Farge
Far måler høyden til sønn
La sparepengene vokse: Med aksjesparekonto er det enda mer lønnsomt å spare i fond og aksjer.

Få mer igjen for sparepengene med aksjesparekonto

Tre grunner til at alle som sparer i aksjefond bør ha en aksjesparekonto. 
Av: Sparebanken Vest

Med en aksjesparekonto blir det enda mer lønnsomt for deg å spare i aksjer og aksjefond. Husk at fristen for å flytte aksjefond du har hos oss skattefritt til aksjesparekonto er 15. desember.

– Sparer du i fond, er det få gode grunner til å la være å åpne aksjesparekonto. Det koster ingenting og er i prinsippet bare en mer skattegunstig oppbevaring av fondsplasseringene dine, sier leder for sparing og plassering i Sparebanken Vest.

Flere tusen vestlendinger har allerede fått aksjesparekonto. Med god grunn. Men fortsatt er det mange som ikke har fått med seg alle fordelene med den.

Morten Oehme, leder for sparing og plassering, minner gjerne om hvorfor den egner seg godt for langsiktig fondssparing. Her er de tre beste grunnene;

Tre unike muligheter i aksjesparekontoen

1. Du kan endre sparingen din, uten å betale skatt

Den største fordelen med aksjesparekonto er at du kan kjøpe og selge aksjefond innenfor kontoen, uten å betale skatt for gevinster. Det betyr at du kan bruke gevinstene til å kjøpe nye fond og dermed få avkastning av midler som ville gått til skatt dersom du hadde hatt det på en ordinær verdipapirkonto.

Vi mener at ordningen gjør det enklere å endre fondssammensetningen din, noe som kan være smart å gjøre dersom du er misfornøyd med avkastningen på et fond, eller ønsker å plassere i andre markeder, sektorer etc.. Skatteregningen trenger du ikke å tenke på før du tar gevinstene ut av kontoen.

2. Du kan ta ut det opprinnelige sparebeløpet, uten å betale skatt

Veldig mange av kundene våre har spart lenge og tålmodig i aksjefond og blitt belønnet med høy avkastning. De sitter med store gevinster. Ved å flytte sparingen over i en aksjesparekonto kan du ta ut det opprinnelige sparebeløpet, uten å betale skatt.  Overskuddet kan du reinvestere i andre fond.

3. Du kan samle fondssparingen på ett sted

Fristen for å flytte fond mellom banker og forvaltere uten at det utløser skatt  var 1. desember 2019. Rakk du ikke å flytte til en annen tilbyder innen fristen, bør du uansett overføre aksjefondene dine til en aksjesparekonto der du sparer. Når du først har overført aksjene og fondene dine til en aksjesparekonto innen nyttår, er du innenfor ordningen og slipper å betale gevinstskatt hvis du ønsker å flytte dem til en annen bank senere.

Fristen for å flytte aksjefond fra en fondskonto du har hos oss til aksjesparekonto er søndag 15. desember. Oppretter du aksjesparekonto innen fristen, flytter vi aksjefondene dine inn i uke 51.

Samler du alt i samme bank som du har kontoene dine, får du god oversikt over økonomien din. De nye sidene for fondssparing gjør det ekstra oversiktlig for deg å se utviklingen på fondssparingen din hos oss.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor