Farge
Far og datter 1200x600
La barna få delta i matplanleggingen

7 tips til bedre økonomi 

I disse tider med mye usikkerhet er det lett å bekymre seg for økonomien. Her er noen enkle grep du kan ta som får lommeboken i litt bedre humør.
Bergen - Av: Sparebanken Vest

1. Få et overblikk på forbruket ditt

Sett av tid til å gjennomgå utgiftspostene i husholdningen din. Hvor mye betaler du i faste utgifter hver måned? Bruk Min Økonomi i nettbank eller app. Der får du enkelt en totaloversikt over ulike poster, måned for måned. Logg inn i nettbanken og se Min Økonomi

2. Sett opp budsjett

Budsjett kan være gøy og smart. Lag deg et eget budsjett for poster som du kan kontrollere. Matbudsjett er for eksempel en utgiftspost som kan skli ut med tiden. Sett av tid til å handle for flere dager om gangen. Da slipper du å bli utsatt for impulskjøp og fristelser i matbutikken. Her er noen nyttige tips for å komme i gang.

3. Kutt ned på unødvendige utgifter

Strømmetjenester og treningsavgifter kan være verdt å undersøke. Husk at noen hundrelapper hver måned blir en stor sum i løpet av året. Ta en titt innom kategorien Media i Min økonomi. Er det noe du kan kutte ut for å spare penger?

Like om hjørnet kommer nyheten Mine Abonnement, som enkelt gir deg oversikt over alle strømmetjenester som trekkes fra kortet ditt. Mine abonnement lar deg også si opp unødvendige abonnement direkte i app eller nettbank. 

4. Unngå impulskjøp

Våren er plutselig her, og nyhetsfeeden fyller seg opp med vakre vårnyheter fra klesbutikkene. Tenk deg om to ganger før du kjøper noe. Kanskje du allerede har et lignende plagg hjemme?

5. Fyll opp bufferkontoen

Sett vekk det du evner hver måned. En ekstrakonto er kjekk å ha til uforutsette utgifter. Det er anbefalt å ha en månedslønn ekstra på en buffer konto, men alt du klarer å spare bidrar til ekstra trygghet. Har du ikke fått deg en ekstrakonto kan du åpne en gratis konto i nettbanken. Lag deg et gøy kallenavn på kontoen.

6. Utsett regninger 

Har du regninger som er mulig å utsette? Er du permittert kan det være en fordel å ta en ringerunde for å høre hvilke muligheter du har for å utsette enkelte betalinger.

7. Snakk med din rådgiver

Avtal tid med din rådgiver å gå igjennom økonomien. Selv om det er uendrede forutsetninger eller at inntekten har endret seg, kan rådgiver gi deg gode råd og se løsninger som kan være bedre i lengden enn for eksempel forbrukslån. 

 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor