Farge
Bankkort med symbol for kontaktløs betaling sett fra Fløyen.
Det er mange fordeler med kontaktløs betaling. Blant annet går det raskere når du tar Fløibanen opp for å nyte utsikten over byen.

Økt beløpsgrense for kontaktløs betaling

Foretrekker du å betale uten å knote min PIN-kode? Da kan du glede deg over at grensen for tæpping av bankkort uten PIN-kode har økt fra 200 til 400 kroner.
Av: Sparebanken Vest

- Vi ser at stadig flere betaler kontaktløst i butikker og spisesteder. Og det er naturlig. Tæpping av betalingskortet eller klokken tar kun en brøkdel av tiden det tar å betale med chip og PIN-kode. I tillegg slipper du risikoen for å eksponere PIN-koden til andre, sier Harald Bjorøy, ansvarlig for arkitektur på betalingsområdet i banken.

Betaler du kontaktløst, kalles det å «tæppe». Tallene viser at kontaktløs betaling er i ferd med å løsne. Mange tæpper allerede hyppig både på brusautomaten, i taxien og på kino og på Fløibanen. Og nå som både dagligvarebransjen og andre aktører kommer på banen, er det god grunn til å tro at mange flere kommer etter.

- Vi ser at både Coop og Bunnpris har fått kontaktløse betalingsterminaler på plass i flere av butikkene sine og at mange av kundene våre allerede har testet dem. Kontaktløs betaling går raskt selv om du passerer grensen for 400 kroner og må taste PIN. Det er liten tvil om at dette er en betalingsløsning som har kommet for å bli, sier Harald.

Du kan betale kontaktløst med alle kortene våre. Bestill kortet som passer for deg.

Er tæpping like sikkert som betaling med chip og PIN-kode?

- Ja, det er en rekke sikkerhetstiltak rundt alle betalingskort og i betalingsterminalene, også for kontaktløs betaling. Risikoen for å bli svindlet er ikke større nå som beløpsgrensen har økt. Du vil fortsatt oppleve hyppige kontroller, der du må taste PIN for å betale. 

Hva skjer hvis kortet er mistet eller stjålet?

- Hvis du mister kortet eller det blir stjålet må du sperre kortet med det samme. Det kan du gjøre selv i mobilbanken. Et sperret kort vil ikke fungere ved en kontaktløs betaling, selv om beløpet er under 400 kroner. 

 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor