Farge
Kunde Tonny Thers er fornøyd mobilbankbruker. Her foran Sparebanken Vests lokaler i Jonsvollsgaten,
– Jeg sparer faktisk penger på å gå rundt med banken i lommen, sier kunde Tonny Thers. (Foto: Brand Studio)

Han har hele banken i lommen

Tonny Thers har full oversikt over egen økonomi med mobilbanken.
Av: Sparebanken Vest

– Jeg må ærlig innrømme at jeg fikk en og annen overraskelse da jeg tok i bruk «Min økonomi» på mobilappen, sier Tonny Thers (57) og ler.

– Hvilke overraskelser?

– Jeg går vanligvis ikke rundt og tenker på eget forbruk. Penger er blitt noe abstrakt som går inn og ut av kontoen. Da glemmer jeg lett hva jeg bruker penger på, sier han og slår fast:

– Med «Min økonomi» får jeg full oversikt på få sekunder. Det gjør at impulskjøpene kommer sjeldnere og sjeldnere. 

En fullverdig bank på mobil

«Min økonomi» er bare en av funksjonene i den nye mobilbanken til Sparebanken Vest. Appen har hatt en formidabel vekst siden den ble lansert i en ny og bedre versjon i 2018. 

Det store gjennombruddet kom under julehandelen i fjor med over tre millioner innlogginger. Da var appen fire ganger så stor som den gode, gamle nettbanken. Nå er det over 100.000 besøk i appen hver eneste dag.

– Tidligere brukte jeg appen stort sett til å sjekke saldo. Nå er den blitt en fullverdig bank. Dessuten kan du logge inn på 1-2-3 med fingeravtrykk, ansikt eller selvvalgt PIN. Jeg forstår godt at stadig flere dropper nettbanken, sier en begeistret Thers.

 Last ned appen til Android

Last ned appen til Apple iOS

Sparer penger på å ha banken i lommen

Han er ikke i tvil om at appen har hjulpet ham med å få bedre oversikt over eget forbruk.

– Jeg sparer faktisk penger på å gå rundt med banken i lommen. Hvis det går litt for mye penger på kafébesøk i løpet av en måned, er det lettere å kutte forbruket når jeg faktisk ser utgiftene svart på hvitt, sier han og trekker samtidig frem utformingen av appen:

– Det aller beste er at den er så visuelt god. Her trengs det ingen kontoutskrift. Jeg får oversikt med en eneste gang jeg logger på. 

– Bruker du nettbanken fremdeles?

– Det er utrolig sjelden. Appen har overtatt helt, rett og slett fordi mobilen alltid er tilgjengelig. For mitt vedkommende er nettbanken blitt litt gammeldags.

Også bankrådgiveren har fått eget kontor i mobilbanken.

 En annen fordel med appen er at det har blitt enklere å snakke med rådgiveren din. Hver dag er det mange hundre chat-samtaler mellom kunder og rådgivere via appen.

Mobilbanken på iPhone – Jeg får også push-varsel når nye regninger kommer inn, og bruk av bankkort blir umiddelbart vist i appen. Jeg kan søke lån og få utført de fleste banktjenester. Hva skal jeg egentlig med den tradisjonelle nettbanken da?

 – Test appen!

Thers har vært kunde i Sparebanken Vest i 25 år. I løpet av denne tiden har han gått fra å stå i kø i et fysisk banklokale, til å ta i bruk nettbanken og til slutt ende opp med hele banken i lommen. 57-åringen er ikke redd for å ta i bruk digitale verktøy når de dukker opp. 

– Hva er ditt råd til 50-60-åringer som fremdeles sverger til nettbanken?

– Det er veldig enkelt: Last ned og test appen. De fleste vil få seg en positiv overraskelse. Appen er så enkel og genial at du vil skrote nettbanken etter et par dagers app-bruk. Det kan jeg nesten garantere, avslutter Thers.

 
 
 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring 915 05555

Åpent man-søn 07-23

Ring oss

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor