Farge
Kunderådgiver Kine Braathen og Banksjef Therese Linn Arntsen smiler utenfor kontoret. Klare til å ta i gi kunder grønt boliglån med bankens beste rente!
Kunderådgiver Kine Braathen og Banksjef Therese Linn Arentsen har gode boliglånskunder på besøk til kl 20 alle hverdager og 10-16 på lørdager. Juni er en svært travel boligmåned hvor de hjelper ekstra mange med boliglånet.

Nå gir vi grønne boliglån med et stort smil

- Sparebanken Vest er opptatt av bærekraft på alle områder. Derfor er vi veldig glad for å tilby grønt boliglån med bankens beste rente til alle som har energieffektive boliger.
Av: Sparebanken Vest

Her svarer banksjef Therese Linn Arentsen raskt på noen korte spørsmål om grønt boliglån:


Hvor gode betingelser får grønne boliglån?
 

Vi tilbyr en rente fra 2,65 % og vi kan gi denne gode renten helt opp til 85% av markedsverdien på boligen.


Hvordan finner jeg energimerkingen på min bolig?

Om du skal kjøpe en ny bolig står energimerkingen i prospektet. Er ikke din bolig energimerket, kan du raskt fikse det på energimerking.no

Om jeg vil øke boliglånet mitt, kan jeg få den gode lave renten da?

Det kan du. Så lenge lånet er innenfor 85% av boligens verdi kan du øke boliglånet ditt. Det kan også mange av kundene våre nå gjøre helt selvbetjent. 

Hvilke boliger kan typisk få et grønt boliglån?

Veldig mange nyere hus og leiligheter er energimerket A eller B. Jeg ser at akkurat i dag er det hele 539 boliger i Bergen til salgs på Finn med energimerke A eller B. Jeg vet flere nå søker spesifikt etter slike boliger på Finn. Nå blir det trippelsmart, du får lave utgifter til oppvarming, bor miljøvennlig og kan få lavere rente på boliglånet.
 Grønne boliger er det nok aller mest av i storbyene, så vi har 12 rådgiverne på lokalkontoret i Bergen sentrum som prater ekstra mye grønt om dagen. Det er stort trykk hos oss til klokken 20.00 alle hverdager og til 16 på lørdager. Mange får også hjelp med boliglånet over telefon hvor vi er betjent 7 til 23 alle dager, vi merker virkelig at det er stor aktivitet i boligmarkedet nå. 

Har du et grønt boliglån?

Dessverre er det litt for dyrt å gjøre vår enebolig fra 1968 til et grønt hus. Men vi har allikevel tatt noen smarte og miljømessige riktige valg, som å installere varmepumpe, som jeg er svært glad for, smiler Therese.

 

Hvorfor gir dere den beste renten til «grønne» boliger?

For det første er vi i Sparebanken Vest genuint opptatt av bærekraft, vi ønsker å pushe oss selv og leverandørene våre i grønn retning. Banken er klimanøytral, vi flyr mindre, bytter til elbil og reduserer egne utslipp. Vi stiller også krav til alle de større leverandørene våre om at de må være klimanøytrale i løpet av neste år. Da er det også riktig av oss å også hjelpe kundene til å ta miljømessig gode valg, derfor grønne lån og også flere grønne spareprodukter.

Dernest smiler jeg stort av at hele bankverden nå opplever strengere miljøkrav. Det er faktisk slik at dersom vi kan vise at vi blir grønnere, blir det rimeligere for oss å låne pengene vi skal låne videre til kundene. Et godt eksempel på at det er bærekraftig å være grønn, og at grønne boliger fortjener de beste rentene. 

 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor