Farge
BSU 1200x630

Fyll på barn og barnebarns BSU-konto til jul

Det er ofte vanskelig å finne den rette gaven til 20-åringen. Samtidig er det mange som ikke liker å gi bort penger til jul. Løsningen kan være å gi et tilskudd til BSU-sparingen.
Av: Sparebanken Vest
Som foreldre eller besteforeldre føles det fint å investere i fremtiden til barn og barnebarn. Ved å hjelpe dem med å spare til bolig i BSU, gjør du nettopp det. BSU er en sparekonto for aldersgruppen 13 til 33 år hvor pengene må brukes til boligformål. Ungdommen kan spare inntil 25.000 kroner per år, og totalt 300.000 kroner i ordningen totalt.

Aldri vært tøffere

Å komme seg inn på boligmarkedet er vanskeligere enn noen gang. Boligprisene er høye og unge boligkjøpere må ha 15 prosent egenkapital når de kjøper bolig. For en bolig til 2 millioner kroner utgjør det hele 300 000 kroner. De aller fleste må derfor spare. For alle under 34 år er BSU en svært gunstig ordning, og ivrig BSU-sparing i flere år vil være en veldig god hjelp til å få nok egenkapital.

La staten øke gaven din

Når du setter inn penger på BSU-kontoen, får den unge 20 prosent igjen på skatten neste år. 1.000 kroner inn på BSU-kontoen gir da 200 kroner i skattefradrag neste år. Forutsetningen er da selvsagt at ungdommen betaler skatt.

Putt BSU-kontonummeret på ønskelisten

Ingen sparing er mer lønnsom for unge enn BSU. De kan spare inntil 25.000 kroner hvert år til og med det året de fyller 33 år, og få skattefradrag på 20 prosent av sparebeløpet. Forutsetningen for skattefradraget er selvsagt at ungdommen har skattbar inntekt. 

Mange klarer ikke å spare 25.000 kroner i året på egenhånd. Derfor bør du oppfordre ungdommen til å sette BSU-kontonummeret sitt på ønskelisten og fortelle tanter, onkler og besteforeldre at et innskudd der vil bli satt stor pris på. 

Det kan være kjedelig å gi bort den samme boken eller den samme jakken til jul, men at flere gir et BSU-tilskudd skaper ingen problemer.

Det er ingen nedre grense for innskudd på BSU. Både innskudd på 300 kroner og 2.000 kroner gir 20 prosent i skattefradrag

 BSUkort

300 kroner i startgave til alle under 19 år

Vi ser at mange får problemer med å fylle opp hele BSU-kontoen dersom de venter med sparingen til de får skattbar inntekt. Derfor velger mange å opprette kontoen og spare litt så tidlig som mulig. Med BSU får du alltid den beste innskuddsrenten vår. Alle som åpner BSU-konto før de fyller 19 år får dessuten 300 kroner i gaveinnskudd.

Ønsker ungdommen likevel å vente med sparingen, kan et alternativ være å øremerke pengene til BSU, men å ha de stående på konto til han eller hun får jobb og betaler skatt.  

Skriv ut et hyggelig gavekort

Har du lyst til å «pakke inn» BSU-innskuddet og plassere det under treet? Da har vi et BSU-gavekort du kan printe ut  her om du vil.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor