Farge
Morten Oehme er leder for sparing og plassering i Sparebanken Vest
Ny leder for sparing og plassering i banken, Morten Oehme, ønsker å hjelpe enda flere vestlendinger til å spare riktig.

Morten er ny leder for Sparing og plassering

Den viktigste jobben til Morten Oehme fremover er å gi deg gode spareløsninger som sørger for at du får enda mer igjen for sparepengene dine. 
 
Av: Sparebanken Vest
Egentlig heter han Rolf Morten Berven Oehme, men bruker bare Morten Oehme.  40-åringen, som begynte hos oss i august, er utdannet ved Handelshøyskolen BI og Norges Handelshøyskole. Han har flere års fartstid innen finans, der han senest jobbet i Danske Bank. Nå skal han bruke erfaringen sin til å hjelpe enda flere vestlendinger til å spare riktig.

- Jeg har alltid vært opptatt av å skape meravkastning utover bank til den rette risikoen for kundene. Derfor kjøper jeg også de samme produktene som kundene selv har, slik at jeg virkelig kan «sitte i samme båt» som dere både opp og ned, sier han.

Lager fremtidsrettede spareløsninger

Det skjer mye spennende innenfor sparing og investering i banken, og Morten og teamet hans er allerede godt i gang med å lage fremtidsrettede løsninger som skal gjøre det enkelt og lønnsomt å spare hos oss. Det innebærer blant annet å få på plass et nytt handelssystem, som vil gjøre handel i nettbank betydelig enklere.
 
- Vi håper å få dette på plass i løpet av 2019. I tillegg jobber vi med andre løsninger som vi utvikler internt. Det vil komme spennende nyheter om det utover det neste året, lover ham. 

Mange kunder sparer i fond og enda flere ønsker å gjøre det. - Hvorfor bør de velge å plassere sparepengene sine hos oss?

- Først og fremst fordi vi har et bredt utvalg av fond i mange kategorier, som aksjefond, rentefond, kombinasjonsfond, faktorfond og indeksfond. Det er en stor fordel at vi tilbyr fond fra eksterne forvaltere. Da kan vi plukke det beste fra de beste. 

Han garanterer at vi anbefaler det fondet som passer dine behov, og det spiller ingen rolle for oss hvem det kommer fra. Den eneste som står i sentrum er du som kunde. 

- Du kan se på det som en legekonsultasjon – hvor du går til legen og får foreskrevet en medisin fra en leverandør. Det er ganske synonymt med oss. 

Morten Oehme, leder for sparing og plassering

Du som jobber med sparing er vel også flink til å spare selv?

- Ja, en del av inntekten min går til langsiktig sparing, både til meg selv og de to barna mine. tillegg sparer jeg mye på å være bevisst på forbruket mitt. Noen vil sikkert kalle meg gjerrig, avslører Morten.

 Når han skal kjøpe noe, pruter han gjerne på varer og «går en ekstra runde» for å være sikker på å få en konkurransedyktig pris.

- Det e helt utrolig hvor mye du kan spare ved å være prisbevisst. Det gjelder også ved kjøp av dyrere varer – og mitt motto er der – det er dyrt å kjøpe billig, så det er viktig at varene jeg kjøper har en viss kvalitet. 

Hvordan sparer du langsiktig

- Jeg sparer både i rente- og aksjefond, med en soleklar overvekt i siste kategori.  Siden jeg er 40 år og anser meg som ung enda, er det sannsynligvis lenge til jeg skal bruke midlene. Da er jeg villig til å ta litt risiko for å få mer igjen. Mine pensjonsavtaler har 100 % aksjer i høyrisko markeder.

Mange er usikre på hvordan de sparer smartest til barna sine og ender opp med å velge vanlig kontosparing. Hvordan sparer du til dine barn?

- Barna går i sin fars fotspor. De har begge hver sin aksjesparekonto med 100 % aksjefond som pappa har bestemt. Barna er 4 og 6 år gamle, så de skal spare lenge. Derfor er det smart å velge aksjer.

- I tillegg har begge sparebørser og konkurrerer om hvem som klarer å fylle den først. Det sitter langt inne å bruke en 10-krone på å kjøpe noe om den andre ikke også bruker en 10-krone 😊 

Hva er ditt beste tips til de som ønsker å spare i fond, men synes det er vanskelig?

- Start med å tenke over følgende: Hvor mye får jeg i bankrente i dag? Er det nok til å bevare verdien av pengene mine når jeg vet det er 2,5 - 3 prosent inflasjon hvert år? Er svaret på dette nei, bør du starte prosessen med å lete etter alternativer.

Han ser det som et første naturlig steg å snakke med noen som gjør dette til dagen; rådgiverne våre.

- De hjelper deg å lage en spareplan som er skreddersydd for deg og dine behov.

Kom i gang, ikke vent

Det viktigste er likevel å komme i gang.  Å gjøre ingenting og tenke. «jeg kan ta det en annen dag»., er det dummeste du gjør.

 - Den dagen har nemlig en lei tendens til å bli skjøvet på i veldig lang tid og den eneste som taper på det er du selv, avslutter han.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor