Farge
Kontaktløs betaling med SPV bankkort i blomsterbutikk
Snart kan du handle for 500 kroner uten å taste PIN.

Beløpsgrensen for kontaktløs betaling øker til 500 kroner

Betaler du kontaktløst med kortet eller klokken din bidrar du til å redusere virusspredning. Fra og med uke 13 kan du handle for 500 kroner uten å taste PIN. 
Bergen - Av: Sparebanken Vest

Om noen få dager økes grensen for å betale uten å taste PIN fra 400 til 500 kroner for hver transaksjon. Endringen gjøres for å redusere overføringen av koronasmitte i betalingsterminalene.

Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og Mattilsynet har laget nye retningslinjer for betaling i butikk for å hindre smittespredning. Kontaktløs betaling er et av tiltakene som anbefales. Hele 9 av 10 transaksjoner er under 500 kroner, noe som betyr at de fleste betalinger snart kan skje kontaktløst. 

Like sikkert som betaling med chip og PIN-kode

Det er en rekke sikkerhetstiltak rundt alle betalingskort, også for kontaktløs betaling. Derfor kan du være trygg på at risikoen for å bli svindlet ikke er større selv om beløpsgrensen har økt. Du vil fortsatt oppleve kontroller, der du må taste PIN for å betale. 

Hva skjer hvis kortet er mistet eller stjålet?

Hvis du mister kortet eller det blir stjålet må du sperre kortet med det samme. Det kan du gjøre selv i mobilbanken. Et sperret kort vil ikke fungere ved en kontaktløs betaling, selv om beløpet er under 500 kroner.

Du kan betale kontakltløst med alle kort fra oss, både bankkort og kredittkort. Har du smartklokke fra Fitbit eller Garmin kan du også betale med den.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor