Farge
Ung jente med mobiltelefon ligger i gresset.
Kontanter er tungvint for den som gir og får gaven. Hvorfor ikke investere i fremtiden til konfirmanten ved å gi et innskudd på BSU-konto?

Er BSU den perfekte konfirmasjonsgaven?

Mange unge får fremdeles kontanter i gave. Men ungdommene selv bruker svært sjeldent sedler og mynt. Hvorfor ikke gi et gaveinnskudd på BSU-konto?
Av: Sparebanken Vest

Kontanter er tungvint både for den som gir og får gaven. Heldigvis finnes det alternativer som kan være bedre og mer personlig. 

- Noen synes kanskje det er upersonlig å overføre penger til en sparekonto eller BSU-konto eller å plassere penger i et fond. Men et håndskrevet kort med en fin personlig hilsen vil være vel så trivelig som kontanter i en konvolutt. I tillegg blir det lagt mer merke til.

300 kroner i gave til alle som starter BSU

Alle kunder under 19 år får 300 kroner i gave fra oss når de åpner BSU-konto. Det er en god start på sparing til en lykkelig fremtid.

- Dersom konfirmanten har en BSU-konto, er det enklere å sette inn penger på den, for eksempel hvis de får pengegaver. Når ungdommen får fast jobb, er det en god anledning å starte fast sparing. Da får de også med deg det gunstige skattefradraget.

Smart å starte tidlig

En av fordelene med BSU er at du kan trekke fra 20 % av årets sparebeløp på skatten. Konfirmanter har ikke skattbar inntekt og kan derfor ikke utnytte dette fradraget. Likevel kan det være smart å begynne tidlig å spare i BSU.

- Vi ser at mange av de som starter BSU-sparing etter at de har fått seg jobb, ikke klarer å fylle opp BSU-kontoen. De er gjerne studenter og har ikke høy nok inntekt hele perioden til å spare 25 000 kroner hvert år. Derfor anbefaler vi alle å ha BSU-kontoen klar allerede fra 15-årsalderen..

Sett pengene på sparekonto - overfør dem til BSU senere

Et alternativ til å sette gavebeløpet direkte inn på en BSU-konto, er å gi et innskudd på sparekonto. Fortell gjerne konfirmanten at du ønsker at pengene «øremerkes» til boligsparing ved at at ungdommen overfører pengene til BSU-kontoen sin senere.

- Når han eller hun får inntekt og begynner å betale skatt, kan pengene settes inn på BSU-kontoen, med renter. Ved å åpne kontoen i dag, er alt klart når den tid kommer. 

Invester i fremtiden til konfirmanten

Det å komme seg inn på boligmarkedet er vanskeligere enn noen gang, og de aller fleste må derfor spare lenge. BSU-sparing over tid i vil være et sjumilssteg på veien mot nok egenkapital til å kjøpe sin egen bolig. 

- Som foreldre, besteforeldre, slektning eller god venn kan det føles fint å investere i fremtiden til konfirmanten. Ved å hjelpe til med å spare til bolig i BSU, gjør du nettopp det.

- Og når konfirmanten en gang har sikret seg drømmeboligen, er det ekstra kjekt å vite at du har bidratt.


BSU (Boligsparing for ungdom)

Om blogger

BSU er en gunstig spareordning  for aldersgruppen 13 til 33 år.

- Pengene må brukes til boligformål

- Du kan spare inntil 27 500 hvert år til og med året du fyller 33

- Totalt kan du spare 300 000 kroner

- Sparing på BSU-konto gir deg bankens beste innskuddsrente

- Du får 20 % skattefradrag på innskuddet, maks 5 500 kroner per år

- Skattefradraget forutsetter at du har inntekt og betaler skatt

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor