Farge
Kjekt og praktisk med eget kort på cup. Sikrere enn kontanter er det også.

Stor stas med eget kort på fotballcup

Skal barnet ditt delta på cup, korpstreff eller sommerleir? Da er det greit å kjenne til alle fordelene med bankkort for barn. Med sitt eget kort, kan barnet kjøpe både brus og pølse, enklere og sikrere enn med kontanter.
Bergen - Av: Sparebanken Vest

-  Jeg hadde kortet i lommen på joggedressen min og kjøpte is og Fanta, helt alene, sier 9 år gamle Edvard.

Mindre kø med bankkort

Han fikk sitt først bankkort på 8-årsdagen, like før han skulle delta på Voss cup. Stolt og fornøyd forteller han om hvorfor han liker kortet sitt så godt.

- Noen steder var det mindre kø da jeg betalte med kort. De som hadde med seg en 200-lapp måtte vente lenge. Det slapp jeg, smiler han.

Lær barna kom kortsikkerhet

I tillegg er han glad for at det er god plass til kortet i lommen på joggedressen. Han trenger derfor ikke å ta med seg lommebok.

- Jeg liker ikke så godt å ha med meg penger. De mister jeg lett, hvis jeg bare putter dem i lomma. Jeg har en lommebok, men den er stor, så jeg har den ikke med meg så ofte, sier han, før han forsikrer at han vet at han må være forsiktig når han bruker kortet.

- Jeg må passe på å ta igjen glidelåsen, slik at det ikke detter ut av lomma. Og så er det viktig at ingen ser PIN-koden min. Den er hemmelig, jeg kan ikke si den til bestekameraten min en gang, sier han. 

Praktisk og sikkert med bankkort

Mange barn har med seg kontanter på arrangementer i stedet for bankkort. Mister du dem, er de borte for godt. Dersom kortet forsvinner, er det enkelt å sperre det og pengene vil fortsatt være på kontoen.

- Hvis bankkortet blir stjålet eller mistet, kan barnet overføre til noen av de voksne som er med på turen, for eksempel en lagleder, foreslår Anne Grethe Øverås, som er forretningsutvikler og ansvarlig for kort og betaling i Sparebanken Vest.

Hun mener det er flere gode grunner til at barn bør ha sitt eget bankkort. Ikke bare er det sikrere enn kontanter, men foreldrene kan også være trygg på at barnet ikke bruker mer penger enn det som står på konto.

- Kortet kan bare brukes dersom det er penger på kontoen, den kan ikke overtrekkes. Det er også begrenset hvor mye du kan handle for eller ta ut i kontanter, sier hun.

God læring om pengebruk

Anne Grethe Øverås
Anne Grethe Øverås har ansvar for kort og betaling i banken.

Dersom de yngste har fått seg mobiltelefon, kan de også enkelt sjekke saldoen på SMS helt gratis. Og i appen får de god oversikt over hva de har brukt penger på.

- Med eget kort blir det enklere for barn å lære om pengebruk. De skjønner fort at det ikke bare er å trekke kortet når kontoen er tom, sier hun.

Mor og far har full kontroll

I mobilbanken kan mor og far enkelt følge med på hva barnet kjøper. Foreldre får automatisk innsyn i kontoen til barna, slik at du hele tiden kan se hvor mye barnet bruker kortet og hvor de bruker det. 

- Det er en trygghet for deg. Samtidig blir det mye enklere å overføre penger til barnet dersom det blir nødvendig. 

Også Edvard har skjønt at han ikke kan kjøpe hva som helst, selv om han eget bankkort.

- Dersom jeg vil kjøpe meg en ny fotball på Voss cup, må jeg drikke litt mindre brus. Ellers så slutter kortet å virke, forklarer han.

Er barnet ditt klar for eget bankkort?

Alle som har fylt 7 år kan få bankkort hos oss.  Finn ut mer og bestill bankkort til barn her

 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor