Farge
Dame som tar ut klær av kofferten
Med reiseforsikring fra Frende slipper du å bekymre deg for at ubudne gjester skal krype ned i kofferten på ferie

Ikke la veggedyr ødelegge feriesøvnen

Med reiseforsikring fra Frende er du beskyttet mot det meste – også bekjempelse av veggedyr og kakerlakker.
Bergen - Av: Sparebanken Vest

Tanken på å ha et blodsugende insekt i senga er et mareritt for de aller fleste. Men sannheten er at stadig flere norske husholdninger rammes av veggedyr, som kanskje er bedre kjent under sin engelske betegnelse "bed bugs".

Årlig registreres rundt 2500 tilfeller av veggedyr i Norge. Det er tilfeller som har blitt løst av profesjonelle skadedyrfirmaer, tallet på antall eksisterende angrep er langt høyere.

Stor fordel med veggedyrforsikring på reise

Enkelte har skadedyrdekning i hus eller innboforsikringen sin. Det er likevel en stor fordel å ha den i reiseforsikringen

- Det er viktig å bekjempe udyrene før de får "satt seg" i hjemmet, og derfor har vi inkludert bekjempelse av veggedyr og kakerlakker i reiseforsikringen, forteller Brekken. 

Når du kommer hjem og oppdager at du har fått med deg veggedyr, får du hjelp av profesjonelle skadedyrbekjempere til å fjerne dem. Reiseforsikringen er fortsatt uten egenandel, og du betaler ikke noe ekstra for å få beskyttelse mot veggedyr inkludert.

Hva er veggedyr? 

Veggedyrene er parasitter som lever av blodet ditt. De liker seg aller best der de får spise i fred og ro, det vil si når du ligger og sover i senga. De er ekstremt overlevelsesdyktige, og kan klare seg i over et år uten mat. Da ligger de i en slags dvale, inntil de har tilgang på mat igjen. 

Har du først fått veggedyr hjemme, kan det være en utfordring å få bukt med problemet. Og de er ikke kresne: hytte, campingplass, idrettsarrangement eller femstjerners hotell - veggedyrene trives like godt.

Fem tips for å unngå veggedyr

  • Ikke legg kofferten oppå eller under hotellsenga. Sjekk også bager nøye hvis barna dine har vært på idrettsarrangement.

  • Vask alle klærne dine når du kommer hjem, helst på seksti grader.

  • Sjekk pc og mobilcover godt, særlig hvis du har for vane å lade på sengekanten. Veggedyr elsker nemlig varme, og kan søke tilflukt i deksel og tastatur.

  • Sørg for å oppbevare bagasjen mest mulig lukket, og gjerne på en hylle når du er på ferie.

  • Sjekk gjerne rundt sengen og madrassen etter mørke ekskrementflekker. Finner du spor etter veggedyr, gi hotellet beskjed om problemet.
 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor