Farge
Anne-Grethe Øverås samen med tre av bankens digitale hoder.
Utviklerne Bjørn Ivar Toftevåg og  Lasse Tangerås, UX-designer Cecilie Amundsen og leder Anne-Grethe Øverås har et klart mål for øye; lage Norges beste bankapp. Fokus på sikkerhet står selvsagt i høysete. (Foto: Brand Studio)

Visste du at mobilbank-appen er minst like sikker som nettbanken?

De mest fornøyde kundene våre er mobilbankbrukerne. Derfor burde alle laste ned appen. Ikke bare gjør den hverdagen enklere, den er også like sikker som nettbanken.
Av: Sparebanken Vest

Stadig flere blir mobilfrelst, men fremdeles er det rundt 75.000 av kundene våre som utelukkende bruker den tradisjonelle nettbanken.

– Det er nok de eldste kundene som ikke bruker appen. Men det gledelige er at stadig flere aldersgrupper tar den i bruk, sier Anne Grethe Øvreås, ansvarlig for kort og betalingstjenester i banken.

– Er noen redd for sikkerheten ved å ha bank på mobilen?

– Ja, det er nok noe av forklaringen på at enkelte vegrer seg. Men mobilbanken er faktisk minst like sikker som nettbanken, sier Anne-Grethe.

Hun forklarer det med at når du logger inn i appen, så må du ha noe som kun du eier - mobiltelefonen din. 

– Ingen får tilgang til innholdet i appen, selv om du skulle miste telefonen. Du må jo uansett logge inn i appen, enten med fingeravtrykk, ansikt  eller kode på mobilen.

Anne Grethe tror også noen bruker nettbanken av gammel vane, og ikke ser fordelene med mobilbank. Men det er en kort og smertefri overgang, hvis man først tar steget, lover hun.

– Får vi kundene først over på mobil, blir de frelst. Veldig få slutter å bruke appen vår når de først er i gang, slår Anne-Grethe fast.

Last ned appen til AndroidLast ned appen til Apple iOS

Kunde Tonny Thers bruker mobilbanken på kefé. 

– Test appen!

Tony Thers har vært kunde i Sparebanken Vest i 25 år. I løpet av denne tiden har han gått fra å stå i kø i et fysisk banklokale, til å ta i bruk nettbanken og til slutt ende opp med hele banken i lommen. 57-åringen er ikke redd for å ta i bruk digitale verktøy når de dukker opp, og han har aldri angret på at han tok steget fra nettbank til app.  

– Tidligere brukte jeg appen stort sett til å sjekke saldo. Nå er den blitt en fullverdig bank. Dessuten kan du logge inn på 1-2-3 med fingeravtrykk, ansikt eller selvvalgt PIN. Jeg forstår godt at stadig flere dropper nettbanken, sier en begeistret Thers.

– Hva er ditt råd til 50-60-åringer som fremdeles sverger til nettbanken?

– Det er veldig enkelt: Last ned og test appen. De fleste vil få seg en positiv overraskelse. Appen er så enkel og genial at du vil skrote nettbanken etter et par dagers app-bruk. Det kan jeg nesten garantere, sier Thers. 

 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor