21 000 medlemmer.
Moneypenny Norge – kvinner om aksjer og personlig økonomi har over 13 000 medlemmer i grupen.
AksjeJentene  – i regi av AksjeNorge, et nettverk for kvinner som ønsker å dele kunnskap, lære mer og stille spørsmål om aksjer, aksjefond og markedet.

Her finner vi både nybegynnere og mer erfarne medlemmer som deler av egne erfaringer og hjelper hverandre i kommentarfeltene. Her diskuteres alt fra det å kjøpe sitt første fond til Corona-viruset – og om man skal kjøpe, selge eller holde aksjer og fond nå.

Nå er det enda enklere å spare i fond

For å gjøre det enkelt for deg å spare riktig i fond, har vi laget fem ferdige sparepakker som passer for ulike formål. Finn din sparepakke og start en spareavtale i fond på 1-2-3 her

Vi hjelper deg gjerne med sparingen. Du kan avtale møte med en av våre flinke rådgivere her

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor