Farge
Dame som tar ut klær av kofferten
Korona-smitte. Når gjelder reiseforsikringen?

Planlagt reise i korona-områder?

Virusutbruddet Covid-19, kjent som corona- eller koronavirus, sprer seg. Dette kan reiseforsikringen hjelpe deg med. 
Bergen - Av: Sparebanken Vest
Siden de første tilfellene i Wuhan i Kina i januar har viruset spredt seg til en rekke land. Frende forsikring følger situasjonen tett. 

Har du planlagt en reise?

Har du planlagt å reise til et område hvor det er kjente utbrudd av Covid-19 nå, og er bekymret eller ikke helt frisk fra før? Frende har gratis medisinsk rådgiving som du kan kontakte før avreise. Bekymring utløser ikke dekning på reiseforsikringen. Men hvis du trenger medisinske råd, kan du kontakte Frende på forhånd. Da får du vite hva som er dekket og kan få tips om forholdsregler du kan ta, og gode sykehus i området du skal reise til. 

Utenriksdepartementet (UD) har utstedt offisielle reiseråd for Kina og Hong Kong, men har foreløpig ikke utstedt reiseråd til andre områder på grunn av virusutbruddet. Frende følger også med på lokale myndigheters anbefalinger på steder hvor det forekommer smitte. Blir det innført restriksjoner mot å oppholde seg ute, eller myndighetene pålegger borgerne sine karantene eller utreiseforbud, kan det være grunnlag for å få dekket avbestilling av reise til det aktuelle området, selv om UD det ennå ikke foreligger offisielt reiseråd fra UD.

Når UD fraråder reiser til land eller steder, vil ofte reiseselskapene gi deg mulighet til ombooking eller refusjon. Ta derfor alltid kontakt med reisearrangøren din først, for å høre hva de kan hjelpe deg med.

Reiseforsikringen din kan dekke utgifter du ikke får refundert fra reisearrangør. Reiseforsikringen din kan dekke avbestilling eller ombooking av reise til steder hvor det er fare for liv og helse. 

Trenger du hjelp med en gang?

Er du i et Corona-rammet område nå, og trenger helsehjelp eller får problemer på grunn av restriksjonene kan du nå alarmsentralen til Frende på + 47 21 49 24 14. 

Du kan også bruke appen, Eyr - der du får gratis legetime på video på mobilen.

Her finner du Reiseråd fra UD og oppdateringer fra Folkehelseinstituttet om virusutbruddet. 

Husk også at hvis UD utsteder offisielt reiseråd til et område, og du reiser likevel, gjelder ikke reiseforsikringen.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor