Farge
Siren betaler med klokke
Siren Bjorøy (15 år) tester ut klokkebetaling på sin favorittcafe Starbucks.

Betal med smartklokken – på joggeturen, på badeland og på Starbucks

Du kan benytte klokkebetaling på alle betalingssteder som har kontaktløs betaling.
Av: Sparebanken Vest

Sparebanken Vest-kunder har muligheten til å betale med treningsklokker fra Fitbit og Garmin. Dette er mulig i alle betalingsterminaler med NFC-symbol. Med denne løsningen kan du bare sveipe smartklokken over betalingsterminalen, på samme måte som man gjør med bankkort for kontaktløs betaling.

Sirens pappa, Harald Bjorøy, har vært med å utvikle Sparebanken Vest sin betalingsløsning for treningsklokker fra Fitbit og Garmin. 

 – Ungdom har sine egne brukermønstre når det gjelder betaling. Jeg har blitt oppmerksom på mange situasjoner der klokkebetaling har fordeler for ungdom gjennom at Siren har fått lov til å teste dette, sier Harald Bjorøy.

Treningsklokker først ute

Generelt er klokkebetaling gunstig i alle situasjoner der du vil ha minst mulig å dra på, og ønsker å legge kortholderen og muligens også mobiltelefon igjen hjemme. Derfor er det ikke tilfeldig at de første smartklokkene som også fungerer som betalingsløsning, er nettopp treningsklokker fra Fitbit og Garmin. Med denne løsningen kan du nemlig ta en kaffe på vei hjem fra joggeturen, samtidig som du sjekker dagens treningsresultater.

I tillegg til treningsturer, så fungerer klokkebetalingen utmerket i alle situasjoner der du ønsker en rask betaling, vil unngå kø, eller om du ikke vil rote i lommene dine etter betalingskort.

Smartklokkene benytter seg av Near Field Communication (NFC)-teknologi for å kunne brukes som betalingsløsning. Dette er den samme teknologien som gjør det mulig å betale kontaktløst også med bankkort, det vil si at du kan sveipe kortet over terminalen heller enn å sette inn kortet. Når du betaler med klokken slipper du å taste kode, til og med for større beløp, i motsetning til når du betaler kontaktløst med kort, der beløp over kr. 400 krever at du bruker kode.

Utmerket for rask betaling

To ansatte fra Starbucs

Starbucks-servitørene Tomine Schistad og Jill-Andrea Simonsen opplevde at Starbucks-gjester benyttet betalingsklokke første gang for et par måneder siden.

Datteren Siren har testet klokkebetaling på kantinen på ungdomsskolen. Det har vært veldig praktisk for Siren, siden hun ellers leverer fra seg mobilen med betalingskortet mens hun er på skolen. Det aller beste er likevel at klokkebetalingen fungerer på favorittcaféen Starbucks. Det setter også barista’ene på Starbucks pris på.

– Dersom det er mange folk i caféen, så går betalingene raskere med klokke eller andre nye løsninger som kontaktløse kort. Særlig kan det gå ekstra tid dersom noen i køen bruker tradisjonelle kort og taster feil kode, sier servitørene Tomine Schistad og Jill-Andrea Simonsen. 

For steder som har en del turister på besøk, har denne teknologien vært kjent fra starten av 2018 av, slik som på Fløibanen. 

– Flyplasser er et annet sted der klokkebetaling er uovertruffent. Når du har en del å bære på, så er det suverent å ha betalingsløsningen tilgjengelig over håndleddet, sier Harald Bjorøy.

Haralds smartklokke er dessuten vanntett, i likhet med de fleste modellene. Betalingsklokken har derfor også blitt testet ut på et badeland i Hellas, et typisk sted der man ikke ønsker å drasse på kort.

Sikker teknologi

Sikkerheten ved klokkebetaling er ivaretatt gjennom en teknologi kalt tokenisering. Dette er en modernisert kortteknologi som er sikrere og gir større muligheter for innovasjon og fremtidsrettede betalinger. Tokenisering tillater betalinger uten å avsløre kortnummer eller kontonummer. I stedet genereres det et nummer «token» som gjelder for den enheten som kortet er tilknyttet.

Du benytter en brukervennlig registringsmeny for ditt Sparebanken Vest-kort, som du registrerer i den aktuelle mobilappen for klokken, enten det er i Fitbit Pay eller i Garmin Pay. Når du har registrert kortene dine i Fitbit eller Garmin-appen på mobilen, så er det bare å synkronisere med klokken, og alt er klart til bruk.

Garmin instruksjonsvideo her. 

Fitbit instruksjonsvideo her.

Mer informasjon om de praktiske sidene ved klokkebetaling her. 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor