Farge
Far måler høyden til sønn
La sparepengen vokse: Med aksjesparekonto er det enda mer lønnsomt å spare i fond og aksjer.

Få mer igjen for sparepengene med aksjesparekonto

Tre grunner til at alle som sparer i aksjefond bør ha en aksjesparekonto. 
Av: Sparebanken Vest

Med en aksjesparekonto blir det enda mer lønnsomt for deg å spare i aksjer og aksjefond. Husk at fristen for å flytte verdipapirer du allerede har skattefritt til en aksjesparekonto er ut 2019. 

– Sparer du i fond, er det få gode grunner til å la være å åpne aksjesparekonto. Det koster ingenting og er i prinsippet bare en mer skattegunstig oppbevaring av fondsplasseringene dine, sier leder for sparing og plassering i Sparebanken Vest.

Flere tusen vestlendinger har allerede fått aksjesparekonto. Med god grunn. Men fortsatt er det mange som ikke har fått med seg alle fordelene med den.

Morten Oehme, leder for sparing og plassering, minner gjerne om hvorfor den egner seg godt for langsiktig fondssparing. Her er de tre beste grunnene;

Tre unike muligheter i aksjesparekontoen

1. Du kan endre sparingen din, uten å betale skatt

Den største fordelen med aksjesparekonto er at du kan kjøpe og selge aksjefond innenfor kontoen, uten å betale skatt for gevinster. Det betyr at du kan bruke gevinstene til å kjøpe nye fond og dermed få avkastning av midler som måtte vært skattet dersom du hadde hatt det på en ordinær verdipapirkonto.

Vi mener at dette medfører at det  blir enklere å endre fondssammensetningen din, noe som er smart å gjøre for eksempel dersom du er misfornøyd med avkastningen på et fond, eller ønsker å plassere i andre markeder, sektorer etc.. Skatteregningen trenger du ikke å tenke på før du tar gevinstene ut av kontoen.

2. Du kan ta ut det opprinnelige sparebeløpet, uten å betale skatt

Veldig mange av kundene våre har spart lenge og tålmodig i aksjefond og blitt belønnet med høy avkastning. De sitter med store gevinster. Ved å flytte sparingen over i en aksjesparekonto kan du ta ut det opprinnelige sparebeløpet, uten å betale skatt.  Overskuddet kan du reinvestere i andre fond.

3. Du kan samle fondssparingen på ett sted

Ut året 2019 kan du flytte på fondene dine mellom banker og forvaltere, og slik samle alt ett sted. Samler du alt i samme bank som du har kontoene dine, får du god oversikt over økonomien din.

De nye sidene for fondssparing, gjøre det ekstra oversiktlig for deg å se utviklingen på fondssparingen din hos oss.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring 915 05555

Åpent man-søn 07-23

Ring oss

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor