Farge
Familie står på kjøkkenet

Slik finansierer du oppussing av kjøkkenet

Dersom du har planer om å pusse opp er det flere veier å gå. Kunderådgiver i Sparebanken Vest, Magne Rommetveit Fivelstad, loser deg gjennom mulighetene.

Bergen - Av: Sparebanken Vest

– Hvilken finansiering som er mest gunstig for deg er avhengig av tidsperspektivet på prosjektet og din økonomiske situasjon, sier Fivelstad.

Refinansiering kan være et godt alternativ

Har du et lengre perspektiv på lånet kan refinansiering av boliglånet være det beste alternativet. Et boliglån har god rente og nedbetalingstid på inntil 30 år. Dette lånet gir deg stor fleksibilitet, om du for eksempel trenger avdragsfrihet eller ønsker å gjøre ekstra innbetalinger.

Du kan enkelt se om du kan øke boliglånet i bankens selvbetjente løsning både på nett og mobil. Tjenesten viser deg hvor mye ledig kapital du har i boligen, og gir deg mulighet til å søke om opplåning. Videoen under viser deg hvor enkelt det kan gjøres.

 

Du kan belåne opp til 85% av boligverdien din, og er du under 33 år er du garantert bankens beste rente. 

Spar hvis du kan vente

Dersom du har en lang horisont på oppussingsprosjektet, er sparing et fornuftig valg. Å sette pengene på sparekonto med høyere rente enn brukskonto er en trygg og stabil måte å spare. Om du har en mer langsiktig plan på prosjektet, er fondsparing et godt valg.

– Sparer du på kort sikt, fra 1 til 3 år, anbefaler vi å sette pengene på sparekonto. Der har du ingen risiko, men til gjengjeld lav forventet avkastning. Ser du for deg å spare i 3-5 år er et rentefond med mindre svingninger og lav risiko lurt. Her er forventet avkastning høyere enn bankinnskudd. Ved sparing over 5 år anbefaler vi aksjefond. Her er det høy risiko, men forventet avkastning over tid er høy. Sammenhengen mellom risiko og avkastning henger sammen. Med høyere risiko er forventet avkastning høyere, forklarer Fivelstad.

Andre muligheter

Dersom du har et kort perspektiv på lånet og heller ikke ønsker å refinansiere boliglånet ditt, kan et forbrukslån være et alternativ. Et forbrukslån har høyere rente enn et boliglån, men dersom du betaler ned lånet i løpet av noen måneder eller få år kan det bli en rimeligere løsning enn et boliglån med lavere rente som du betaler over lengre tid.

– Med et forbrukslån kan du for eksempel kjøpe hvitevarer på salg, dersom du vet at du får en bonus eller feriepenger som vil betale ned lånet om få måneder, sier Fivelstad

Prøv vår forbrukslånkalkulator for å finne kostnadene pr måned for deg.

Tilgjengelige rådgivere

Tre rådgivere rundt en pc

Rådgiverne i Sparebanken Vest er tilgjengelige på telefon og chat dersom du trenger hjelp (Foto: Tove Lise Mossestad) 

De fleste av bankens tjenester er selvbetjente, men vi er alltid tilgjengelige for spørsmål rundt for eksempel midlertidig finansiering. 

Du når Sparebanken Vest via telefon, mail og chat i mobilbank alle dager fra klokken 07.00 til 23.00.

Rådgiver Magne med headset
Magne Rommetveit Fivelstad har jobbet i Sparebanken Vest siden 2015, og hjelper kunder på telefon og chat.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor